In 2014, romanii au cumparat online produse de peste 1 miliard de euro

Comunicate de presa Add comments

Potrivit estimarilor principalilor jucatori din mediul online romanesc, impreuna cu reprezentantii GPeC, retailul online autohton a depasit cifra de 1 miliard de euro in 2014, comparativ cu aprox. 600 milioane euro in 2013. Mai exact, piata de e-tail romaneasca se situeaza intre 1,1 si 1,2 miliarde de euro in anul recent incheiat, cifra vehiculata facand referire exclusiv la produsele comercializate online (indiferent de natura lor) si nu la servicii, plata facturilor de utilitati, bilete de avion, bilete la spectacole, vacante si calatorii etc.

GPeC (Gala Premiilor eCommerce) a publicat si in acest an raportul oficial al pietei autohtone de e-commerce, asa cum se poate vedea in infograficul de mai jos (design realizat de SilkWeb.ro).

infografic-CP-GPeC

Cifrele pe care tocmai le-am publicat arata potentialul urias al pietei de comert electronic din Romania – poate printre putinele industrii din tara care creste vertiginos. Primul miliard de euro a fost depasit, astept cu nerabdare primul numar cu 2 digits si sunt convins ca acest lucru se va intampla mult mai repede pentru ca ritmul de crestere al pietei vafi accelerat“, spune Andrei Radu, CEO & Founder GPeC.

 

Comments are closed.