A doua ediție a turneului Classic Unlimited leagă 10 spații neconvenționale din 9 orașe din țară

Comunicate de presa Add comments

Cu un repertoriu inspirat de Sonata nr. 7 de Prokofiev, a doua ediție a turneului Classic Unlimited, cel mai tânăr proiect românesc dedicat muzicii clasice, va debuta în această săptămână la Alba Iulia. Concertul care deschide turneul susținut de pianistul Bogdan Vaida va avea loc joi, 25 octombrie 2018, ora 19.00, la Galeria de artă Framm’s, un spațiu în forma unui tunel din Cetatea Alba Carolina.

Ediția de anul trecut ne-a dat foarte multă energie și încredere în proiect și ne-a confirmat teoria cum că, dacă prezentăm muzica clasică într-o atmosferă mai lejeră, mai prietenoasă, oamenii vor veni. Anul acesta am reușit să obținem mai multe resurse financiare, iar asta înseamnă implicit că vom avea mai multe concerte în mai multe orașe. Simt multă curiozitate din partea publicului pentru acest proiect și cred că vom avea, și în acest an, spațiile de concert pline’’, a declarat Alin Vaida, directorul executiv al Fapte, asociația care organizează turneul.

Dacă la prima ediție repertoriul Classic Unlimited s-a auzit în 9 spații neconvenționale din 8 orașe, anul acesta turneul leagă 10 spații atipice din 9 orașe din țară. Astfel, după Alba Iulia va veni rândul Clujului, unde sâmbătă, 27 octombrie 2018, va avea loc, în tipografia Daisler Print House, cel de-al doilea concert al turneului. Următoarele orașe și spații de concert de pe harta turneului vor fi:

  • 29 octombrie – Timișoara – Hubul Ambasada
  •   8 noiembrie – Iași – Sediul companiei Thinslices
  • 10 noiembrie – Reghin – Fabrica de mobilă Dalin
  • 13 noiembrie – Târgu Mureș – Uzina Foto
  • 15 noiembrie – București – Nod Makers
  • 17 noiembrie – Brașov – Hubul Visssual
  • 20 noiembrie – Cluj-Napoca – Salonul terapeutic Kinetomed
  • 22 noiembrie – Petrila – Mina Petrila

În timpul concertelor, pe lângă sonata lui Sergei Prokofiev, iubitorii muzicii clasice vor mai putea asculta Intermezzo de Johannes Brahms, Sarabande (op.10) de George Enescu, La cathedrale engloutie de Claude Debussy, două piese din suita Romeo și Julieta de Sergei Prokofiev, J-Rhapsody de Ciprian Pop și Impromptu (op.142, nr. 3) de Franz Schubert.

În fiecare an încep prin a-mi alege ceva ce îmi doresc mult să studiez și în jurul acestei opere construiesc repertoriul. Anul acesta, mi-am dorit să aprofundez Sonata nr. 7 de Prokofiev. E o lucrare relativ complicată și abstractă, pe care am echilibrat-o mai apoi cu restul bucăților din concert. Nu lipsește Intermezzo de Brahms, piesa cu care am deschis concertele Classic Unlimited de anul trecut și, bineînțeles, o piesă de Enescu, un compozitor prezent mereu în repertoriile mele’’, a spus pianistul Bogdan Vaida.

Accesul la concertele din cadrul turneului Classic Unlimited este gratuit, dar din cauza locurilor limitate participanții trebuie să-și rezerve locul pe site-ul www.classicunlimited.ro.

Comments are closed.