Au inceput inscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy

Comunicate de presa Add comments

MVP Academy

Startup-urile in tehnologie care vor sa dezvolte produse cu potential la scara globala sunt invitate sa aplice la MVP Academy, program de pre-accelerare care va avea loc in perioada 23 martie – 14 mai la TechHub Bucharest. Participarea la program este gratuita, iar aplicatiile se realizeaza online pe site-ul programului http://mvpacademy.co pana luni, 9 martie.

Cea de a doua editie MVP Academy aduce impreuna 12 startup-uri tech cu potential si le ajuta sa isi dezvolte produsele si sa formeze conexiuni valoroase cu profesionisti din industrie, antreprenori, investitori si reprezentanti ai programelor de accelerare si fondurilor de investitii early stage din regiune. Toate acestea intr-un program educational gratuit, customizat pentru a raspunde nevoilor individuale ale echipelor participante.

Cum se va desfasura MVP Academy?

De-a lungul celor 7 saptamani ale programului, finalistii vor participa la workshop-uri practice sustinute de specialisti consacrati si vor beneficia de sesiuni de mentorat si coaching 1 la 1 pentru a-si valida produsul cu piata si a primi sfaturi valoroase de la mentori cu experienta relevanta in domeniile de interes pentru ei. in plus, sesiunile de pitching organizate pe toata durata programului ii vor ajuta initial sa identifice punctele slabe ale propriului concept de business si ulterior sa invete cum sa convinga potentialii investitorii si parteneri strategici.

Echipele care vor face parte din cel de al doilea lot al MVP Academy vor avea astfel acces la oportunitati de networking excelente la nivel local, regional si international si vor acumula competente esentiale de business care le vor ajuta sa profite de oportunitatile existente pe piata si sa isi dezvolte afacerile mai rapid. Mai mult, startup-urile vor beneficia de sustinerea activa a comunitatii profesionistilor in tehnologie din Bucuresti si vor fi in permanenta conectati la aceasta, avand acces pe toata durata programului la spatiul de co-working oferit de TechHub Bucharest si la evenimentele organizate.

Dezvoltat in parteneriat cu Telekom Romania si Bitdefender, cu sprijinul CyberGhost, Raiffeisen Bank, hub:raum si Microsoft, MVP Academy se adreseaza startup-urilor in domeniul tehnologiei care au mai putin de 2 ani de activitate si care au dezvoltat pana in prezent cel putin un prototip functional al produsului. Pentru a fi eligibile, echipele trebuie sa fie disponibile pe toata durata programului, sa nu fi obtinut finantari externe mai mari de 50.000 EUR si sa nu fi absolvit anterior un program de accelerare pentru proiectul la care lucreaza. Produsele dezvoltate pot fi in domenii precum software, hardware, Internet of Things, mobile, robotica, biotech, medtech sau ecommerce.

Selectia finalistilor va fi realizata de un juriu de specialitate din care vor face parte Bogdan Iordache (Investment Manager 3TS Capital Partners & Board Member How to Web), Cosmin Ochisor (Business Development Manager hub:raum, care va evalua echipele din partea hub:raum si Telekom Romania) si Alex Negrea (Co-Fondator docTrackr). Evaluarea va fi efectuata luand in considerare echipa si experienta acesteia, dimensiunea si tendintele actuale ale pietei, validarea utilizatorilor si costul de achizitie al acestora, tractiunea initiala, scalabilitatea si fezabilitatea produsului.

Despe prima editie MVP Academy

La 6 luni dupa finalizarea primei editii MVP Academy, 5 startup-uri au obtinut finantari in valoare totala de 207.000 EUR, 4 echipe au fost admise in programe de accelerare din US si UK, iar majoritatea absolventilor isi continua activitatea si au inregistrat progrese semnificative: au crescut echipele, au lansat primele versiuni ale produselor dezvoltate sau au demarat discutii cu potentiali investitori sau parteneri strategici pentru obtinerea primei runde de finantare.

Printre absolventii programului se numara Axosuits, producatorii unui exoschelet medical pentru persoanele cu dizabilitati, GetFittter.inc, aplicatie care ofera utilizatorilor o experienta de antrenament personalizata, sau Qalendra, motor de cautare dedicat pasionatilor de calatorii. Progresul echipelor la 6 luni de la absolvire este prezentat in raportul de evaluare disponibil online aici.

MVP Academy a fost o experienta incredibila si am invatat foarte multe lucruri de la mentori. La inceput aveam doar o idee si un concept, iar participarea in program ne-a ajutat sa ne definim produsul si sa fim acceptati in Ignite 100, unul dintre cele mai importante programe de accelerare din UK“, a declarat Dragos Musetescu, Fondator al Restack (ex-Pocketo), o platforma de administrare, suport si monitorizare pentru dispozitive purtabile.

One Response to “Au inceput inscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy”

  1. Zelist Blog » Blog Archive » 26 februarie – 04 martie 2015 – Saptamana in Social Media Says:

    […] Au inceput inscrierile la programul de pre-accelerare MVP Academy […]