O economie care creste durabil nu se poate face decat cu cresterea educatiei copiilor

Comunicate de presa Add comments

Educatia, fie ca vorbim de cea clasica din sistemul educational, fie de cea nonformala, scoate la iveala din om ce este mai inovator si te poate propulsa in varful piramidei sociale. Educatia, puterea de a schimba lumea!, a fost tema Conferintei de Leadership Feminin The Woman, unde peste 600 femei cu rezultate in cariera au discutat intre 14 si 15 martie despre leadership si educatie.

Profesorul bun are cel mai mare impact in cresterea economiei unei tari

Societatea civila se uneste si isi doreste sa miste lucrurile de jos, considera Mariuca Talpes, co-fondator Bitdefender, care indeamna sa iubim oamenii exceptionali si modesti, profesorii care ne-au format si care pot face schimbarea in Romania pentru binele copiilor generatiilor viitoare. „Indiferent cati copii au in clasa, ce dotari are scoala, ce programa scolara au de respectat –profesorii buni aduc cel mai mare impact in cresterea economiei unei tari!”, spune Mariuca.

Invatarea trebuie sa fie bazata pe activitati practice si nu pe acumularea de informatii. Beneficiile se vor vedea cu siguranta crede islandeza Ella Bjorns (Educator & Keynote Speaker). „Trebuie sa-i educam insa pe copiii din ziua de astazi cu lucrurile din ziua de astazi, nu in lumea in care am crescut noi. […] Putem sa vedem beneficiile pentru societate ale schimbarilor daca empatizam si investim in educatie. Dar o facem?”, a subliniat Ella Bjorns.

Cum se poate implica mediul de afaceri in educatie?

Cu numeroase date statistice de la institutii de invatamant si profesori de top, Mariuca Talpes a aratat cat de importanta este cresterea competentelor cognitive ale copiilor. „Mediul de afaceri si comunitatea locala de parinti dupa parerea mea sunt cel mai important factor de schimbare in bine a educatiei”, a mentionat Mariuca Talpes.

Noile generatii sunt viitorul, iar modul in care sistemul educational, nu doar familia, ii pregateste pentru ziua de maine arata si calea spre care o sa evoluam ca societate. Tocmai din acest motiv copii trebuie sa invete la scoala lucruri cat mai noi, care sa-i ajute sa-si croiasca singuri un drum in viata. „Multe companii spun acum ca leadershipul nu este o calitate tehnica, ci este despre relationare. Trebuie sa ne asiguram ca superiorii nostri pot gestiona diversitatea si creativitatea. Problema nu este in pregatire, ci si in recrutare. Pe cine aducem in campul muncii? Tocmai din aceasta cauza sistemul educational este atat de vital”, este de parere Eleanor Tabi Haller-Jorden (President & CEO la The Paradigm Forum).

Mentoratul – forma de responsabilitate sociala

Pe langa rolul profesorilor si a companiilor in educatie, mentoratul reprezinta o alta solutie pentru educatie. Gasirea unui mentor in viata nu este un proces tocmai usor. In momentul in care totusi el isi face aparitia pe parcursul vietii poate fi un catalizator puternic pentru progresul oricarei persoane. Campioana olimpica la spada Ana-Maria Branza a vorbit in cadrul The Woman despre cei care i-au influentat cariera.

Cu siguranta nu as fi astazi pe aceasta scena fara toti oamenii pe care i-am intalnit in aceasta viata. De la fiecare persoana ai ceva de invatat. Suntem media interactiunilor cu toti oamenii pe care ii intalnim pe parcursul vietii. De la doamna care face patul in cantonament pana la antrenorul care m-a sprijinit constant, toti contribuie la omul de astazi. Antrenorul meu niciodata nu m-a lasat sa stiu ca sunt buna. Mereu a cerut tot mai mult. Dupa fiecare campionat imi spunea ca trebuie sa repet rezultatul astfel incat sa nu creada cineva ca am avut o zi norocoasa. Ideea este ca mentorul crede in noi, dar tot el este cel care ne tine cu picioarele pe pamant”, afirma Ana-Maria Branza.

Disciplina si tenacitatea, secretul succesului pentru Gabrielei Szabo

Gabriela Szabo recunoaste ca sportul, prin educatia pe care o impune, schimba lumea. „Sportul inseamna educatie. Sportul schimba lumea si este o lectie de viata cum nu va puteti imagina. Performanta nu este simpla, in orice domeniu. Trebuie sa ne apreciem pe fiecare dintre noi pentru ca performanta face fiecare. Ceea ce trebuie sa facem noi este sa corectam prin disciplina si perseverenta acolo unde am gresit”, a declarat Gabriela Szabo (CSR & Public Affairs Addeco).

Pe langa prezentari, dezbateri si workshop-uri, evenimentul a cuprins numeroase momente de exceptie: Gala Premiilor The Woman, prezentare de moda, momente de jazz sau degustare de vin.

Participantii au vizitat zona expozitionala cu oportunitati de business si au participat la sesiunea de autografe cu Dragos Bucurenci (Communication Strategist & Public Speaking Coach Khastalia Consulting), moderatorul evenimentului.

Companiile au inteles importanta educatiei in dezvoltarea comunitatilor si care sprijina evenimentul sunt:

  • Powered by: Raiffeisen Bank
  • Gold Partner: Carrefour
  • Silver Partner: Aegon, UBC
  • Sponsor: AVON
  • Partners: KO by Karina Ochis, IQOS, Savage Beauties, Sabion, Ecco Shoes, Chic Ville, EuroGsm, Ciao
  • Bella, Alfaparf, Art&Craft, Sublime, Salon Arta Elegantei, Liberty Technology Park, Transylvania Medical
  • Center, Piera Linjerie, Noi9, Clote, Artsage, Coquette, Hart Consulting, Transilvania Healing, Sophia,
  • Corola Traduceri, Vavian Pharma, Jidvei
  • Travel Partner: Wens Travel
  • Official Coffee: Meron
  • Official Car: RMB, She’s Mercedes
  • Supported by: Impress, Marty, Infinity Trophy, Magnolia.ro, Silver Business Center, Kommio, Gentlab,
  • Ami Cristea

 

Comments are closed.