Utilizatorii de internet sunt mai activi social decat non-utilizatorii

International Add comments

Conform unui studiu realizat de Pew Research Center in SUA, utilizatorii de internet sunt mai activi in cadrul grupurilor “offline” iar probabilitatea de a simti un sentiment de mandrie (datorita apartenentei la un grup) si de implinire (datorita faptului ca au realizat ceva ce nu puteau realiza singuri, fara a fi membri in aceste grupuri) este mult mare decat la cei care nu utilizeaza internetul.

Este explicabila aceasta situatie tinand cont de faptul ca barierele in comunicarea offline sunt mult mai puternice. Ganditi-va cat de reticenti sunteti atunci cand cineva necunoscut va abordeaza pe strada sau la cum va simtiti la o petrecere unde nu cunoasteti pe nimeni.

Atunci cand au fost rugati sa evalueze impactul internetului asupra capacitatii grupurilor sociale, civice, profesionale, religioase sau spirituale de a se angaja in diferite activitati, respondentii au fost de acord ca internetul are un impact pozitiv atat asupra comunicarii dintre membri sau recrutarea unor noi membri cat si asupra comunitatii locale in general.

Utilizatorii de Twitter si retele sociale sunt mult mai dispusi sa interactioneze datorita internetului in cadrul mai multor grupuri si sa se implice mai mult timp in activitatile acestora.

Studiul a fost realizat de Princeton Survey Research Associates International incepand din 23 noiembrie si pana in 21 decembrie 2010, pe 2.303 de persoane cu varsta peste 18 ani si poate fi gasit aici.

One Response to “Utilizatorii de internet sunt mai activi social decat non-utilizatorii”

  1. Twitter Trackbacks for Utilizatorii de internet sunt mai activi social decat non-utilizatorii [zelist.ro] on Topsy.com Says:

    […] Utilizatorii de internet sunt mai activi social decat non-utilizatorii zelist.ro/blog/?p=329 – view page – cached Conform unui studiu realizat de Pew Research Center in SUA, utilizatorii de internet sunt mai activi in cadrul grupurilor “offline” iar probabilitatea de a simti un sentiment de mandrie (datorita apartenentei la un grup) si de implinire (datorita faptului ca au realizat ceva ce nu puteau realiza singuri, fara a fi membri in aceste grupuri) este mult mare decat la cei care nu utilizeaza… Read moreConform unui studiu realizat de Pew Research Center in SUA, utilizatorii de internet sunt mai activi in cadrul grupurilor “offline” iar probabilitatea de a simti un sentiment de mandrie (datorita apartenentei la un grup) si de implinire (datorita faptului ca au realizat ceva ce nu puteau realiza singuri, fara a fi membri in aceste grupuri) este mult mare decat la cei care nu utilizeaza internetul. View page Show influential only (1) $(‘#filter-infonly’).change(function() { var el = $(this); var url = document.location.href; var checked = el.attr(‘checked’); if (checked) { document.location.href = url + ((/?/.test(url)) ? ‘&’ : ‘?’) + ‘infonly=1’; } else { document.location.href = url.replace(/[?&]?infonly=1/,”); } }); […]