Vizibilitatea mentionarilor pentru sanctiunile din Rusia in urma razboiului cu Ucraina

Analizele Zelist, social media, Zelist Research Add comments

2752 de mentionari s-au inregistrat in ultimele zile in ceea ce priveste sanctiunile date Rusiei din cauza provocarii razboiului din Ucraina. Subiectul este dezbatut intens atat la noi in tara, cat si in toate statele europene. Marile puteri cer si aproba sanctiuni pentru Rusia ce devin din ce in ce mai grave si isi pun amprenta asupra cetatenilor ei.

In acest grafic se poate observa cresterea masiva a acestor mentionari pe zile. Se vede cum subiectul sanctiunilor a fost abordat inca de pe 22 februarie, cand se inregistreaza 251 de mentionari, chiar dinainte de izbucnirea propriu-zisa a razboiului.

Unde se dezbate cel mai intens subiectul sanctiunilor din Rusia?

Presa (43,1%) este spatiul cu cea mai mare vizibilitate, ceea ce este de inteles, data fiind natura subiectului. Agregatoarele (25,5%) si Facebook-ul (24,3%) vin din urma cu procentaje destul de mari, spatii unde atat cetatenii, cat si persoanele autorizate vorbesc despre aceste sanctiuni.

Impactul pe tipul sursei

Daca este sa vorbim despre impactul pe tipul sursei, in mod cert TV-ul detine prima pozitie (42,9%), urmat de radio (24,6%) si presa (23,9%).

 

Top 10 Influencers in Presa Online:

Printre publicatiile de presa online care au scris cel mai mult despre sanctiunile date Rusiei sunt: sportmedia.ro, adevarul, g4media, twnews, dc news, ziarul profit, libertatea, protv.md, atac.ro si hotnews.

 

Top 10 Influencers pe Facebook:

La fel ca in Presa Online, si Facebook-ul este un canal pe care se vorbeste foarte mult despre acest subiect. Conturile care au postat intens despre subiect sunt, in cea mai mare parte, paginile de Facebook ale televiziunilor. Mai exact: digi24, Romania TV, economedia.ro, Newsweek Romania, Stirile Pro TV, Viata politica, Observator, HotNews.ro, B1.ro si Mediafax.ro.

Comments are closed.