Începe săptămâna Jazz in the Park la Cluj: șapte zile cu peste 100 de concerte pe 9 scene: în parc, pe mal, la operă, la Pata Rât și în stradă

Comunicate de presa Add comments

UPDATE: A doua zi a festivalului Jazz in the Park aduce concerte la Opera Maghiară, pe malul Someșului, pe străzi din centrul orașului, la Pata Rât și se încheie cu jam session. E una dintre cele mai pline zile de festival, iată care e programul zilei, pe locuri de desfășurare și pe ore.

Opera Maghiară găzduiește de la ora 20:00 concertul lui Dhafer Youssef, headliner al festivalului și unul dintre cei mai apreciați muzicieni și un ambasador important al muzicii cu influență arabă.

Pe malul Someșului începe de la ora 18:00 Concursul Internațional Jazz in the Park. Aici e locul unde descoperim cele mai promițătoare formații ale momentului. 15 trupe care au ajuns în finală și cântă de azi și până joi în fiecare seară pe malul Someșului, zona Plajei Grigorescu.

Iată cine concertează astăzi în concurs:

ora 18: Berkes Quartett
Ora 18:45: Beyond Duo
Ora 19:30: Sain Mus
Ora 20:15: Antal Gabor Trio
Ora 21:00: Hences Quartet
Ora 22:00: Hot Club de Cluj

Discover Pata Rât și vino la concertele de aici
Ora 16:00: Dario Rossi
Ora 18:00: Hot Club de Cluj
Ora 19:00: Taraf de Caliu
Ora 20:00: Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Blend găzduiește seara Jam Session între artiștii de la festival și oricine vrea să interacționeze și să-și testeze talentul muzical, iar artiștii stradali vă vor întâmpina de azi și până duminică pe Bulevardul Eroilor, în fața clădirii The Office, la Off the Wall și în piațeta Operei Maghiare.

—–

Festivalul Jazz in the Park debutează astăzi, iar ediția a cincea se anunță cea mai mare și cea mai complexă de până acum.

Peste o sută de concerte vor avea loc la Jazz in the Park în săptămâna 26 iunie-2 iulie la Cluj. Printre artiștii pe care îi vom asculta live se numără Dhafer Youssef, Vintage Trouble, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Viva Vox, Tatran, Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi, DJ Vadim, Ours Samplus, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Niogi & Pete Lockett, Sebastian Spanache Trio, JazzyBIT, iar lista nu se oprește aici.

Concerte cu intrare liberă și bilet neobligatoriu în Parcul Central și pe malul Someșului, o scenă în cea mai izolată comunitate a Clujului, lângă groapa de gunoi, concerte pe bilete și abonamente la Opera Maghiară cu trei dintre cele mai importante nume ale muzicii internaționale, petreceri în Form Space, artă stradală și un Fond pentru comunitate – acestea sunt câteva dintre noutățile ediției cu numărul 5.

Unde are loc Jazz in the Park 2017

Festivalul începe luni cu deschiderea oficială de la Opera Maghiară, e vorba despre concertul Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, care este sold out. Nomazii muzicii jazz și klezmer aduc influențe de pe toate colțurile Europei. În plus, organizatorii au anunțat astăzi că formația va concerta și la Pata Rât, marți, acolo unde sunt deja confirmate alte trei nume. Concerte la Opera Maghiară vor mai avea loc marți cu avangardistul jazz și world music Dhafer Youssef și miercuri cu regina muzicii latino jazz, Susana Baca. Bilete și abonamente sunt disponibile pe biletmaster.ro, eventim.ro și kompostor.ro.

Malul Someșului va găzdui Concursul Internațional Jazz in the Park, iar cele 15 trupe finaliste vor cânta aici în fiecare seară, de marți și până joi.

Transport gratuit spre spre scena de la Pata Rât, marți, în a doua zi de Jazz in the Park

Tot marți e activă și scena de la Pata Rât, cea mai inedită zonă a festivaului, unde concertele încep de la ora 16:00. De Pata Rât se leagă și cauza fondului Jazz in the Park, care strânge bani pentru proiecte sociale, culturale și educaționale pentru comunitatea care locuiește lângă groapa de gunoi, dar și pentru finanțarea unor inițiative benefice orașului. Pentru a sprijini inițiativa Jazz in the Park, Primăria va pune la dispoziție mâine autobuze în regim gratuit care vor circula pe ruta Piața Cipariu-Pata Rât. Autobuzele pornesc din stația de transport în comun din Piața Cipariu de la orele 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 și 19:30 și se întorc în Cluj, la oră fixă, de la ora 17 și până la ora 22.

Inima festivalului rămâne și în acest an Parcul Central, unde vor fi amplasate trei scene pe care muzica se va auzi vineri, sâmbătă și duminică. Una dintre scene va avea tematică electro-jazz, iar aici îi vom putea asculta printre alții pe Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Hidden Orchestra, Niogi & Pete Lockett.

Anul acesta festivalul va cuprinde mare parte din oraș, iar reprezentații artistice vor avea loc în mai multe zone prin conceptul Jazz in the Street, integrat în festival. Astfel, vom suprinde performance-uri pe bulevardul Eroilor, la Off the Wall, în fața Operei Maghiare și în fața clădirii The Office. În plus, sesiunile de improvizație jam session vor avea loc marți, miercuri și joi la Blend, la ele vor participa atât muzicienii de la Jazz in the Park, cât și curioși dornici să-și încerce talentul muzical.

Bilete neobligatorii și Fondul Jazz in the Park

Intrarea este liberă la concertele din spații publice – malul Someșului, Parcul Central, Pata Rât și din stradă -, iar cei care doresc pot cumpăra cel puțin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru susținerea Fondului Jazz in the Park.

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale: finanțarea a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât, prin finanțarea unor inițiative educaționale, sociale și culturale și finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut.

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale, recomandat ca o experiență Staropramen de partenerul de tradiție al festivalului, powered by BCR, susținut de Mega Image și realizat printr-un parteneriat cu Daisler Print House din Cluj.

Jazz in the Park recomandă cu încredere Almdudler pentru cea mai sănătoasă băutură răcoritoare. Proiectul este, de asemenea, susținut de Alexandrion Group, E.ON Business Services, Bosch, Farmec, Betfair și Autoworld, partenerul de mobilitate care se ocupă de transferul a peste 200 de muzicieni care vor fi la Cluj în săptămâna festivalului.

Informații complete despre festival, program, parteneri, bilete și artiști găsiți pe www.jazzinthepark.ro.

Comments are closed.