Inovatie si antreprenoriat la Innovation Labs 2.0

Stiri Add comments

Innovation

Incepand cu data de 12 februarie, tinerii pasionati de antreprenoriat si tehnologie se pot inscrie la cea de a doua editie a Innovation Labs, primul program de pre-accelerare din Romania organizat de TechLounge cu sprijinul Orange si Microsoft. Participarea la hackathoanele care dau startul programului se realizeaza prin completarea formularului de inscriere disponibil online la http://2014.innovationlabs.ro/register.

Innovation Labs 2.0 este un program de pre-accelerare adresat studentilor si tinerilor profesionisti care isi doresc sa dezvolte propriile afaceri in domeniul tehnologiei. Acesta debuteaza cu doua evenimente de 24 de ore care vor avea loc pe 1 martie la Bucuresti si pe 8 martie la Cluj.

Fiecare hackathon incepe cu prezentarea ideilor de afaceri ale participantilor in fata audientei, urmand ca echipele sa fie formate in jurul celor mai apreciate proiecte. Urmeaza 24 de ore in care participantii vor lucra la dezvoltarea conceptului de business si a unui produs minim viabil alaturi de mentori: antreprenori, profesionisti si lideri din industrie. La final, echipele isi vor prezenta ideile de afaceri in fata unui juriu, iar cele mai bune 26 de proiecte (16 din Bucureşti si 10 din Cluj) vor intra in programul de pre-accelerare.

In perioada 4 martie – 15 mai, echipele selectate Innovation Labs 2.0 vor continua sa-si dezvolte propriile afaceri lucrand cu antreprenori de top, specialisti si lideri din industrie. Acestea vor participa la TechTalks, discutii deschise cu experti din diferite domenii si vor beneficia de sesiuni de mentorat care ii vor ajuta sa rezolve problemele pe care le intalnesc si sa isi transforme ideile in afaceri viabile.

Pe toata durata programului participantii vor invata mai multe despre dezvoltarea de produse inovatoare in domeniul tehnologiei, validarea acestora cu clientii si piata, comunicare si marketing pentru startup-uri, modele de business si monetizare, vanzari sau modalitati de finantare pentru ideile lor de afaceri.

Progresul echipelor va fi evaluat in luna aprilie, atunci cand acestea vor prezenta pentru prima oara produsele dezvoltate in fata publicului si vor avea astfel ocazia sa primeasca feedback de la experti in domeniu.

Innovation Labs 2.0 se încheie în luna mai la Demo Day atunci cand startup-urile dezvoltate de-a lungul programului isi vor valida conceptele de business prezentandu-le in fata juriului format din investitori, jurnalisti si specialisti in tehnologie. Cele mai bune proiecte vor fi premiate si vor beneficia in continuare de sustinerea echipei Innovation Labs pentru a-si lansa produsele pe piata si a continua sa le dezvolte.

Rezultatele primei editii Innovation Labs sunt un indicator al calitatii programului si al impactului pe care acesta il are asupra tinerilor. Ne mandrim cu faptul ca doua dintre echipele absolvente au fost selectionate la How to Web Startup Spotlight, iar o alta echipa a obtinut finantare si se pregateste sa isi lanseze produsul pe piata. Fata de editia anterioara, Innovation Labs 2.0 se va desfasura in doua mari centre universitare (Bucuresti si Cluj), va crea 26 de noi startup-uri cu potential si suntem convinsi ca multe dintre acestea vor avea succes si se vor transforma in afaceri viabile cu rezultate concrete pe termen lung!”, a declarat Andrei Pitis, Co-Fondator TechLounge si investitor.

Tinerii care vor sa porneasca startup-uri in tehnologie se pot inscrie la hackathoanele Innovation Labs pana miercuri, 26 februarie, completand formularul de inscriere disponibil online la http://2014.innovationlabs.ro/register. Programul se adreseaza atat echipelor deja formate, cat si studentilor si tinerilor profesionisti care au o idee sau se gandesc sa porneasca la drum pe cont propriu si sunt in cautare de idei si echipa.

Innovation Labs 2.0 este un proiect organizat de TechLounge cu sprijinul Orange si Microsoft si al partenerilor IXIA, Intel, Mysis, Universitatea Politehnica Bucuresti, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Akcees, Spherik Accelerator si ProvePR.

Mediatizarea evenimentului este asigurata de Adevarul, Cariere, Wall-Street.ro, Forbes Romania, Zelist Monitor, TPU.ro, Romania Libera, Manager Express, EJobs, IQAds, Ziare.com, MarketWatch, Business Woman, Business Cover, Tech Cover, Business24, Gadget Trends, Computer World, PC World, Agora, Electronica Azi, Romanian Startups, Academic Link, Online Student, Romania Pozitiva, Studentul.info, Today Software Magazine si Cluj Life.

Innovation Labs 2.0 sustine şi este sustinut de: Junior Achievement Romania, Startup Weekend, Business Days, Business Club, AIESEC, BOS Romania, ASCIG, Incubator107, Softbinator, SISC, DA Afaceri, Student din provincie, Inventeaza.ro, Inspire Business, Geek Meet si Cluj Hub.

Innovation Labs 2.0 Poster

Comments are closed.