TeCOMM- Platile online in Romania

Comunicate de presa, social media Add comments

TeCOMM: „Romanilor nu le este frica sa plateasca cu cardul online. Ei o fac constant catre companiile in care au incredere si care le impun acest lucru”

Platile digitale au crescut in 2016 cu 75%, cumuland pana la 7 milioane de tranzactii online (dekstop si mobile), conform Netopia MobilPay, iar valoarea tranzactiilor online a crescut cu aproximativ 40% fata de 2015.

Persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, preponderent barbati (62%), reprezinta majoritatea celor care aleg sa plateasca online cu cardul, potrivit Netopia. „Romania incepe sa se alinieze in randul tarilor cu un ecosistem solid al platilor digitale, iar evolutia din ultimul an ne confirma acest lucru. Usurinta cu care se pot face platile online ii atrage pe tot mai multi romani sa opteze pentru aceasta metoda, fapt valabil atat in capitala, cat si in provincie”, a declarat pentru Start-up Cafe Antonio Eram, CEO si Fondator Netopia MobilPay, speaker in cadrul evenimentului TeCOMM.

Sfaturi punctuale despre platile in comertul electronic, dar si povestile de succes care stau in spatele magazinelor online vor fi prezentate intre 26-27 aprilie in cadrul TeCOMM eCommerce Conference & Expo, punctul de intalnire in Bucuresti pentru peste 250 proprietari ai magazinelor online si profesionisti in comertul electronic.

Creste valoarea portofelului digital in 2017

Peste 60 milioane de euro au fost procesati pana in prezent de Netopia Mobil Pay la cumparaturile cu cardul. „Romanilor nu le este frica sa plateasca cu cardul online. Ei o fac constant catre companiile in care au incredere si care le impun acest lucru: Google, Facebook, Amazon, Apple Store, Aliexpress s.a.m.d. O statistica de la Visa/Mastercard spune ca romanii platesc de 3 ori mai mult cu cardul in afara decat in tara. Asta inseamna ca problema lor nu este in a plati cu cardul online, ci in increderea pe care o au in site-urile locale. Nu au incredere ca le ajung la timp produsele sau ca nu este ceea ce isi doresc”, declara Horia Grozea (Online Director & Mobile Payments Netopia Mobilpay). Netopia MobilPay este cel mai mare procesator al platilor electronice din Romania, iar portofelul digital mobilPay Wallet este cea mai premiata solutie de plata din tara.

Nevoia de securitate in cadrul platilor online

Cu o activitate de peste 19 ani in domeniul bancar, Sebastian Kucharek (Head of Treasury & Trade Solutions Central and Eastern Europe, Citi) va sustine workshop-ul Cybersecurity, oferind solutii si sfaturi utile pentru protejarea impotriva fraudelor, ca raspuns la acest risc emergent la nivel global odata cu dezvoltarea online-ului.

Alaturi de sesiuni de workshopuri, prezentari si dezbateri, in acest an, TeCOMM include pentru prima data Forumul TECOMM Cross-border. Proprietarii magazinelor online care au potentialul de a-si extinde afacerea la nivel international si directorii asociatiilor de eCommerce din Europa se intalnesc pentru a dezbate care sunt noile piete de dezvoltare. Printre tematicile incluse in cadrul acestei noi sectiuni se numara: legislatia Europeana in eCommerce, trendurile la nivel european sau implicatiile financiare.

Citi Bank, compania internationala de servicii financiare prezenta in peste 160 de tari din lume, vine in intampinarea proprietarilor de magazine online cu un portofoliu vast de solutii financiare. Ivan Vrhel (Head of Commercial Bank, Citi Romania) participa in cadrul dialogului cu proprietarii magazinele online si prezinta solutiile de dezvoltare dincolo de granitele tarii. Ivan supravegheaza divizia de servicii bancare ce ofera produse financiare, platforme si servicii pentru companiile mijlocii, sprijinind cresterea lor atat in Romania, cat si in strainatate.

Pionii principali din industria de eCommerce din Europa de Est, la TeCOMM

TeCOMM eCommerce Conference & Expo, organizat de agentia Libero Events, este evenimentul premium din Europa de Est dedicat industriei de eCommerce. Intre 26-27 aprilie, TeCOMM include prezentari, dezbateri si workshopuri sustinute de speakeri de renume la nivel international precum: Richard Prenderville (CMO & Founder, Peloton Digital Marketing Group), Mike Bainbridge (Chief Digital Technologist, Rackspace), Nick Lansley (Innovation Insider, Nick Lansley & Innovation Lab), Carlo Terreni (Netcomm Suisse, General Director), Sven Bally (Founder & Senior Consultant, XETA) sau Kunle Campbell (Advisor & Ecommerce Growth Consultant,2X eCommerce).

An de an, TeCOMM aduce impreuna proprietarii magazinelor online si profesionistii in eCommerce cu scopul de a educa si impartasi solutii practice din comertul electronic. Editia din acest an TeCOMM Bucuresti are loc in perioada 26 – 27 aprilie la Radisson Blu Hotel*****, iar inscrierile continua pe www.bucharest.tecomm.ro/register.

Companiile care inteleg aportul pe care conferinta de eCommerce il are in dezvoltarea mediului de business online si care sustin evenimentul sunt:

  • Parteneri: Citi Bank, Iagency, Hostvision, Proclick, Content Speed, DWF, Profitshare, Muehle, Mihai Sosa, Customsoft, Credius, C-Solutions, Exponea, DHL
  • Recommended Payment Processor: Netopia mobilPay
  • Sustinut de: Mready, MxHost, Conectoo
  • Official Car: Midocar

Comments are closed.