Impact Hub extinde programul Hubcelerator și caută super antreprenori în București și Cluj

Comunicate de presa Add comments

Impact Hub lansează cea de-a cincea ediție a Hubcelerator, programul de accelerare a startup-urilor care ghidează antreprenorii de la idee la un model de business valid în piață în 10 săptămâni. Pentru prima oară, programul, care se bucură de un succes dovedit, va fi organizat în paralel, atât în București cât și în Cluj, urmând aceeași structură.

Până acum, în cele 4 ediții, aproape 100 de participanți au profitat de experiența mentorilor și de procesele clare de accelerare, printre startup-urile participante numărându-se Aviziero, Bookletta, Dare to Rug, Iutta, LEMNIA, Sunday Bagels & Coffee sau Zuriell.

În general, doar 1 din 10 startup-uri supraviețuiește primului an. Dintre participanții la program în ultimele 4 ediții însă, peste 50% și-au continuat activitatea și după primul an, iar 19% dintre ei sunt deja profitabili. Hubcelerator devine astfel un loc în care antreprenorii, sprijiniți de mentori și experți în arii variate de activitate, devin adevărați super-eroi, pregătiți să-și accelereze afacerea și să își continue susținut activitatea și după terminarea programului.

Hubcelerator reprezintă pentru noi unul din programele ancoră de susținere a antreprenorilor, iar pasul făcut în acest an de a organiza două ediții, atât în București cât și în Cluj este o evoluție naturală a ultimilor doi în ani în care am deschis Impact Hub Cluj-Napoca și aproape am triplat spațiul din București. Suntem încrezători că mediul antreprenorial românesc este în continuă dezvoltare și ne bucurăm să contribuim la acest trend ascendent prin activitățile pe care le desfășurăm.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca.

Impact Hub caută pentru acest program antreprenori din orice domeniu de activitate, iar modelele de afacere pot fi variate, fie că este vorba de profit / non-profit sau modele de business hibrid. Se pune accent pe noutatea afacerii, pe mentalitatea de învingător, pe pasiune și pe determinarea de a participa activ la accelerator.

Fiecare participant va primi un mentor dedicat, ales conform ariei de expertiză și necesităților sale și care îl va asista pe tot parcursul programului . Printre mentorii de anul acesta se numără: Alexandru Ghiță (Fondator&Președinte, Educativa), Raluca Radu (Country Manager, Answear), Mihai Moghior (Managing Partner, GRI) sau Vlad Craioveanu (CEO, Impact Hub Bucharest și Cluj-Napoca). Lista completă și updatată este disponibilă pe site-ul http://www.hubcelerator.ro/bucuresti/.

Cele 100 de ore de mentorat și cele 80 de ore de workshop-uri sunt structurate sub forma unui program complex, care include insight-uri valoroase despre tot ce înseamnă business modeling, inovație, planning, validare, contabilitate, marketing, social media finanțare și multe altele.

Viitorii super-antreprenori vor beneficia de:

  • 10 workshop-uri, pentru a înțelege cum funcționează un startup
  • Sesiune Mentoring Madness, în cadrul cărora profesioniști și antreprenori oferă feedback aplicat
  • 3 Monday Meetups, întâlniri cu membri ai comunității Impact Hub
  • Consultanță pentru a porni o campanie de crowdfunding
  • 1 pitch în fața comunității de antreprenori, experți și investitori Impact Hub
  • Contacte directe cu profesioniști
  • Membership Impact Hub Connect pentru 3 luni (octombrie – decembrie)

Înscrierile în Hubcelerator

Înscrierile se fac direct pe site-ul http://www.hubcelerator.ro/bucuresti/, până pe 25 septembrie, prin completarea formularului de aplicare. Startup-urile vor trece printr-o etapă de selecție, iar finaliștii vor începe programul efectiv pe 9 octombrie.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

One Response to “Impact Hub extinde programul Hubcelerator și caută super antreprenori în București și Cluj”

  1. carmi Says:

    Un business cu o evolutie spectaculoasa si cu un viitor mai spectaculos.