Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 17-23 septembrie 2012

Zelist Monitor Add comments

Politic/Social

Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 17-23 septembrie face parte din seria de interviuri realizate de publicatia Adevarul.ro cu cei mai tineri parlamentari din Romania. Primul articol este despre deputatul PSD Adrian Mocanu, fiul presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu. Stirea a inregistrat 447 de share-uri pe Facebook, 726 de comentarii, 866 de like-uri, 19 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 58 095.

Pozitia a doua este ocupata de un articol redactat de Cotidianul.ro, in care este prezentata declaratia lui Stefan Mihut despre trecutul presedintelui Traian Basescu. Articolul a generat 669 de share-uri pe Facebook, 174 de comentarii, 604 like-uri si 1 Twitter trackback. Scorul total al acestui articol este 47 128.

In cadrul articolului de pe locul trei este prezentata compunerea unui elev din Romania care ofera un raspuns interesant la intrebarea “Cum mi-am petrecut vacanta de vara”. Compunerea acestuia a generat un grad ridicat de interactiune in mediile sociale, inregistrand 265 de share-uri pe Facebook, 253 de comentarii, 1 341 de like-uri si 3 Twitter trackback-uri. Stirea a fost redactata de Stirileprotv.ro si a avut un scor total de 38 432.

Economie

In cadrul acestei categorii, cel mai mare impact l-a avut un articol Zf.ro, in care este dezbatuta sustenabilitatea modelului de organizare al Romaniei. Articolul a fost distribuit de 395 de ori pe Facebook, a avut 381 de comentarii, 625 de like-uri, 23 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 45 610.

Locul doi este ocupat de un articol redactat de catre website-ul Capital.ro, in care sunt prezentate rezultatele unui studiu asupra sobolanilor hraniti cu porumb modifcat genetic. La finalul experimentului, rozatoarele care au mancat porumbul modificat genetic al companiei Monsanto au dezvoltat tumori canceroase de dimensiunea unei mingi de ping-pong. Stirea a fost distribuita de 191 de ori pe Facebook, a inregistrat 75 de comentarii, 207 like-uri si a avut un scor total de 20 290.

Pe locul trei se situeaza un articol redactat de Zf.ro, in care este abordata situatia sistemului de pensii din Romania. Stirea a inregistrat 110 share-uri pe Facebook, 105 comentarii, 128 de like-uri si 5 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol a fost 18 197.

Tehnologie/IT

Topul celor mai viralizate stiri din domeniul tehnologic este format in totalitate din articole redactate de publicatia Go4it.ro.

Prima pozitie din cadrul clasamentului este ocupata de un articol in care este prezentata problema generata de designul aplicatiei Clock din IOS 6. Societatea nationala a cailor ferate elvetiene, Schweizerische Bundesbahnen SBB, afirma ca noua aplicatie Clock copiaza designul ceasurilor traditionale prezente in fiecare gara elvetiana. Articolul a fost preluat de 9 de ori pe Facebook, a inregistrat 16 comentarii, 19 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 7 754.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla un articol care abordeaza sistemul de securitate al terminalelor iPhone 4S si Galaxy S3. In cadrul concursului mobile Pwn2Own, doua echipe de experti in securitate au reusit sa ocoleasca barierele de securitate ale telefoanelor iPhone 4S si Galaxy S3, desi acestea au fost actualizate în prealabil cu cele mai noi versiuni software si patch-uri de securitate. Articolul a generat 7 share-uri pe Facebook, 13 comentarii, 13 like-uri si un scor total de 5 840.

Pe locul trei se claseaza un articol in care este prezentata problema generata de o noua bresa de securitate, care afecteaza versiunile Windows si Internet Explorer. Stirea a fost distribuita de 6 ori pe Facebook, a avut 3 comentarii, 9 like-uri si 2 Twitter trackback-uri. Articolul a inregistrat un scor total de 5 648.

Sport

Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute prezinta povestea primei balene singuratice din lume. Articolul a fost redactat de Sport.ro si a inregistrat 112 share-uri pe Facebook, 91 de comentarii, 398 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 15 657.

In cadrul articolului care se situeaza pe pozitia a doua este redata o inregistrare cu un caine care sare pe trambulina. Stirea apartine Sport.ro si a fost preluata de 102 ori pe Facebook, a inregistrat 39 de comentarii, 305 like-uri si un scor total de 13 022.

Locul trei este ocupat de un articol Prosport.ro, in care este dezbatuta problema de sanatate a jucatoarei de la Oltchim, Cristina Neagu. Articolul a generat 43 de share-uri pe Facebook, 43 de comentarii, 531 de like-uri si 1 Twitter trackback. Articolul a inregistrat un scor total de 12 611.

Umor

Topul celor mai viralizate stiri umoristice este format in totalitate din articole redactate de catre Timesnewroman.ro.

Stirea de pe primul loc in topul celor mai preluate articole din aceasta categorie prezinta, in mod ironic, cazul ursului care a ucis un barbat de 63 de ani in judetul Dambovita. Stirea a fost preluata de 656 de ori pe Facebook, a avut 400 de comentarii, 2 066 de like-uri, 16 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 66 351.

In cadrul articolului ce ocupa pozitia a doua in top este satirizata ziua de nastere a premierului Victor Ponta. Stirea a inregistrat 734 de share-uri pe Facebook, 271 de comentarii, 2 013 like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 57 187.

Cazul ursului ucigas este satirizat si in cadrul ultimei stiri din top. Articolul a generat 549 de share-uri pe Facebook, 347 de comentarii, 1 533 de like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 47 039.

Tabloid/monden

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole prezinta compunerea unui elev din Romania care ofera un raspuns interesant la intrebarea “Cum mi-am petrecut vacanta de vara”. Articolul apartine website-ului Libertatea.ro si a generat 519 share-uri pe Facebook, 297 de comentarii, 1 220 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 43 568.

Cea de-a doua pozitie este ocupata de un articol Cancan.ro, in care este prezentat un interviu cu un domn din Brasov prezent la un targ din Valenii de Munte. Articolul a fost distribuit de 550 de ori pe Facebook, a avut 325 de comentarii, 732 de like-uri si un scor total de 41 285.

Locul trei este ocupat tot de un articol redactatat de Libertatea.ro, in care este mentionata recomandarea UE de a creste la 40% ponderea persoanelor de gen feminin in functii de conducere in marile companii europene. Articolul a generat 163 de share-uri pe Facebook, 17 comentarii, 366 de like-uri si 1 Twitter trackback. Stirea a avut un scor total de 13 917.

Bloguri

Ce mai viralizat articol de pe blog este reprezentat de articolul redactat de Cabral, in care scrie despre modul in care a cerut-o in casatorie pe sotia sa. Postul a inregistrat 227 de preluari pe Facebook, 128 de comentarii, 1 281 de like-uri, 8 Twitter trackback-uri si un scor total de 34 880.

Locul doi este ocupat de un articol al Contributors.ro, in care detaliaza problema jurnalistului secolului 21. Articolul a generat 340 de share-uri pe Facebook, 138 de comentarii, 476 de like-uri, 14 trackback-uri pe Twitter si a avut un scor total de 27 678.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de postul lui Catalin Tolotan, in care abordeaza subiectul castigarii licitatiei pentru combinatul Oltchim de catre Dan Diaconescu. De asemenea, in post este abordata si stirea conform careia Victor Ponta este nasul interlopului Vasile Gorun. Postul a inregistrat un numar de 282 de share-uri pe Facebook, 98 de comentarii, 629 de like-uri, 12 Twitter trackback-uri si un scor total de 27 394.

Metodologie

Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 65 000 de bloguri, peste 54 000 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19 000 de pagini publice Facebook si cele mai importante 58 de forumuri din online-ul romanesc.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.

2 Responses to “Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 17-23 septembrie 2012”

  1. cristian Says:

    ma mir cum de nu e cancan pe toate primele 3 pozitii 🙂

  2. dan Says:

    Ar trebui mediatizata mai mult problema de securitate avand in vedere la numarul mare de utilizatori !!