Branduri de Bere – Top Valori in comunicarea pe Facebook

social media, Zelist Research Add comments

 

Care au fost cele mai importante valori pe care brandurile de bere le-au comunicat pe Facebook?

Continuam analiza continutului publicat pe paginile Facebook ale principalele branduri de bere. Reamintim ca, in realizarea acestui studiu am folosit drept instrument de culegere a datelor, FB Monitor, platforma care ofera companiilor posibilitatea de a determina eficienta demersurilor de comunicare pe Facebook.

In analiza au fost incluse urmatoarele 11 branduri de bere, branduri care au fost active pe Facebook in ultimul an:  Albacher, Beck’s, Bergenbier, Carlsberg, Ciucas, Guinness, Skol, Staropramen, Timisoreana, Tuborg si Ursus. Cu ajutorul FB Monitor am selectat un esantion aleatoriu, cuprinzand 312 posturi din paginile Facebook ale brandurilor precizate anterior. Esantionul a fost structurat in functie de gradul de interactivitate a paginilor Facebook.

Pana acum am vazut cum s-au pozitionat brandurile de bere in functie de valorile si tipurile de continutul publicate pe Facebook. In continuare, observam care au fost valorile pe care brandurile de bere le-au transmis cel mai mult in comunicarile lor.

Datele releva faptul ca, in ultimul an, brandurile de bere au vorbit cel mai mult despre Prietenie (89 aparitii),  Intalnire (82 de aparitii), Petrecere (51 aparitii), Optimism (44 aparitii), Natura (36 aparitii), Distractie (26 aparitii), Viitor (24 aparitii), Relaxare (24 aparitii), Muzica (15 apariti), Pasiuni (14 aparitii).

Mesajele despre Viitor si Noroc au continut cele mai multe cuvinte pozitive

In general, comunicarea brandurilor pe Facebook incearca sa se muleze cat mai bine pe profilul si dorintele fanilor si in acelasi timp, sa distribuie, cat de mult posibil, mesaje pozitive. Sunt rare situatiile in care brandurile promoveaza mesaje din registrul negativ.

In cercetarea noastra, am numarat cuvintele pozitive folosite in fiecare postare a brandurilor de bere si, ca o constatare generala, se observa faptul ca, cu cat posturile sunt mai ample, cu atat numarul cuvintelor pozitive este mai mare. Desigur, au existat si postari scurte, continand putine cuvinte pozitive, dar cu imapct emotional foarte puternic. Totusi, in aceasta analiza ne-am limitat strict la numararea cuvintelor pozitive si nu la intensitatea emotionala a mesajelor.

Graficul de mai jos arata faptul ca postarile brandurilor de bere despre Viitor si despre Noroc au continut cel mai mare numar de cuvinte pozitive (5 cuvinte pozitive in medie pe post). Postarile despre Prietenie (4.65 cuvinte pozitive in medie pe post), Optimism (4.65 cuvinte pozitive in medie pe post), Pasiuni (4.64 cuvinte pozitive in medie pe post) si Munte (4.62 cuvinte pozitive in medie pe post) au contribuit la crearea unei atmosfere pozitive pentru fani.

Comments are closed.