Impact Hub Bucharest a facilitat accesul la o finanțare totală de 150.000 de euro pentru a rezolva 5 provocări sociale din România

Comunicate de presa Add comments

Cinci organizații care au propus soluții de impact pentru provocările încărcate pe platforma Social Challenges Innovation Platform, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cercetare și Inovare Horizon 2020, au câștigat finanțare de câte 30.000 EUR și mentorat timp de 6 luni din partea Impact Hub Bucharest.

Din cele șapte provocări adresate de organizații din România, cinci au primit propuneri de soluții inovatoare din partea unor actori locali sau europeni și beneficiază de sprijin financiar și de mentorat pentru a le implementa. Impact Hub Bucharest, partenerul național al Social Challenges Innovation Platform, va asigura susținerea organizațiilor și va monitoriza punerea în aplicare a soluțiilor alese.

Cele cinci parteneriate încheiate sunt:

Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23 și Inovaya vor implementa o soluție prin care să rezolve problema managementului deșeurilor și a apei potabile în satele de pescari din Delta Dunării
WWF și Miromico colaborează pentru a atenua conflictele dintre oameni și viața sălbatică în Munții Carpați
Go Free Association și Innovative Project Arena vor folosi activități bazate pe gamefication in educația tinerilor
Heritas Foundation și Helsinki Zurich Office vor propune noi instrumente de planificare pentru dezvoltarea urbană
IziBac și Ascendia, care vor ajuta împreună elevii să învețe mai ușor pentru Bacalaureat

O nouă provocare a fost încărcată în runda 3 pe Social Challenges Innovation Platform de către Asociația AllGrow și se adresează celor care au experiență în storytelling, design și social media, cu ajutorul cărora să promoveze o metoda de design thinking în educație. Mai multe detalii sunt disponibile aici. Și de această dată, finanțarea pe care o poate primi soluția câștigătoare este de 30.000 de euro și sprijin din partea Impact Hub Bucharest. Termenul limită până la care pot fi trimise soluții este 15 iulie.

În plus, Social Challenges Innovation Platform găzduiește și un proiect bazat pe un parteneriat Impact Hub – Programul European pentru Integrare și Migrație și prin care se dorește găsirea de soluții pentru provocările cu care se confruntă migranții și care beneficiază de finanțare pentru a fi implementate. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Comments are closed.