Rasul: viral si offline

social media Add comments

In urma unui experiment social, s-a dovedit ca rasul poate fi molipsitor. Intr-o statie de autobuz din Amsterdam, intr-o luni dimineata, unul dintre calatori incepe sa rada fara oprire. Initial, este privit suspicios de catre ceilalti calatori, insa, treptat, incep sa rada si ei.

In ceea ce priveste activitatea din blogosfera, in luna octombrie, aceasta a crescut cu 5% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o crestere de aproximativ 7% fata de luna septembrie, ajungand de la 139.861 la 149.821 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de crestere se poate observa si in cazul blogurilor active.
Astfel, daca in luna septembrie erau 9 325 de bloguri active, in luna octombrie au fost inregistrate 9 508 de bloguri cu peste o postare pe luna, in crestere cu aproximativ 2 procente. Numarul de comentarii a crescut, de asemenea, cu aproximativ 3% in luna octombrie fata de luna precedenta.
Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 14 procente in luna octombrie fata de luna septembrie. Numarul de posturi a crescut, de asemenea, cu aproximativ 15%, ajungand de la 866.657 de posturi in luna septembrie la 1.011.325 de postari in luna octombrie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o usoara crestere fata de luna septembrie.
Astfel, daca in luna septembrie erau inregistrate 14.112 de conturi cu minim o postare, in luna octombrie numarul acestora a ajuns la 14.199 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 74 763, in crestere fata de luna precedenta.

Blog_Twitter

Top stiri virale

1) Romania a devenit a zecea tara din UE care permite tratamentul cu marijuana medicinala

Romania a devenit a zecea tara din Uniunea Europeana care permite anumite tratamente pentru epilepsie, cancer si scleroza cu produse din marijuana. Medicii atrag atentia ca nu este vorba de folosirea plantei ca drog, ci a unor compusi din cannabis, in scop terapeutic, pentru a scadea durerea si frecventa unor crize dramatice.

2) Intr-o luni dimineata, un barbat radea singur in statie. Reactia imediata a oamenilor de pe peron

Videoclipul prezinta o multime de oameni intr-o statie de autobuz. Dintr-o data, unul dintre acei oameni  incepe sa rada fara oprire si treptat, incep si ceilalti.

3) Imagine socanta. Cum a fost mutilat un maidanez din Capitala 

Fundatia Vier Pfoten a fost contactata pentru a salva un maidanez mutilat de oameni. Cand au ajuns la fata locului, pe Calea Grivitei, acestia au depistat ca acelui caine ii fusese taiat maxilarul, probabil ca sa nu mai muste.

4) Cel mai curajos politist din Cluj si-a dat demisia

Povestea agentului Sergiu Todea de la Rutiera, cel care, pentru ca si-a facut datoria, a fost calcat in picioare atat profesional, cat si sufleteste, de seful sau pe care Todea l-a oprit in trafic.

5) Elevii si-ar putea lua adio de la vacanta de vara

Parlamentarii vor sa desfiinteze vacanta de vara, pe motiv ca trei luni in care elevii nu merg la cursuri inseamna prea mult, comparativ cu zilele libere ale parintilor care au concedii doar cateva saptamani.

6) Razbunarea unui femei din Targu-Mures, amendata cu 1.500 de lei. Autoritatile au fost uimite de gestul ei

O femeie de etnie maghiara din Targu-Mures, amendata cu 1.500 de lei de politisti pentru ca a impartit , in piata, fluturase in limba romana si limba maghiara, a ales sa protesteze

7) EXCLUSIV VIDEO Un timisorean vine cu o solutie fabuloasa pentru cainii vagabonzi, la care nu s-a gandit nimeni in Romania: Ii trimite la inchisoare!

Un timisorean vine cu o solutie neobisnuita pentru cainii vagabonzi: ii trimite la inchisoare.

8) La multi ani, Majestate! 

Mesaj catre fostul rege al Romaniei, Mihai I.

9) De ce doarme copilul din bratele cersetoarei? Raspunsul cutremurator dat de un tigan care stie tot despre aceasta afacere

Romania zilelor noastre ascunde cele mai negre cosmaruri care devin realitate. Sub pretextul saraciei ies la lumina, cu mana intinsa si sufletul uitat undeva intr-o sticla cu alcool, cersetorii care sunt angajati cu norma intreaga de clanurile interlope din marile orase.

10) In dimineata asta sunt mandru ca sunt roman

Articol despre George Emil Palade, medic si om de stiinta american de origine romana, laureat cu premiul Nobel.

Top videoclipuri

1) Justin Bieber- Heartbreaker (Audio)– 231 aparitii

2) Re: Lumina Sfanta de la Ierusalim – O teapa de zile mari – 214 aparitii

3) Marta, Ana si Beck – Evolutia muzicii usoare romanesti – 198 aparitii

4) Adevarul despre penticostali – infiorator – 174 aparitii

5) Tovarasul Adi vorbind despre nationalizarea locuintelor din 1950 si urmarile denationalizarii – 168 aparitii

6) Justin Bieber – All That Matters (Audio) – 160 aparitii

7) Maximilian – Zbor Cu Parapanta feat. Grasu XXL (Videoclip Oficial) – 104 aparitii

8) Grasu XXL feat Ami – Deja Vu (Official Single) – 81 aparitii

9) Maia Morgenstern Rosia Montana clip HD – 66 aparitii

10) Guess Who – Cucubau (Videoclip Oficial) – 66 aparitii

 

Top hashtags

In luna octombrie, hashtag-ul #stiri ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua, se situeaza hashtag-ul #peblog, care isi pastreaza pozitia din luna precedenta.

hashtag

One Response to “Rasul: viral si offline”

  1. Draghici George Says:

    SOC SOC SOC…interesant articol