Unul din trei angajatori refuza candidatii in urma verificarii conturilor de social media

social media Add comments

Daca esti in cautarea unui job, incearca sa acorzi o importanta sporita administrarii conturilor tale de social media. O poza indecenta, un status cu injurii la adresa sefului sau crearea unui profil cu informatii contradictorii pot fi cateva dintre elementele care nu te vor ajuta in cariera ta. Tot mai multi angajatori recruteaza prin intermediul social media, asa ca ai grija ce faci, ce scrii si mai ales ce postezi pe conturile tale.

Conform unei cercetari realizate de Career Enlightenment unul din trei angajatori au refuzat anumiti candidati datorita anumitor informatii online pe care le-au gasit despre acestia.

24% dintre manageri cauta trasaturi de personalitate ale aplicantilor pe conturile acestora de social media.

Peste 14 milioane de persoane si-au gasit jobul actual prin intermediul social media.

 

 

89% dintre companiile care au participat la cercetare au declarat ca vor integra social media in procesul de recrutare in anul 2011. Numarul angajatorilor care recruteaza prin intermediul platformelor de socializare a inregistrat o crestere de 6 procente fata de anul 2010.

86% dintre angajatori sunt de parere ca aplicantii ar trebui sa isi creeze un profil adecvat si pentru mediul profesional.

79% dintre manageri si recruteri verifica informatiile online ale candidatilor care aplica pentru o pozitie in cadrul companiei.

In ceea ce priveste succesul utilizarii social media in procesul de recrutare, 65% dintre companii au angajat prin intermediul platformelor sociale.

56% dintre specialistii in HR cauta posibili candidati pe diferite site-uri de networking, inregistrand o crestere cu 54% fata de anul 2008.

In prezent, 55% dintre companii intentioneaza sa investeasca mai mult in recrutarea prin intermediul social media iar 50% dintre firmele specializate in recrutare doresc sa aloce un buget mai mare pentru recrutarea prin platformele de socializare.

In anul 2010, 92% dintre manageri au utilizat sau au planuit sa utilizeze social media in procesul de recrutare. 86% dintre acestia au folosit LinkedIn, 60% Facebook si 50% Twitter.

 

 

80% dintre companii utilizeaza LinkeIn pentru a gasi persoane talentate, 50% folosesc Facebook si 40% recurg la Twiiter.

Unul  din cinci angajatori utilizeaza site-uri de social networking pentru a cauta informatii despre candidati.

 

Sursa

 

One Response to “Unul din trei angajatori refuza candidatii in urma verificarii conturilor de social media”

  1. Linkuri de weekend — Marius Sescu Says:

    […] Unul din trei angajatori refuza candidatii in urma verificarii conturilor de social media. Apropo, v-ați căutat recent numele pe Google? E ok ce găsiți la rezultate? […]