Violenta Domestica – cat, unde si cum s-a scris despre acest subiect in social media, in ultimul an

social media, Zelist Research Add comments

 

Discutiile despre violenta domestica – crestere cu 25% fata de anul predecent

In ultumul an, despre violenta domestica s-au publicat un numar de 16.579 de articole, cu 25% mai mult decat in perioada 16 decembrie 2018 – 15 decembrie 2019, cand s-au inregistrat 13.291 de mentionari.

 

Interesul pentru subiectul violentei domestice a crescut pe fundalul realizarii studiilor de specialitate in perioada pandemiei

Cele mai multe dintre mentionarile violentei domestice au fost inregistrate in perioadele 23 – 29 noiembrie 2020 (1.157 de mentionari) si intre 10 – 16 februarie 2020 (877 mentionari).

 

Printre stirile care s-au comentat si distribuit in al doilea “varf” de vizibilitate au fost :

  • Studiu: Românii au devenit mai agresivi în pandemie. Mai multe femei, bătute de parteneri
  • Centrul FILIA: “E foarte important, în această perioadă mai ales să acordăm atenție grupurilor de persoane cu mai puține privilegii decât majoritatea. Din această categorie fac parte în mod special femeile, femeile de etnie romă, femeile sărace și femeile, în general, care sunt în această perioadă expuse riscului la violență domestică.”
  • 157 de ordine provizorii de protectie emise de politistii suceveni in acest an
  • De ce își bat românii femeile?
  • Cozmin Mihai, psihiatru, despre violența domestică în pandemie: „Nu acceptați perpetuarea calvarului”
  • U.S. Embassy Bucharest: Actele de violență împotriva femeilor, în special violență domestică, s-au intensificat în perioada pandemiei #COVID19.
  • Institutul Francez: Ne alăturăm campaniei « Orangez le Monde », al cărui simbol este culoarea portocalie și susținem 16 zile dedicate luptei împotriva violenței asupra femeilor și fetelor. Alături de misiunile diplomatice în România, implicate în campania #orangezlemonde organizată de ONU Femmes, dorim să creștem gradul de conștientizare al acestui flagel și să ajutăm la eradicarea sa

 

Unde s-a scris cel mai mult despre violenta domestica, in ultimul an?
Presa si Facebook – principalele canale in promovarea subiectului

Din totalul mentionarilor din ultimul an, 44% sunt in presa online, 26% sunt pe Facebook, 21% sunt in agregatoare, 3% in bloguri.

In ultimul an, despre violenta domestica s-au scris lunar in medie cate 557 de mentionari in presa online, 309 mentionari pe Facebook, 278 de mentionari in agregatoare, 40 de mentionari pe bloguri, 12 mentionari pe Twitter si 9 mentionari pe Instagram.

 

Top Influencers care au scris cel mai mult despre violenta domestica, in ultimul an:

Top 10 Influencers Presa:

Top 10 Influencers Facebook:

Top 10 Influencers Instagram:

Comments are closed.