Cele mai vizibile Agentii Digitale/Interactive in online si pe Facebook in luna februarie 2019

social media, Zelist Research No Comments »

IQads.ro impreuna cu Zelist Monitor va prezinta topul celor mai vizibile Agentii Digitale/Interactive in online si pe Facebook, in luna februarie 2019.

Online visibility se refera la vizibilitatea online a brandurilor din categoria respectiva. Sunt agregate toate mentionarile, impartite pe cele 3 categorii: presa online, bloguri + forumuri, retele sociale. Informatia cuprinde si evolutia numarului total de mentionari pentru brandurile din categorie fata de luna anterioara si numarul de surse pe care au fost realizate aceste mentionari.

Top expresii reprezinta defalcarea pe brandurile luate in considerare pentru categorie a numarului de mentionari, a numarului de surse pe care au fost realizate aceste mentionari si a numarului estimat de impresii generate de aceste mentionari (pentru fiecare brand in parte).

Facebook Activity se refera la vizibilitatea agregata a paginilor de Facebook luate in calcul in categorie si sunt prezentate cateva informatii de interes: numarul total de fani activi, numarul total de super fani (fani care interactioneaza de mai multe ori pe saptamana cu pagina unui brand), numarul total de fani si numarul total de fani noi si evolutia lor fata de perioada anterioara.

De asemenea, pot fi regasite informatii privind numarul agregat de interactiuni al fanilor, rata medie de raspuns, tipurile de postari (text sau video) si evolutia fata de perioada anterioara.

Facebook top players reprezinta defalcarea paginilor de brand luate in calcul la Facebook Activity pentru categorie.
Aici pot fi regasiti doi indicatori: Talking si Active (numarul de fani activi). Indicatorul Talking este identic cu indicatorul People Talking About This din Facebook si se refera la numarul de utilizatori unici care au creat o interactiune (story): au dat like la pagina, au postat de wall-ul paginii, au dat like la o postare, au comentat la o postare, au dat share la o postare, au raspuns la o intrebare, au raspuns la o invitatie la un eveniment, au mentionat pagina intr-o postare, au tag-uit pagina intr-o poza, au dat check-in intr-o locatie, au dat share la o oferta disponibila pentru check-in, au dat like la o oferta disponibila pentru check-in, au scris o recomandare sau au activat o oferta.

In sectiunea Facebook Timing sunt defalcate pe zile numarul de postari si interactiuni (likes, comments, shares la postari) agregate ale paginilor luate in considerare in cadrul categoriei, numar care a fost defalcat pe intervale orare.

Cei mai vizibili Directori ai agentiilor de PR in online si pe Facebook in luna februarie 2019

social media, Zelist Research No Comments »

IQads.ro impreuna cu Zelist Monitor va prezinta topul celor mai vizibili Directori ai agentiilor de PR, in online si pe Facebook, in luna februarie 2019.

ZeList Monitor este serviciul de monitorizare si analiza a blogosferei, twittosferei si presei online. Serviciul monitorizeaza peste 70,000 de surse si iti pune la dispozitie alerte, rapoarte si grafice detaliate pentru termenii pe care doresti sa-i monitorizezi.

fbMonitor prezinta intr-un mod structurat acele metrice care reflecta eficienta comunicarii pe o pagina de Facebook, atat in mod absolut, cat si prin raportare la concurenta sau la o perioada aterioara. Platforma ofera companiilor posibilitatea de a determina care este eficienta demersurilor de comunicare in cadrul paginii proprii de Facebook.

Cele mai vizibile Agentii de PR in online si pe Facebook in luna februarie 2019

social media, Zelist Research No Comments »

IQads.ro impreuna cu Zelist Monitor va prezinta topul celor mai vizibile Agentii de PR in online si pe Facebook, in luna februarie 2019.

ZeList Monitor este serviciul de monitorizare si analiza a blogosferei, twittosferei si presei online. Serviciul monitorizeaza peste 70,000 de surse si iti pune la dispozitie alerte, rapoarte si grafice detaliate pentru termenii pe care doresti sa-i monitorizezi.

fbMonitor prezinta intr-un mod structurat acele metrice care reflecta eficienta comunicarii pe o pagina de Facebook, atat in mod absolut, cat si prin raportare la concurenta sau la o perioada aterioara. Platforma ofera companiilor posibilitatea de a determina care este eficienta demersurilor de comunicare in cadrul paginii proprii de Facebook.

Festivalul comunicarii revine cu cea de-a 13-a editie!

Comunicate de presa No Comments »

Lumea intreaga este intr-o continua schimbare, mai rapid ca oricand, ceea ce determina oamenii de comunicare si PR sa isi doreasca sa tina pasul cu noile tendinte, fie ca sunt trecatoare, fie ca au impact pe termen lung. Asadar, specialistii din industrie trebuie sa isi actualizeze in permanenta bagajul de cunostinte. Mai mult, acestia trebuie sa inteleaga cum sa foloseasca noi platforme, noi canale si noile voci care apar, astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate in campaniile lor.

Vestea buna este ca in fiecare an, de 12 editii deja, PR FORUM vine cu cele mai eficiente strategii de comunicare online, tendinte si bune practici in PR, pentru piata din Romania.

In acest an, pe 28-29 martie, la JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti, specialisti in comunicare si relatii publice, influenceri si oameni de marketing participa la PR Forum pentru a afla care sunt elementele cheie intr-o comunicare eficienta, ce tendinte nu trebuie ratate si cum arata culisele unor campanii de succes.

Sesiunile din cadrul acestei editii ofera raspunsuri la cele mai interesante si actuale intrebari din domeniul relatiilor publice. Participantii vor invata tactici noi si modalitati inedite de a le executa, prin intelegerea mai buna a strategiilor si exemplelor concrete din studii de caz creative.

Ca in fiecare an, PR Forum aduce in fata audientei lideri din companii si agentii pentru a dezbate cele mai noi tendinte si perspective in comunicare. Invitati speciali ai acestei editii sunt: Fran Cavanagh (Head of Research & Analytics, Ketchum London) si James Simmons (Managing Director, Unilever South Central Europe). Fran va veni cu strategii si tendinte relevante din una dintre cele mai mai puternice piete de comunicare si marketing din Europa si una din cele mai mari din lume, in timp ce James va aduce perspectiva CEO-ului asupra comunicarii si mediului de business local.

Peste 20 de lideri in comunicare din companii si agentii vor sustine prezentari bogate in continut valoros si de actualitate. Printre vorbitorii acestei editii se numara: Cristina Hanganu (Lidl Romania), Tina Cretu (KFC Romania), Denisa Mirea (Avon Romania), Vlad Petreanu (Europa FM), Adrian Popescu (Noaptea Tarziu), Dragos Stanca (ThinkDigital), Ioana Manoiu (GMP PR), Sorana Savu (Premium Communication), Oana Bulexa (MSL The Practice), Crenguta Rosu (DC Communication) si Irina Roncea (Golin Romania).

PR Academy

Cele 4 seminarii din cea de-a doua zi a evenimentului, pe 29 martie, vor oferi doza necesara de creativitate si solutiile practice pentru provocarile majore din comunicare. Platforma de cursuri intensive se adreseaza celor care vor sa capete un maxim de informatii intr-un minim de timp.

Young PR Seminar

A 13-a editie de PR Forum readuce cel mai aplicat seminar de relatii publice pentru studenti, organizat in parteneriat cu Orange. Pe 28 martie, studenti in an terminal de facultate sau la master vor invata de la specialisti cum pot avea o cariera in domeniu si care sunt principalele directii de activitate in PR.

Mai multe detalii despre PR Forum sunt disponibile pe site-ul: www.prforum.ro.

GPeC 2019 a luat startul: magazinele online se pot înscrie în Competiția GPeC, iar GPeC SUMMIT „se joacă” pe scena Sălii Mari a Teatrului Național București

Comunicate de presa No Comments »

Cu o tradiție de 14 ani, GPeC este considerată cea mai importantă serie de evenimente de E-Commerce și Digital Marketing din România și CEE. Astăzi a luat startul ediția 2019 cu primele informații și lansarea înscrierilor la două din evenimentele majore din portofoliul GPeC: Competiția Magazinelor Online și GPeC SUMMIT – evenimentul de referință din domeniu care va avea loc pe 27-28 Mai la Teatrul Național București, Sala Mare.

Competiția GPeC – cea mai bună resursă a magazinelor online de a-și evalua și optimiza website-urile

Succesul unui magazin online depinde de mulți factori – de la planul de afaceri, strategia de marketing, bugetele alocate, prețul competitiv al produselor și multe altele până la calitatea serviciilor magazinului per ansamblu.

Dar dacă website-ul magazinului nu este intuitiv și ușor de folosit de către utilizatori, dacă întregul flux de comandă nu are un parcurs cursiv și logic, dacă butoanele de acțiune nu sunt așezate corespunzător, dacă lipsesc funcționalități etc., atunci – de cele mai multe ori – utilizatorii abandonează procesul de cumpărare și părăsesc website-ul, iar magazinul online pierde clienți.

De aceea, orice magazin online care își dorește să aibă un website bine optimizat și să își crească rata de conversie, ar trebui să se înscrie în Competiția GPeC.

Auditarea magazinelor online prin peste 200 de criterii de evaluare

Peste 25 de specialiști în E-Commerce și Marketing Online – membri în Juriul Competiției GPeC – vor evalua website-urile magazinelor online prin mai mult de 200 de criterii general valabile la nivel internațional care vizează: User Experience, Design, SEO, Securitate, Prezență pe Mobile, Social Media, Content Marketing, Aspecte Juridice, E-Mail Marketing, Calitatea Serviciilor Magazinului și Profesionalismul Onorării Comenzilor (se testează prin Mystery Shopping).

În urma evaluării, magazinele online primesc un raport de audit complet (atât pentru varianta de Desktop, cât și pentru cea de Mobile a website-ului), astfel încât vor ști exact ce trebuie optimizat pentru fiecare criteriu în parte.

Pe lângă explicațiile din rapoartele de evaluare, reprezentanții magazinelor primesc și consultanță avizată de la experții care au auditat website-urile în cadrul întâlnirilor față în față, organizate de GPeC.

Procesul de evaluare GPeC se derulează timp de 7 luni, iar în acest interval magazinele online care implementează recomandările specialiștilor din Juriu, vor vedea rezultate măsurabile în business-ul lor. Scopul Competiției GPeC este să ajutăm magazinele să aibă un website bine optimizat și, astfel, să crească rata de conversie și vânzările”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

Beneficii în valoare de 5.888 EUR pentru magazinele care aleg să se înscrie în Competiția GPeC

Pe lângă auditul complet de website, magazinele online care aleg să se înscrie în Competiția GPeC primesc și Marca de Încredere Trusted.ro (care le atestă consumatorilor faptul că magazinele respectă legislația și bunele practici în e-commerce), precum și Sistemul de Feedback Opinii de Încredere Trusted.ro (în care consumatorii pot lăsa și citi recenziile altor clienți ai magazinelor). Beneficiile în servicii ale magazinelor înscrise în Competiția GPeC ating pragul valoric de 5.888 EUR.

Taxa de înscriere în Competiția GPeC pornește de la 349 EUR + TVA și ajunge la 509 EUR + TVA pentru cel mai mare pachet care include și 3 bilete de acces la evenimentele GPeC SUMMIT din lunile mai și noiembrie 2019. Oferta este valabilă în perioada Very Early-Bird până pe 15 aprilie 2019.

Detaliile complete despre Competiția GPeC, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe website-ul organizatorilor, în secțiunea dedicată: https://www.gpec.ro/regulament-competitia-magazinelor-online-gpec/

GPeC SUMMIT 27-28 Mai: 100% conținut practic și ZERO speech-uri promoționale

GPeC SUMMIT este considerat cel mai important eveniment de E-Commerce și Marketing Online din România și CEE, conform recenziilor participanților – fiind cotat de către aceștia cu 4,9 puncte dintr-un maxim de 5. Acesta se desfășoară de două ori pe an, prima ediție având loc pe 27-28 Mai, la Teatrul Național București.

Ne-am concentrat mai mult decât oricând să aducem participanților conținut practic și inspirațional de la unii dintre cei mai buni specialiști internaționali și români în E-Commerce și Digital Marketing, fără să avem niciun speech promoțional pe scenă. Astfel, GPeC SUMMIT devine o Conferință-Training menită să îi ajute concret pe toți cei din audiență să își dezvolte afacerile online”, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

Speakeri internaționali legendari urcă pe scena GPeC

Speakerii internaționali care vor urca pe scena GPeC SUMMIT au fost deja anunțați:

 • Karl Gilis (Co-Founder AG Consult) – Top 3 cei mai buni experți din lume în User Experience (UX) și Optimizarea Ratei de Conversie (CRO), potrivit PPC Hero
 • Wil Reynolds (Founder Seer Interactive) – expert recunoscut internațional în SEO, PPC, Content Marketing și Analytics
 • Gerry McGovern (Founder & CEO Customer Carewords) – “unul dintre cei 5 mari vizionari la nivel global care au adus o contribuție majoră în dezvoltarea Web-ului”, potrivit publicației The Irish Times.
 • Dennis Yu (CEO BlitzMetrics) – unul dintre cei mai buni specialiști în Facebook Ads la nivel internațional
 • Jono Alderson (Special Ops @Yoast) – desemnat SEO World Champion în cadrul prestigioasei conferințe SEOktoberfest, dar și Best SEO Specialist de către Serpstat
 • Ian Jindal (Founder & Editor in Chief Internet Retailing Magazine)
 • Steven Hoober (CEO 4ourth Mobile) – cunoscut drept unul din cei 4 cei mai buni experți în Mobile UX din lume
 • Hannah Thorpe (Founder FOUND).

Subiectele dezbătute în cadrul Conferinței GPeC (27 Mai) vizează cele mai importante aspecte și trend-uri în E-Commerce și Digital Marketing: Customer Experience, Usability, SEO, Mobile UX, Content Marketing, Facebook Ads, Digital Marketing, Engagement, Retention, Growth Hacking, AI, Voice, Personalization.

În paralel cu Conferința GPeC, ziua de 27 Mai aduce și GPeC E-Commerce Expo – locul în care companiile furnizoare de servicii pentru e-commerce își prezintă ofertele în fața magazinelor online.

GPeC SUMMIT, 28 Mai: 5 Masterclasses și 1 Curs E-Commerce și Marketing Online pentru Începători

Cea de a doua zi de GPeC SUMMIT (28 Mai) se va desfășura la Sheraton Bucharest Hotel***** și aduce participanților nu mai puțin de 5 sesiuni de Masterclass cu speakeri internaționali și un Curs Intensiv (6 ore) de E-Commerce și Marketing Online pentru Începători.

Sesiunile de Masterclass anunțate sunt:

 • Masterclass Facebook Ads (3 ore) – Dennis Yu
 • Masterclass Google Tag Manager / Analytics / Data Studio / Site Speed (3 ore) – Jono Alderson
 • Masterclass SEO (3 ore) – Hannah Thorpe
 • Masterclass Mobile UX (3 ore) – Steven Hoober
 • Masterclass UX & Customer Experience (6 ore) – Gerry McGovern

Cursul de E-Commerce și Marketing Online pentru Începători este susținut de Raluca Radu (Founder MTH Digital), Andrei Radu (CEO & Founder GPeC) și alți invitați speciali.

Prețurile biletelor de acces la sesiunile de Masterclass și la Curs variază între 79 și 99 EUR + TVA prin Oferta Very Early Bird valabilă până pe 15 aprilie.

Detaliile complete și formularul de înscriere sunt disponibile pe website-ul GPeC în secțiunea dedicată: https://www.gpec.ro/gpec-summit-mai/

Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 11 -17 martie 2019

social media, Zelist Research No Comments »

Zelist Monitor va prezinta topul saptamanal al celor mai viralizate stiri in social media, pentru perioada  11 – 17 martie 2019.

Blog

1. Top 10 pensiuni, mai putin stiute, unde sa te cazezi in 2019 – calatorinbascheti.ro
39174 Facebook interactions
2. O reclama excelenta Mercedes-Benz filmata in Romania – mariciu.ro
39046 Facebook interactions
3. Fara NOI- astia sunt NIMENI. – cronicipebune.ro
32382 Facebook interactions
4. Draga ANAF, sa iti fie rusine! – valentinasaygo.ro
11119 Facebook interactions
5. Un preot din DACIA este autorul celui mai important manuscris al popoarelor nordice: CODEX ARGENTEUS – daniel-roxin.ro
8152 Facebook interactions 2 Twitter trackbacks 10 Twitter followers
6. Cam asta-s eu – mariangodina.ro
7587 Facebook interactions
7. O lectie pe care eu am invatat-o cam tarziu: pune banii sa lucreze pentru tine! – patraru.ro
6600 Facebook interactions
8. Concurs de Paste cu dulciuri delicioase de post de la Feleacul – pofta-buna.com
6339 Facebook interactions
9. FELICITARI! Noua Halep? Bianca Andreescu este in finala la Indian Wells 2019! A eliminat-o pe Elina Svitolina – romani-buni.info
6264 Facebook interactions
10. CEL MAI FRUMOS DANS – viatacuaromadecafea.wordpress.com
6005 Facebook interactions

Economic

1. JYSK isi intrerupe activitatea pe 15 martie pentru a sprijini campania #sieu – wall-street.ro
15875 Facebook interactions
2. Umbrarescu angajeaza sute de muncitori, pe “salarii ca in Germania” – economica.net
9216 Facebook interactions
3. 41 de magazine Orange din tara isi suspenda activitatea pe 15 martie – wall-street.ro
5776 Facebook interactions
4. Premiera la Drumuri: Umbrarescu a inceput lucrarile la primii kilometri de autostrada din Moldova FOTO – economica.net
5447 Facebook interactions
5. Dragnea, atac dur la miscarea #sieu: Totul este circ. Noi facem autostrazi – wall-street.ro
3864 Facebook interactions
6. Fix in ziua protestului “15 minute”, PSD anunta inceperea lucrarilor la Autostrada Moldovei – zf.ro
3666 Facebook interactions 1 Twitter trackback 28 Twitter followers
7. Norica Nicolai atac la adresa lui Rares Bogdan! Talentul de slugoi nu inlocuieste caracterul – bugetul.ro
3549 Facebook interactions
8. Rares Bogdan il desfiinteaza pe Liviu Dragnea! Umilinta totala! De unde ii poate veni pieirea sefului PSD – bugetul.ro
3470 Facebook interactions
9. Primaria din Cluj vrea sa amendeze calatorii care miros urat – wall-street.ro
2804 Facebook interactions
10. Liviu Pop: Este inacceptabil ca actorii sa sustina protestele ilegale ale procurorilor si judecatorilor fata de OUG 7 – newmoney.ro
2610 Facebook interactions

Femei

1. Daca eu nu te compar cu alta mama, tu de ce ma compari cu alt copil? – eva.ro
29504 Facebook interactions 3 Twitter trackbacks 274 Twitter followers
2. Un tanar din Glodeni, diagnosticat cu o boala grava, cere ajutorul oamenilor de buna credinta – unica.md
17715 Facebook interactions
3. O tanara doctorita, mama a doi copii, a fost diagnosticata cu cancer. Sa o ajutam impreuna! – unica.md
12988 Facebook interactions 1 Twitter trackback 146 Twitter followers
4. E medic ginecolog si lupta cum cu o forma foarte severa de cancer. Colegii ne indeamna: “Salveaza un Doctor” – ea.md
9400 Facebook interactions
5. Iti multumesc fetita mea cea mare ca ai avut rabdare sa-l cresc si pe fratele tau! – totuldespremame.ro
7219 Facebook interactions
6. Amenzi pentru cei care fac zgomot dupa ora 22:00. Legea a intrat in vigoare astazi – ea.md
6274 Facebook interactions
7. Rugaciunea zilei de MARTI a Parintelui Arsenie Boca: – revistafemeilor.com
5930 Facebook interactions
8. Citeste in fiecare luni aceasta rugaciune dedicata Maicii Domnului – Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor – revistafemeilor.com
5688 Facebook interactions
9. Dragi bunici, va multumim ca ne tineti locul in viata copiilor nostri! – totuldespremame.ro
5505 Facebook interactions
10. 3 fapte bune care iti vor sterge pacatele – Il imblanzesti pe Dumnezeu si-L aduci la tine ca sa te ajute mereu – revistafemeilor.com
4227 Facebook interactions

Politic / Social

1. “Imbraca un copil de Paste!” Apelul unui preot pentru sarmanii din sat! – stiriest.ro
110870 Facebook interactions 4 Twitter trackbacks 1392 Twitter followers
2. Ce parere aveti? Noul statut al elevului, cu uniforma si fara telefon mobil la scoala – virale.ro
65130 Facebook interactions 3 Twitter trackbacks 1273 Twitter followers
3. Muscatele tale vor fi pline de flori daca le pui reteta aceasta simpla! Elixirul muscatelor! – citeste.info
50529 Facebook interactions
4. Sunteti de acord cu confiscarea totala a averilor din bani publici furati? – sevedetot.ro
45309 Facebook interactions
5. Scriitoarea Irina Binder furioasa: Vii tu, o toapa cu figuri de Italia, o faci pe desteapta… strambi din nas la orice fiindca tie iti pute totul in rahatul asta de tara… – gazetaromaneasca.com
38065 Facebook interactions
6. Mesajul unui maghiar: “Vrei Ardealul!” Nu zau? – emaramures.ro
33730 Facebook interactions 7 Twitter trackbacks 223 Twitter followers
7. Afaceri pe banii saracilor. Aceeasi reteta costa 420 lei la o farmacie si 98 de lei la alta – stiridegalati.ro
33088 Facebook interactions 2 Twitter trackbacks 187 Twitter followers
8. “Rugaciunea mamei nu are egal pe lumea asta. Este mai puternica decat rugaciunea preotului, asa este !” – citeste.info
32441 Facebook interactions
9. Confiscarea averilor si inchisoare pe viata pentru corupti, noua lege ce va salva Romania – citeste.info
29546 Facebook interactions
10. SURSE Iohannis a inceput pregatirea referendumului pe justitie care va avea loc in ziua alegerilor europarlamentare – g4media.ro
27136 Facebook interactions

IT&C

1. Mercedes a tras o reclama superba in Romania, ca avem decor ca-n 1900 – playtech.ro
12250 Facebook interactions
2. Bitdefender a deschis la Targu Mures al cincilea birou din Romania – bitdefender.ro
522 Facebook interactions
3. Sistemul de recunoastere faciala de pe Galaxy S10, pacalit de fotografii – zonait.ro
485 Facebook interactions
4. Pornhub a avut crestere imensa cand a picat Facebook si Instagram – playtech.ro
281 Facebook interactions
5. Ultimul update de Windows cauzeaza probleme in jocuri – zonait.ro
239 Facebook interactions
6. Firefox Send, o noua alternativa la WeTransfer pentru transmis fisiere mari – playtech.ro
205 Facebook interactions
7. Am fost in Satul Parasit, am vizitat o cofetarie dintr-un palat la Szeged si am fotografiat pe malul Dunarii in Budapesta sa compar camerele lui Samsung Galaxy S10+, Google Pixel 3 XL si Huawei Mate 20 Pro – mobilissimo.ro
191 Facebook interactions
8. Si ArenaIT vrea autostrazi si o Romanie mai buna – arenait.ro
187 Facebook interactions
9. Computerul tau ar putea fi compromis daca te joci Counter Strike 1.6 – playtech.ro
186 Facebook interactions
10. Legatura dintre jocurile video si agresivitate, infirmata de un nou studiu – zonait.ro
175 Facebook interactions

Leisure & Timp Liber

1. Cainele – Singura fiinta care te iubeste mai mult decat se iubeste pe sine – huff.ro
46433 Facebook interactions
2. Un deputat sugereaza castrarea chimica pentru violatori: “Sa ii doara tare” – huff.ro
21277 Facebook interactions
3. Copilul roman care plange in Italia, singur pe lume. Nu are tata, iar mama si sora au murit intr-un accident – huff.ro
17024 Facebook interactions
4. Facebook a picat! Reteaua de socializare nu functioneaza – huff.ro
15484 Facebook interactions
5. O profesoara a fost batuta de un elev de clasa a VII-a. Nu l-a lasat sa se uite la filme pentru adulti in timpul orei – huff.ro
11428 Facebook interactions
6. Gabriela Cristea a nascut! Doamne, ce fetita frumoasa are! – huff.ro
8113 Facebook interactions
7. Liviu Dragnea dus de urgenta la spital – huff.ro
7992 Facebook interactions
8. Adrian Dumitru, cu semipareza la fata, a cantat opera la Romanii au talent – huff.ro
7341 Facebook interactions
9. Klaus Iohanis se alatura protestului pentru autostrazi – #SiEu – huff.ro
5412 Facebook interactions
10. Cele mai ciudate povesti de amor din comunism. 6 idile cu vedete din Epoca de Aur – huff.ro
4786 Facebook interactions

Sport

1. Zinedine Zidane, noul antrenor de la Real Madrid! Anuntul OFICIAL al clubului – fanatik.ro
3505 Facebook interactions
2. Bianca Andreescu – Angelique Kerber 5-4. Live Video Indian Wells 2019. Duel in premiera pentru marele trofeu la turneul din desertul californian – fanatik.ro
2880 Facebook interactions
3. Performanta FABULOASA pentru Bianca Andreescu!!! S-a calificat in FINALA de la Indian Wells dupa un meci de senzatie cu Svitolina! – sport.ro
1874 Facebook interactions
4. Gullit a dat verdictul: “Ronaldo e cel mai mare din istorie!”. De ce Messi nu poate fi egalul lui CR7 – digisport.ro
1754 Facebook interactions
5. Radacinile romanesti “de vina” pentru “explozia” Biancai Andreescu. Ce scriu jurnalistii de la New York Times – digisport.ro
1751 Facebook interactions
6. Bianca Andreescu, calificare de poveste in finala Indian Wells 2019! Canadianca o ajuta pe Simona Halep – fanatik.ro
1736 Facebook interactions
7. WTA Indian Wells 2019: Bianca Andreescu a trecut si de Elina Svitolina! Va juca finala! – tenisite.info
1722 Facebook interactions 1 Twitter trackback 32 Twitter followers
8. INTERVIU PREMIUM Parfait Mandanda: “Vreau sa raman sa iau campionatul cu Dinamo” – doardinamo.ro
1563 Facebook interactions
9. “De fiecare data cand simt ca voi castiga ceva, vine Cristiano si imi fura asta!” – eusunt12.ro
1491 Facebook interactions
10. N-a fost ziua ei: Simona pierde cu Vondrousova in optimi la Indian Wells – treizecizero.ro
1452 Facebook interactions

Tabloid / monden

1. Uiti sa faci dus, primesti amenda. Pedepse pentru calatorii care miros urat in mijloacele de transport in comun. VIDEO – spynews.ro
26872 Facebook interactions
2. Romania va achizitiona 4 curvete si 3 frecate, ca sa le puna Valcov sefe in administratie! – comentacii.ro
22671 Facebook interactions
3. 3 inregistrari cu ADEVARATUL Ghita: “I-am zis lu’ Ponta, ba, o fut pe ma-ta, te duci pe sticla!” – comisarul.ro
14207 Facebook interactions 1 Twitter trackback 19 Twitter followers
4. Dragnea, internat la urgenta! Ingrediente pentru coliva: 1 kg arpacas, 3 l apa rece, 1 lingurita rasa de sare – comentacii.ro
8192 Facebook interactions
5. Zuckerberg: Vom opri de tot Facebook-ul pe durata Postului Mare, asa cum a recomandat BOR! – comentacii.ro
7331 Facebook interactions
6. Este oficial! Copiii vor primi, in sfarsit, mai multi bani la alocatie – spynews.ro
6645 Facebook interactions
7. La ora 15, PSD-ul se va opri 15 minute din furat. Asta da sacrificiu! – comentacii.ro
6296 Facebook interactions
8. 5 motive pentru care trebuie sa ai in preajma ta un nativ Rac – spynews.ro
5977 Facebook interactions
9. Gabriela Cristea, prima fotografie din spital! In scurt timp va da nastere celui de-al doilea copil – spynews.ro
5630 Facebook interactions
10. Gabriela Cristea se pregateste sa nasca! Primele declaratii ale vedetei, inainte de marele eveniment – spynews.ro
2888 Facebook interactions

Umor

1. PSD va inlocui veceurie din fundul curtii cu galeti electorale rosii – kmkz.ro
106912 Facebook interactions
2. In atentia UDMR: acesta este drapelul Tinutului Secuiesc! – kmkz.ro
87745 Facebook interactions
3. Sustin autostrada Teleorman-Jilava! – kmkz.ro
82288 Facebook interactions
4. A inceput in forta lucrul la Autostrada Moldova! – kmkz.ro
81124 Facebook interactions
5. Trebuie sa muncesti 1431 de ani ca sa castigi cat a furat patriotul Sebi Ghita. Hai, la munca toata lumea, ca anii trec! – kmkz.ro
38181 Facebook interactions
6. Politia Romana demasca falsurile din dosarul fabricat Laurei Codruta Kovesi! – comedymall.ro
35724 Facebook interactions
7. Doctorii au stabilit ce are Dragna: are proces luni si ii e frica de puscarie! – kmkz.ro
30758 Facebook interactions
8. Accident pe autostrada de 1 metru la centimetrul 48: o gargarita a adormit si a intrat intr-un melc care intrase pe contrasens – kmkz.ro
29607 Facebook interactions
9. Dragnea: “Mandachi mai bine dadea banii la o casa de copii”. Da, ca sa-i furi tu de acolo! – kmkz.ro
28029 Facebook interactions
10. In fiecare an, cheltuim cu pensiile speciale cam 400 de kilometri de autostrada – kmkz.ro
26109 Facebook interactions

 

Tomorrow@Work – cum arată schimbarea din perspectiva forței de muncă

Comunicate de presa No Comments »

Într-un context dinamic și în continuă transformare, avem nevoie să fim conectați în permanență la ce se întâmplă în jurul nostru și să acordăm atenție lucrurilor care ne pot impacta stilul de viață, cariera, modelele de business, viziunea sau chiar comportamentele interumane și față de tehnologie. La Tomorrow@Work am vorbit despre toate aceste aspecte în contextul forței de muncă și adaptabilitatea noastră față de schimbările prezente și viitoare.

Am abordat subiectele la nivel macro, dar și micro, aplicat pe situații și cazuri concrete. Am dat curs discuției alături de Andre de Wit – Dean, LEADERSHIP ACADEMY AMSTERDAM, împreună cu care am analizat situația dinamicii schimbării la nivel macro și care ne-a vorbit despre importanța strategiei de business corelată cu cea a leadership-ului și a rolului departamentelor de HR într-o organizație: ‘We live in a VUCA world and it is essential to adjust your leadership strategy to your business strategy. Your company has to react to the world around them and I think the most important task of HR department is to take care of leadership in the organization.

Într-o viziune holistică am continuat discuția alături de Andreea Mihnea – HR Director România and Moldova, EY. Despre caracteristicile generației Z, Andreea susține că suntem martorii unei generații care cere și oferă autenticitate, sharing, consumă conținut de pe social media, ‘este o generație independentă, pragmatică, are un comportament de cumpărare diferit, vrea libertate și transparență.’ Gig economy este mediul care prevalează forța de muncă ce nu este permanentă, ci on demand, iar dacă vorbim despre situația actuală, specialiștii confirmă tranziția către fenomenul de unbundling în câmpul forței de muncă – ‘A crescut numărul contractorilor, iar în viitor tendințele se îndreaptă către un model de lucru mai flexibil și agil – freelancers, chatbots, centers of excellence, asta pentru că schimbarea ne obligă la adaptabilitate. Dacă ne uităm pe cifre, la plecarea unui angajat dintr-o companie se pierde 40% din know-how.’, Andreea Mihnea.

Știm deja că schimbarea este noua regulă a prezentului. Gabriela Neamțu – HR Manager, MOL România confirmă mai mult decât atât: ‘Este vorba de schimbare atât în zona de tehnologie, cât și în zona așteptărilor angajaților, dar și a angajatorilor. Angajații încep să stea în companii sau să le aleagă în funcție de valorile acestora. De asemenea, rolul departamentelor de HR începe să capete valențe strategice, mai degrabă decât administrative. Suntem văzuți ca business partners, alături de care organizațiile creează medii de lucru competitive în piață.

În ceea ce privește data management în sectorul resurselor umane, ‘În 2017, 57% din organizații își stocau datele în Cloud, iar 73% din companii și-au propus să își migreze procesele în Cloud în următorii 2 ani’, susține Aurelian Chitez – Sales Director Romanian Software. Odată cu automatizarea proceselor de lucru, Aurelian este de părere că adoptarea unui sistem care să ajute în acest proces ‘crește eficiența și productivitatea echipelor, riscul unor erori sau calcule grești este diminuat, și în acelși timp, actualizarea constantă a soft-ului te ferește de nerespectarea unor modificări care apar în legislație.

Despre employee satisfaction auzim vorbindu-se tot mai des, iar fericirea angajaților la locul de muncă este un aspect din ce în ce mai important pentru angajatori. Evie Filissiadi – Country Manager Marks & Spencer susține că angajații de azi pun preț pe implicarea companiilor în inițiativele de CSR, pe dezvoltare și procesele de învățare continuă, cât și pe practicile pe care le adoptă compania pentru retenția și loializarea angajaților. ‘Angajații lucrează pentru companii care au o misiune și se implică în activitățile și binele comunității. Angajatorii ar trebui să exploreze și să experimenteze noi metode de a crește productivitatea și dezvoltarea angajaților, ceea ce va deservi ambelor părți: atât ție, ca angajator, cât și angajatului, care se va simți motivat și va avea o satisfacție mai mare a ceea ce semnifică pentru el locul de muncă.

În ceea ce privește integrarea noilor generații pe piața muncii, în prezent ne confruntăm cu provocarea proceselor de mentorat, care sunt bi-direcționale. Sergio de la Calle Asensio – Head of Change Management & Adoption in HR Transformation, Telefonica a vorbit despre importanța modelelor într-o companie și cum influențează aceastea activitatea și comportamentele celorlalți angajați: ‘Întotdeauna avem ceva de învățat, de oriunde și de la oricine. În prezent, vorbim despre o schimbare de roluri – junior professionals sunt mentori pentru seniors, asta pentru că un astfel de schimb de experiență nu poate avea decât un rezultat benefic atât pentru angajați, cât și pentru companie. Juniorii vin cu abilitățile digitale, provoacă noi metode de a gestiona modele de lucru tradiționale, pe când seniorii vin în completare cu experiența implementării unor proiecte complexe, sfaturi în ceea ce privește dezvoltarea profesională și sunt mai aproape de structura și core-ul business-ului.

Într-o eră transformațională, invitații noștri au discutat aspecte care impactează companiile, angajații și procesele. ‘Cred că mai mult ca oricând, vorbim acum despre o nevoie de specializare, iar focusul companiilor este asupra oamenilor din organizații. Paradigma în ceea ce privește așteptarea de la un leader s-a schimbat foarte mult. Nu mai vorbim doar de transmiterea unor informații, ci de schimbarea comportamentelor.’, Diana Bocăneală – Global head of people operations programmes and change, Endava. Nevoia de specializare nu este singura care se pronunță, ci observăm și nevoia de schimbare culturală, axată pe binele angajaților, iar rolul departamentului de HR se îndreaptă către o direcție strategică, cu rol de partener de business. Această abordare este din ce în ce mai întâlnită în rândul companiilor: ‘Tehnologia a intrat în viețile noastre, ne focusăm să fim aliniați cu noutățile și inovațiile tehnologice, dar și mai mult, ne uităm mai atent la nevoile angajaților noștri. Am dezvoltat ambasadori care vorbesc cu oamenii din companii, implicăm în acțiunile de HR nu numai angajați, ci și colegi din alte departamente.’, Andreea Ion – HR Director, Policolor.

Varietatea practicilor la nivelul departamentelor de HR este tot mai specifică, în funcție de caracteristicile business-ului, iar foarte mulți oameni de HR se pliază pe business-urile pe care le reprezintă: ‘Noi ne-am focusat pe componența strategică a departamentului de HR, am creat zona asta pentru a ne elibera într-o măsură de zona de execuție. Am adus o colegă din operațional în HR, iar această tranziție a fost mai mult decât benefică. La fel și cu practica de a ieși din birouri, să fim aproape de oameni și să vorbim cu ei. E nevoie să fim în terenul lor. Pentru mine, de exemplu, o vizită în magazin reprezintă un cumul de insight-uri.’, Ileana Alexandru – HR Vice President, Mega Image.

În același timp, adaptabilitatea la angajatul modern obligă departamentele de HR să încerce să fie creative și să meargă pe idea de personalizare: ‘În IT competitivitatea e foarte mare, însă e foarte simplu să mergi către colegi, să îi întrebi ce nevoi au, ce îi motivează. Un pachet de beneficii personalizat, tool-urile necesare, să le oferi cadrul necesar în care să își exerseze pasiunile sunt doar câteva dintre practicile pe care le folosim pentru zona de retenție și loializare.’, Sonia Bighiu – Talent Acquisition Leader EMEA, UiPath.

Alături de noi a fost în cea de-a doua zi Ruud Rikhof – Managing Partner, KENNEDYFITCH, care ne-a prezentat la scară largă evoluția societății în context profesional și tehnologic și de asemenea, care sunt direcțiile către care ne îndreptăm. ‘Acum 12 ani societatea a avut un punct de ruptură – era ocupată să gestioneze criza care apăruse la acel moment, încât a uitat că tehnologia evoluează și trebuie integrată pas cu pas.

Procesele de învățare sunt la fel de specifice în funcție de modelul business-ului, iar Mădălina Cămărașu – Program Manager, Global Leadership Development, UiPath vorbește despre modelul lor de învățare: ‘Noi am adoptat o strategie de blended learning – o combinație de acces la resurse online. Am adus componenta de coaching, dar și pe cea de implementare și în funcție de nevoile specifice, scoatem sau adăugăm experiențe. Ne uităm foarte mult la mastery, autonomy și purpose. În momentul în care ai o creștere precum cea pe care am avut-o noi, e clar că avem nevoie să ne raportăm la muncă în combinație cu stilul de viață.

Schimbarea și rezistența la schimbare a fost un alt subiect abordat, iar alături de Judith Kis – Human Resources Director, GROUPAMA România Asigurări ne-am aliniat viziunile cu privire la adoptarea schimbărilor dintr-o companie, luând în calcul inclusiv strategia de wellness a angajaților. Într-un ciclu de viață al angajaților într-o organizație, românii măsoară de regulă, engagementul acestora. ‘În curând managementul nu va mai fi aliniat de sus în jos, iar toți cei din echipă vor trebui să își asume responsabilități. De asemenea, angaajtorii ar trebui să ia în calcul șapte elemente esențiale când vine vorba de angajați – self purpose, self-worth, self-awareness, acceptance, truthfulness, responsibility, faith.’, Armina Dobrică – Corporate Welness Consulting, AON România.

Robin Ellis – Global Talent Acquisition Leader, PURATOS a abordat construirea unei strategii de creștere a business-ului în concordanță cu strategia departamentului de HR. Așadar Puratos, compania pe care o reprezintă și-a setat obiectivele din punct de vedere strategic și operațional. Soluția a reprezentat crearea unei platforme de recrutarela nivel global, care să vină în același timp și cu componenta de brand building.

În încheierea sesiunilor de speech-uri am vorbit cu Agnes Jongkind – Global Vice President Human Resources, DEUTSCHE TELEKOM și am abordat subiectul departamentelor de HR din prisma digitalizării. ‘Dacă te gândești doar la aplicații sau tool-uri care îți pot automatiza munca în departamentul de HR, nu vei obține rezultatele spre care țintești. Contează foarte mult strategia din spate. Cum le legi între ele, cum le implemetezi, dacă într-adevăr ai nevoie de ele. Sunt mai mulți factori.

Viziunea din viitor a job-urilor este o preocupare constantă a societății de acum. ‘Ne gândim prea mult la cum vor interacționa oamenii cu roboții, cum vom adopta noile procese din era machine economy, însă ne întoarcem apoi cu picioarele pe pământ – instabilitatea legislativă, deficitul forței de muncă.’, Oana Munteanu – Senior Manager, Consulting Services in HR, PwC Romania.

Gradul de performanță al angajatului modern este în strânsă legătură cu gradul său de satisfacție. ‘Ce este și mai interesant este că ‚la nivel de top management ne confruntăm cu o lipsă de comunicare către middle management. Seniorii din middle management nu au training-ul corespunzător și nu se investește suficient în zona asta.’, Andreea Suciu – Managing Partner, SUCIU | THE EMPLOYMENT LAW FIRM.

Lipsa comunicării este întotdeauna un factor care determină multe dintre rupturi – ‘un studiu de anul trecut arată că 70% din plecările angajaților dintr-o companie au fost din cauza șefului direct. Însă, oferirea flexibilității și posibilității de a se preocupa și de alte aspect din viața lor personală pote reprezenta o punte de comunicare cu angajații.’, – Ruxandra Caraivan, Senior HR Business Partner, DEUTSCHE BANK.

Flexibilitatea, un mediu de lucru agil și încurajarea pasiunilor sunt parte din pachetele de beneficii oferite de companii în zilele noastre. ‘În Renania promovăm spiritul antreprenorial. De exemplu, alocăm 2-3 ore pe săptămână angajaților în care le oferim posibilitatea de a lucra la proiectele personale.’, Florentina Taudor – Director General, RENANIA. O altă practică care este din ce în ce mai aplicată este transparența și comunicarea transparentă: ‘Un instrument foarte util pentru noi, la Bookster este încurajarea greșelii și recunoașterea acesteia. E o formă foarte transparentă de a ne asuma faptul că fiecare proces și experiență e un act de învățare.’, Annemarie Fabian – Sales enthusiast, BOOKSTER.

Dacă vorbim despre inteligența artificială, Carmen Neagu – Consilier pe Probleme de Strategii și Dezvoltare Afaceri, ENERGOBIT SA susține că ‘Teama ar trebui să fie de reglementare din punct de vedere legislativ. Nu ar trebui să ne preocupe profitul atât de mult, cât distribuția acestuia în societate.

07 – 13 martie 2019 – Saptamana in Social Media

social media, Zelist Research No Comments »

Ne bucuram sa va prezentam stirile din social media, din ultimele 7 zile (07 – 13 martie 2019).

Lansari, campanii, stiri:

 • 2Active PR: In 2019, Artistry Studio isi continua calatoria si lanseaza Parisian Style Edition, o noua colectie capsula de make-up si produse de baie inspirata de culorile, arta, moda si stilul de viata al celui mai sic oras din lume, Paris
 • Anamaria Onisei, Communication Consutant: O premiera in Festivalul International “George Enescu“: festivalul copiilor
 • BUZZStore: Faceti cunostinta cu noul PURPLE Shampoo de la Elseve, samponul nuantator pentru reflexe gri, special creat pentru parul blond, alb sau decolorat
 • Caracteristic PR:
  • Doua prietene din Iasi si-au facut un business altfel cu care au dat lovitura. Acestea au ajuns la comenzi de 1 milion de lei inca din primul an de functionare
  • RTB House se numara, din nou, printre companiile tehnologice cu cea mai rapida crestere din Europa, in topul FT1000
  • 70 de proiecte IT din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Timisoara, castigatoare in competitiile de programare ale Innovation Labs
  • Un pionier al industriei Email Marketing dezvaluie secretul din spatele afacerii sale de 700.000 de euro: relevanta
 • Conan PR: “Despre stejarul din Cajvana, Suceava, care are aproape 900 de ani, se spune ca ar fi fost sadit in urma marii invazii tatare de la 1200 sau ca l-ar fi adapostit pe Stefan cel Mare la umbra sa.” Mergeti sa vizitati Arbori Batrani. Neaparat! O expozitie realizata cu sprijinul Galeria Posibila, Conan PR si Muzeul National al Taranului Roman
 • Creative Business Management:
  • Catalin Ionascu, trainer de copywriting: De ce sa spunem despre femei ca sunt speciale, cand ele sunt mai mult de atat?
  • PetExpo, cel mai important targ dedicat animalelor de companie, isi deschide portile pe 12 aprilie
  • Tehnica upselling: Primul meu LCD Sharp
 • DB Peopleadidas Running lanseaza o editie limitata ULTRABOOST in colaborare cu GAME OF THRONES
 • Diana Seceleanu PRIntalnire de gradul zero in sportul romanesc: atleta Alina Rotaru si Cristina Neagu, cea mai buna handbalista a lumii
 • EnTourage Communications defasoara campania de promovare a produselor OptiFibre
 • First PR AgencyELKO Romania distribuie memorii de gaming G-SKILL
 • Free Communication:
  • Wizz Air a receptionat prima aeronava A321neo
  • Wizz Air anunta doua rute noi din Romania spre Germania
  • Mazda CX-3, cel mai simpatic mini SUV din oras
 • Golin:
 • Graffiti PR: In 2019 suntem mai multi, departamentele noastre mai diverse, iar site-ul nostru mai… altfel
 • Image PR: In luna martie, Dove sustine frumusetea adevarata prin campania ,”Sarbatorim frumusetea impreuna”
 • Make Sense PR recomanda articolul “Unde se duc orele petrecute in social media cand se duc”
 • MSLGROUP The Practice:
  • Peroni Nastro Azzurro isi lanseaza noua identitate vizuala, la 14 ani dupa lansarea in Romania
  • IKEA recheama prajiturile de bezea SÖTSAK SKUMTOPP, 180g, din cauza declararii neclare a laptelui ca produs alergen in lista de ingrediente
  • IKEA Romania, Carta Diversitatii din Romania si Ambasada Suediei in Romania au lansat astazi un Apel la Actiune la nivel de CEO pentru Egalitatea de Gen
  • Samsung Galaxy S10 este aici
 • Natural Public RelationsAplicatia are toate ingredientele pentru a deveni the next big thing in social media, un prim motiv pentru care oamenii de marketing si comunicare ar trebui sa aiba macar cunostintele de baza despre ea
 • OMA Vision: Ati avut ieri probleme cu Facebook si Instagram? Nu sunteti singurii! Doar ca Facebook inca nu a spus de ce nu au mers platformele
 • Oxygen PR:
  • Logo si TotalSoft lanseaza un proiect cultural unic si aduc, pentru prima data, muzica lui Dimitrie Cantemir, adaptata pentru orchestra
  • Huawei lanseaza in Romania gama de notebook-uri MateBook
 • PiArt Vision: După Bucuresti, campioana Italiei merge la Cluj-Napoca pentru a pregati pentru performanta tineri fotbalisti din Romania.Tabara de fotbal JTC Romania – editia Summer 2019 va avea loc in perioada 8-13 iulie 2019 la Parcul Sportiv Universitar “Iuliu Hatieganu”, baza sportiva a Universitatii Babes-Bolyai
 • PR Beta: Vino la Conferinta Linked Culture – Management si Marketing Cultural
 • Premium Communcation:
 • RanEvents CommCaptain Marvel merge mai sus, mai departe, mai rapid
 • Rogalski Damaschin Public Relations:
  • Taxify se numeste acum Bolt
  • 1 din 2 romani ar vrea sa fie antreprenor: nu o spunem noi, o spun studiile. Pentru cei mai visatori dintre romani, am dat o mana de ajutor Raiffeisen Bank Romania pentru a anunta cea de-a doua editie a programului factory by Raiffeisen Bank
 • Seven Media:
  • Remus Visan este noul director general al Go Travel – SunMedair Group, cu o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro in 2018 si un portofoliu de peste 300 de clienti corporate
  • Ana Smadeanu, managing director la Seven Media, a vorbit intr-un interviu la stirile PRO TV despre toate drepturile pe care le au pasagerii potrivit Directivei Europene din 2004
 • Sports Heads PR: Prima intalnire FITNESS MAG Fit Night Out a avut loc la BEAT45. Si ne-a placut atat de tare incat o sa mai facem
 • Sustenobil: S-a lansat prima colectie vestimentara SO FEW
 • The House PR Agency recomanda articolul “EMEA News In Brief
 • The Public Advisors: Vara trecuta am prezentat in cadrul unui eveniment relaxat, concluziile unui studiu realizat de catre dr. Marina Otelea. Am dezvaluit care sunt efectele consumului moderat de bere asupra organismului, studiul fiind realizat sub egida Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie
 • Total Public Relations:
  • Afacerile companiei romanesti Sunimprof Rottaprint in 2018 se apropie de 100 milioane de lei
  • Ariston a ajuns la afaceri de circa 50 de milioane de euro in Romania. Interviu cu Catalin Draguleanu, Country Manager, despre piata locala de centrale termice
  • Alexandru Lapusan (CEO Zitec) a fost numit “Best Emerging Entrepreneur of the Year”, iar Instant Factoring a castigat premiile pentru “Innovation in Technology” si “Best Financial Partner for SMEs” la gala Business Review Awards 2019
  • Citeste pe HR-Tech un articol despre impactul pe care transformarea digitala il are asupra angajatilor
  • Alpha Hub, primul program pentru startup-uri initiat la Cluj de Paddy Power Betfair, sustinut de Risky Business – #withus si Techsylvania, genereaza doua parteneriate comerciale
 • Travel Advance6 lucruri noi pe care le poti face in Dubai
 • Travel Communication: De 8 Martie, Air France Romania a efectuat un zbor cu echipaj 100% feminin
 • Tudor Communication:
  • Cu o afacere in continua dezvoltare si doi copii, o fata de 14 ani si un baiat de 4 luni, Mihaela Raluca Tudor a povestit cum reuseste sa le impace pe toate: familie, agentie, evenimente
  • O noua solutie de marketing transforma conversatiile online, dintre clienti si firme, in unele care au loc in timp real, bazate pe nevoile acestora. Tudor Communication intelege si comunica cele mai noi instrumente care ajuta la digitalizarea comertului centrat pe nevoile clientului
  • Revolutie digitala in Romania – dialog personalizat in E-commerce (LINK Conversations)
 • V+O CommunicationAvram Iancu ia startul in cel mai dur Ultramaraton de pe planeta, Arctic ULTRA 6633
 • UnitedCBRE: Stocul modern de spatii logistice si industriale din Romania a ajuns, in 2018, la 3,8 milioane metri patrati
 • White PR: De astazi va asteptam la Cartier Hub! Un proiect unic, inovator, la care lucram de aproape 2 ani
 • WefflerMark: 10 motive sa incerci electrostimularea musculara (EMS) cu i-Body

Statistici, topuri, trenduri:

Interviuri, opinii:

 • Cum se vinde cultura. Marius Chivu: Există si situatii in care marketingul poate recupera o parte din dezastrul produs de scoala
 • Bogdan Costin, inceput la Saatchi & Saatchi + The Geeks: Io am facut lucrurile mai incet, mai ardeleneste asa, nu m-am grabit sa fiu director de creatie cu orice pret
 • Alina Galeriu: Trebuie sa fim prezenti in conversatie, altfel murim. O goana nebuna dupa a fi vazut, care afecteaza calitatea continutului livrat
 • Vlad Tausance si marketingul cultural: Esti aici sa conectezi oameni, nu sa dai verdicte, nici sa snobezi
 • Tereza Tranakas: The keywords of 2018 were courage, social purpose, boldness, authenticity and relevance
 • Un experiment de presa care deschide usa redactiei oamenilor din afara jurnalismului
 • Institutul de Marketing da startul inscrierilor la modulul Digital Strategy, parte a programului avansat de training in marketing digital, certificat international – Diploma Profesionala in Marketing Digital si iti recomanda interviul cu Mari Miron, care a absolvit cu succes acest modul

Evenimente, conferinte:

 • Sambata și duminica, 16 si 17 martie 2019 se desfasoara un curs de marketing intensiv in cadrul acestui program, sustinut de catre Debbie Pearson, trainer din Marea Britanie care are o experienta semnificativa in marketing si management
 • Mugur Isarescu si Top 5 CEO din domeniul bancar vin la Financial Conference, pe 20 Martie 2019

Pentru a primi saptamanal aceste informatii pe email, te invitam sa te abonezi la newsletterul Zelist Monitor.

Numai bine,

Echipa Zelist Monitor

Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 04 – 10 martie 2019

social media, Zelist Research No Comments »

Zelist Monitor va prezinta topul saptamanal al celor mai viralizate stiri in social media, pentru perioada  04 – 10 martie 2019.

Blog

1. Sper c-ati vazut asta – mihaivasilescublog.ro
45266 Facebook interactions
2. Merkel, avertisment dur pentru Romania: “Opriti cresterea economica, nebunilor, ca ne faceti de ras!” – cronicipebune.ro
21105 Facebook interactions
3. Descoperire istorica – Dosarul pe care Antonescu l-a trimis cu armata la Moscova ca sa revendice TEZAURUL Romaniei! Necunoscut si neatins de 80 de ani – daniel-roxin.ro
20147 Facebook interactions
4. Cheesecake cu visine (fara coacere), o reteta geniala: Cat de usor si rapid se prepara: – anamariavasile.com
14395 Facebook interactions
5. Gigi Becali a deschis un spital pentru bolnavii de cancer din Romania. Tratamente gratuite. “E un spital la care platesc eu. Platesc la spitalul meu cum ar veni, ca nu ai voie sa faci pe gratis, altfel e evaziune fiscala. Si atunci platesc eu singur toate – romani-buni.info
14299 Facebook interactions
6. Esti multumit de activitatea lui Tudorel Toader? (sondaj) – bloguldemarketing.ro
13130 Facebook interactions
7. City break Alexandria si Videle – mariangodina.ro
12377 Facebook interactions
8. Ciuperci cu usturoi la cuptor. – sellya.co
12131 Facebook interactions
9. Crezul unei invatatoare de nota 10: “Elevii nu mai pot fi intepeniti in banci, cu stiloul in mana” – blogulmamei.ro
11302 Facebook interactions
10. (Video) Romania intra in greva 15 minute. Opresti si tu munca? Un om de afaceri din Romania a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova si indeamna la un protest de solidaritate de 15 minute – romani-buni.info
10987 Facebook interactions

Economic

1. Un sucevean a construit primul metru de autostrada din Moldova – wall-street.ro
18556 Facebook interactions
2. Wall-Street.ro se alatura campaniei Romania vrea autostrazi – wall-street.ro
10472 Facebook interactions
3. Tineretul PSD vrea sa puna in dezbatere publica legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare – zf.ro
6247 Facebook interactions
4. Alianta care poate arunca-n aer Coalitia PSD-ALDE! Frontul comun planuit de Rares Bogdan! Mesaj-cheie al jurnalistului – bugetul.ro
5630 Facebook interactions
5. Radu Paraschivescu, despre traduceri de tot rasul: “Whisky pe stanci si sotia intermediara” – newmoney.ro
5580 Facebook interactions
6. #NoiFacemUnSpital: Mastercard doneaza 1 milion euro Asociatiei Daruieste Viata – wall-street.ro
5262 Facebook interactions
7. ULTIMA ORA Iohannis refuza in continuare sa promulge proiectul de buget si il retrimite in Parlament pentru o noua dezbatere. – profit.ro
4760 Facebook interactions
8. Povestea omului strazii care a devenit milionar iar acum angajeaza in compania lui doar oameni fara adapost si persoane cu nevoi speciale – businessmagazin.ro
4168 Facebook interactions 1 Blog trackback
9. Metro si BCR ofera 1.500 EUR fetitelor nascute in Bucuresti de 8 martie – wall-street.ro
2760 Facebook interactions
10. Inalta Curte admite contestatia USR-PLUS. Alianta poate merge la europarlamentare – euractiv.ro
2569 Facebook interactions

Femei

1. Osho: Ca sa se vindece, sufletul omului are nevoie de iubire. Imbratisarea este cea mai mare terapie posibila! – garbo.ro
10931 Facebook interactions
2. Povestea Milenei, o mama care a emigrat in Anglia pentru ca fiica ei, muzician cu autism, sa aiba sansa unei cariere si a unei vieti normale – totuldespremame.ro
7314 Facebook interactions
3. Stela Bizdu, femeia care ne arata ca viata e frumoasa, chiar si cu un picior retezat: “Ma bucur de copilul meu si de faptul ca ma trezesc dimineata si vad soarele pe cer” – LIFE.ro – life.ro
6900 Facebook interactions
4. Povestea Milenei, o mama care a emigrat in Anglia pentru ca fiica ei, muzician cu autism, sa aiba sansa unei cariere si a unei vieti normale – totuldespremame.ro
5674 Facebook interactions
5. Cum se poate transforma iubirea pentru portul popular intr-o poveste de afaceri de succes? Ionela Doman ne invita la Conacu’ Boierului din Ponoarele – LIFE.ro – life.ro
5104 Facebook interactions
6. “Miss Litoral” in anii ’90 si una dintre cele mai frumoase voci ale scenei romanesti. Povestea de viata si de dragoste a Ancai Turcasiu – LIFE.ro – life.ro
4596 Facebook interactions
7. Citeste azi Rugaciunea de Duminica pentru implinirea dorintelor si curatarea pacatelor! – revistafemeilor.com
3803 Facebook interactions
8. Ajutor pentru profesoara de la USM care lupta cu cancerul! – unica.md
3351 Facebook interactions 1 Twitter trackback 146 Twitter followers
9. Rugaciunea dezlegarii blestemelor pana la al 7-lea neam – Una dintre cele mai puternice din cate exista – revistafemeilor.com
3236 Facebook interactions
10. Rugaciune catre Maica Domnului! Cel mai bun leac in dureri si necazuri – revistafemeilor.com
2695 Facebook interactions

Politic / Social

1. Jurnalista, catre Dragnea: “Nesimtitule… Blestematule…Samadau de slugi”… – ampress.ro
102836 Facebook interactions
2. Sfatul psihologului: Incepe sa traiesti pentru tine, nu mai incerca sa-i multumesti pe altii – virale.ro
67475 Facebook interactions 5 Twitter trackbacks 6745 Twitter followers
3. Un tanar antreprenor din Bucovina a construit primul metru de autostrada din Moldova – notabn.ro
64202 Facebook interactions
4. OFICIALa – andrei244.wordpress.com
61746 Facebook interactions
5. Nimeni nu vine in viata ta fara un motiv. Nimic din Univers nu este la intamplare, absolut toate lucrurile care se petrec au un scop. – virale.ro
61338 Facebook interactions
6. Kovesi, onorata de Harvard: a fost inclusa in lista femeilor cu contributii majore in justitie in 2019 – g4media.ro
58991 Facebook interactions
7. Pe 15 martie, la ora 15, greva nationala de 15 minute: de la angajati si oameni de afaceri, la vedete si fotbalisti, Romania raspunde provocarii omului de afaceri sucevean care vrea autostrada – republica.ro
56832 Facebook interactions
8. VIDEO Un om de afaceri a construit din bani proprii primul metru de autostrada din Moldova. Cat l-a costat toata lucrarea – adevarul.ro
45034 Facebook interactions
9. VIDEO Un om de afaceri din Suceava a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova si ndeamna la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie – hotnews.ro
40629 Facebook interactions
10. Kovesi, inclusa de Universitatea Harvard pe lista femeilor cu contributii majore in justitie – adevarul.ro
37458 Facebook interactions

IT&C

1. Orange lanseaza serviciul pe care nici Digi, nici Vodafone nu-l au – playtech.ro
1309 Facebook interactions
2. Tufa de Venetia – stelianmuscalu.ro
1215 Facebook interactions 1 Twitter trackback 712 Twitter followers
3. Fiecare vot conteaza – stelianmuscalu.ro
886 Facebook interactions
4. 26,2 terabiti pe secunda, noul record de viteza pe Internet – zonait.ro
507 Facebook interactions
5. Daca Uber e interzis, Romania poate pierde milioane de euro la buget – playtech.ro
477 Facebook interactions
6. Interzicerea Huawei este luata in considerare si in Romania – zonait.ro
362 Facebook interactions
7. Bugatti La Voiture Noire, un nou reper in eleganta auto – zonait.ro
217 Facebook interactions
8. Atunci cand ecranul tau ajunge un meme; Fundalurile cu “ochi” au tot mai mult succes pe Galaxy S10 – mobilissimo.ro
210 Facebook interactions
9. Cum sa activezi “Dark Mode” in Facebook Messenger pentru mobil – go4it.ro
190 Facebook interactions
10. Rabla 2019: Toyota are oferte la masini hibrid care te fac sa uiti de Dacia – playtech.ro
184 Facebook interactions

Leisure & Timp Liber

1. Alesia Calin “Ave Maria” la doar 7 ani. Romanii au talent. Moment Dumnezeiesc! – huff.ro
15870 Facebook interactions
2. Gigi Becali lupta pentru un loc in rai, in loc de un loc in parlament. A deschis un spital destinat bolnavilor de cancer: “Totul este pe gratis” – huff.ro
14188 Facebook interactions
3. Teo Trandafir: “Sa ne rugam pentru Andreea Balan! Eu stiu ce inseamna sa fii acolo” – huff.ro
7926 Facebook interactions
4. Luke Perry, “Dylan” din Beverly Hills a murit – huff.ro
6517 Facebook interactions
5. Laura Codruta Kovesi a fost confirmata drept candidatul Parlamentului European pentru sefia Parchetului European – huff.ro
5156 Facebook interactions
6. Sotul Andreei Balan o noua declaratie:” Facem un apel pe aceasta cale celor care o pretuiesc” – huff.ro
4480 Facebook interactions
7. Prima declaratie a Andreei Balan: “Ceea ce mi s-a intamplat mie” – huff.ro
4274 Facebook interactions
8. Medicul Andreei Balan de la Sanador a explicat cu ce SECHELE a ramas vedeta dupa stopul cardio respirator – huff.ro
4244 Facebook interactions
9. Fabrica de Tricotaje Somesul – povestea renumitei fabrici clujene – cluj.com
3818 Facebook interactions
10. WC-urile din fundul curtii vor fi interzise prin lege. Amenzile sunt uriase – huff.ro
3761 Facebook interactions

Sport

1. Cu ambitia si cu experienta. Simona Halep trece de Kozlova intr-un meci mai greu decat s-ar fi anuntat, merge in runda a patra la Indian Wells – treizecizero.ro
9339 Facebook interactions
2. Un fan al lui Manchester United este noul Nostradamus! A prezis toate evenimentele din meciul cu PSG si i-a uimit pe englezi! Foto – fanatik.ro
6900 Facebook interactions
3. Ana Maria Branza a cucerit medalia de aur la Grand Prix-ul de spada de la Budapesta – csasteaua.ro
5799 Facebook interactions
4. Simona Halep, lovitura meciului impotriva Barborei Strycova! A ridicat toti spectatorii in picioare! Video – fanatik.ro
2149 Facebook interactions
5. Cu vechi cunostinte: Simona are in fata potentiale intalniri cu Svitolina si cu Serena in drumul spre finala Indian Wells – treizecizero.ro
1978 Facebook interactions
6. “Armeanul” in iarna. Florin Halagian a tinut “focul la ei” 80 de ani! Batuti pe muchie in 7 martie. VIDEO – fanatik.ro
1977 Facebook interactions
7. A murit Lucian Stiube, unul dintre cei mai promitatori arbitri romani. Gigi Becali s-a implicat in cazul sau – fanatik.ro
1829 Facebook interactions
8. Mangia vrea sa stinga conflictul cu suporterii si anunta ca “U” Craiova vrea eventul – sport-vartos.ro
1670 Facebook interactions
9. Cristi Chivu: “La Ajax opreau antrenamentul pentru mine. M-am simtit umilit, dar mi-a prins bine” – eusunt12.ro
1547 Facebook interactions
10. Opt momente cu jucatoarele romance. Episodul 5: “Pai, bine, mai, mama” – treizecizero.ro
1454 Facebook interactions

Tabloid / monden

1. Un tren nu a mai putut tine pasul cu cresterea economica si a deraiat! – comentacii.ro
51536 Facebook interactions
2. Trenul Arad-Bucuresti a ajuns la timp pentru ca mecanicul stie o scurtatura prin padure! – comentacii.ro
43528 Facebook interactions
3. Detinutul evadat de la Jilava e de negasit. Cautati-l in sediul PSD, acolo se ascund toti! – comentacii.ro
15687 Facebook interactions
4. Aparitie de poveste la petrecerea PSD de 8 Martie: Irinuca cu caprele! – comentacii.ro
9846 Facebook interactions
5. Femeie din Botosani data in judecata de amanta sotului, dupa ce a snopit-o in bataie – spynews.ro
8331 Facebook interactions
6. Cadourile de 8 Martie interzise in scoli! Profesorii nu au voie sa primeasca bani sau bunuri! – spynews.ro
8028 Facebook interactions
7. Prostituate romance, scandal cu pietre si bate, pe centura, in Italia: “Inchide ca dau” – spynews.ro
5737 Facebook interactions
8. Administratia Cimitirelor roaga barbatii sa aduca florile inapoi! – comentacii.ro
4674 Facebook interactions
9. Tudorel despre detinutul evadat: “De vina e cine l-a bagat la inchisoare. Daca era in libertate, n-ar fi evadat!” – comentacii.ro
3877 Facebook interactions
10. Romanca acuzata ca a tepuit un italian cu 780.000 de euro a decis sa spuna adevarul. “Am trait in teroare. Eram batuta si amenintata” – spynews.ro
3004 Facebook interactions

Umor

1. Singurul barbat adevarat din Romania este o femeie: Laura Codruta Kovesi. La multi ani! – kmkz.ro
51640 Facebook interactions
2. Politia a pus radar pe metrul de autostrada din Moldova! – kmkz.ro
37517 Facebook interactions
3. Statul contribuie si el la primul metru de autostrada din Moldova: a pus bariera si taxa – timesnewroman.ro
35288 Facebook interactions
4. Autostrazi facute de de cetateni, spitale facute din donatii… Mai avem Guvern doar ca sa aiba cine sa ne fure – kmkz.ro
33956 Facebook interactions
5. Protestatari anti-Kovesi. Ce credeti, sunt studenti sau actori? – kmkz.ro
27907 Facebook interactions
6. Viorica Dancila refuza sa raspunda la telefon de 3 ore! A pierdut hartiuta cu “Alo” – timesnewroman.ro
27510 Facebook interactions
7. Dragnea a gasit solutia: “Fiecare roman sa faca cate un metru de autostrada!” – kmkz.ro
27504 Facebook interactions
8. Accident teribil pe Autostrada Transilvania: muncitorii au fost loviti de somn! – kmkz.ro
26314 Facebook interactions
9. Autostrada in Germania. Inseamna ca economia lor e praf. Daca duduia ca la noi, aveau o banda jumate – kmkz.ro
26285 Facebook interactions
10. Egiptenii l-au avut pe Tutankhamon, noi o avem pe Tutancanoastra! – kmkz.ro
25960 Facebook interactions

Overview Social Media in .ro – februarie 2019

social media No Comments »

Va prezentam mai jos un scurt overview al situatiei conturilor active, cat s-a publicat si care a fost interactivitatea pe canalele online din Romania in luna februarie 2019.

Overview-ul pentru luna ianuarie 2019 poate fi gasit aici.