How To Web – un pas in plus in evolutia antreprenoriatului romanesc

social media Add comments

Articol scris de Haotik in urma participarii ca blogger oficial Zelist la How to web. Tweet-urile evenimentului le gasiti aici.

Angels, investitori, tineri antreprenori, bloggeri. Toti s-au adunat saptamana trecuta, in zilele de miercuri si joi, la unul din cele mai mari evenimente dedicate antreprenoriatului din Europa de Est.

Despre ceea ce s-a intamplat acolo au scris mai multi bloggeri, asa ca nu o sa va povestesc despre asta. O sa va scriu in primul rand cu ce am plecat eu acasa.

Am plecat cu impresia ca a fost un eveniment extraordinar, cu speakeri extraordinari.

Am plecat cu impresia ca antreprenoriatul romanesc este pe directia cea buna si ca dupa acest eveniment a mai invatat cate ceva si a mai evoluat putin in directia cea buna.

Am plecat acasa cu impresia ca fiecare participant a luat ceva cu el de la eveniment. Si ca acel ceva, cumulat de la toti participantii, e un pas (nu stiu daca mare sau mic) pentru antreprenoriatul romanesc.

Bineinteles ca mai sunt multi pasi de facut, ca multi incearca, dar putini reusesc si ca, asa cum spunea si Cristi Manafu, nu avem antreprenori si mai sunt multe probleme in antreprenoriatul romanesc.

Dar aceste evenimente nu fac decat sa propulseze antreprenoriatul si sa ii dea un impuls in urma caruia probabil va apare un nou val. Iar acest nou val, atunci cand va apare, nu poate decat sa ne bucure si sa ne demonstreze ca toate aceste eforturi nu au fost in zadar.

Pablos Hotman a fost cel care mi-a creat cea mai puternica impresie in cadrul evenimentului. Ne-a aratat ca hakerii au un alt mod de a gandi. Acestia, asemenea antreprenorilor, cauta sa gaseasca solutii la problemele omenirii in cele mai neasteptate moduri. Cred ca asemanarea intre hakeri si antreprenori e una care merita privita cu atentie chiar daca nu am vrea sa recunoastem asta.

Apoi am mai plecat cu cateva dintre ideile lui Branko Milutinovic despre ce inseamna un joc online bun si cum se poate realiza un joc de succes.

Iar Adam Fisher are chiar un produs care te ajuta sa spui o poveste intr-o prezentare. Cand am vazut prezi.com m-am si vazut un prezentator de succes. Cred ca e produsul care ar putea face minuni in prezentarile lui Chinezu si ca ar putea spune cu cu ajutorul aplicatiei o poveste.

Dupa 2 zile de informatii care mai de care mai extraordinare, am plecat acasa cu gandul ca, in mod sigur, o parte dintre cei prezenti in sala sala vor avea curajul sa dedice mai mult timp antreprenoriatului si dezvoltarii personale.

Si asta e de bine, zic eu.

One Response to “How To Web – un pas in plus in evolutia antreprenoriatului romanesc”

  1. Un altfel de How To Web | Haotik Note-Blog Says:

    […] a iesit puteti vedea be ZeList Blog intr-un articol scris cu suflet. Tweet Taguri: antreprenori, evenimente, how to web, zelist […]