Integrarea refugiatilor ucraineni in Romania

Analizele Zelist, social media, Zelist Research Add comments

De cand a izbucnit razboiul din Ucraina, un numar masiv de refugiati au intrat pe teritoriul Romaniei. Multi dintre ei doar au tranzitat tara noastra, mergand mai departe spre Vest, insa altii au decis sa ramana aici, in lipsa de alte posibilitati. Atat cetatenii romani, cat si Statul au incercat sa ii integreze si sa le ofere cele mai bune conditii. Prin urmare, cei care au decis sa ramana trebuie sa isi gaseasca un loc in care sa locuiasca si un loc de munca pentru a putea supravietui in viitor. Pe aceste teme romanii s-au mobilizat, incercand sa ii integreze pe refugiatii ucraineni din toate punctele de vedere. Astfel ca, cei mai multi dintre ei au primit deja un loc in care sa locuiasca, iar altii chiar oportunitatea unor joburi.

In ultima saptamana, mentionarile legate de integrarea refugiatilor ucraineni si de posibile locuri de munca pentru acestia au fost foarte numeroase, depasind 100.

 

Sentimentul generat de aceste mentionari este in mare parte pozitiv, cu un procent de peste 77.

 

Numarul de aparitii pe tipul sursei

In ceea ce priveste numarul de aparitii pe tipul sursei, presa detine primul loc, cu cu 40%, urmata de Facebook, cu 21%.

 

Impactul pe tipul sursei

Daca este sa ne referim la impactul pe tipul sursei, tot presa detine prima pozitie, cu un procent deosebit de mare, de 77.7. Intr-adevar, Facebook-ul ocupa a doua pozitie, insa cu un procent de 12.7.

 

Top 10 influenceri presa

Publicatiile care au scris cel mai mult cu privire la integrarea refugiatilor ucraineni si la posibilele locuri de munca pentru acestia sunt: retail-fmcg.ro, revistabiz.ro, transilvaniabusiness.ro, focusprimatv.ro, libertatea.ro, hotnews.ro, sportmedia.ro, twnews.co.uk, stirileprotv.ro si opiniabuzau.ro.

 

Top 10 influenceri Facebook

Conturile de pe Facebook care au scris masiv despre subiectul integrarii refugiatilor ucraineni in ultimele 7 zile sunt: Wall-Street.ro, Tele M Iasi, Suceava News Online, Libertatea, Editia De Dimineata, Bricoretail.ro, Retail & FMCG, Electroretail.ro, Degustam.ro si Eben-Ezer Logistics.

 

Tagcloud

Printre cuvintele cel mai des asociate cu integrarea refugiatilor ucraineni si cu posibilele locuri de munca pentru acestia au fost: “activitati”, “compania”, “Bucuresti”, “extinde”, “femei”, “impreuna” “ONG-ul”, “sprijin” etc.

*Pentru aceasta cercetare, analiza sentimentului a fost realizata in mod automat

Comments are closed.