Halloween in Social Media

social media Add comments

Pe 31 octombrie toti se pregatesc de Halloween: isi aleg costume, sculpteaza dovleci si merg la petreceri. Pentru branduri, este ocazia perfecta de a realiza concursuri, promotii si, mai mult decat atat, ocazia perfecta pentru a crea continut personalizat pentru aceasta sarbatoare.

Cu ajutorul ZelistMonitor, am realizat o lista de 7 lucruri care ne-au atras atentia in ceea ce priveste Halloween-ul in Social Media din Romania.

1. Numarul de aparitii in ultima luna comparativ cu anul trecut
In ultimele 30 de zile, acest subiect a generat 35 000 aparitii, cu un viewership (impresii estimate) de 84 milioane de impresii.
Prin comparatie cu aceeasi perioada din 2012, numarul aparitiilor si al viewership-ului a fost mai mare in acest an. Astfel, intre 4 octombrie si 4 noiembrie 2012, subiectul Halloween a inregistrat 31 000 aparitii si 71 milioane de impresii.

Halloween in social media

2. Facebook, principalul generator de discutii
Cele mai multe discutii au avut loc pe Facebook, atat pe paginile publice, cat si in discutii publice de pe profile personale. In perioada monitorizata, Facebook a generat 15 000 aparitii, avand un viewership estimat de 70 milioane impresii. Aparitiile de pe Facebook insumeaza peste 40% din numarul total de aparitii.

 

3. Aparitii pe Instagram
Instagram a ocupat locul al doilea in topul canalelor care au generat cele mai multe aparitii despre Halloween. Astfel, in ultimele 30 de zile, pe Instagram au fost 6100 de postari referitoare la Halloween.

 

4. Portretul emitentului tipic
Cele mai active persoane care au scris pe bloguri sau Twitter despre Halloween au fost barbatii (62% din totalul emitentilor), cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani (35% din total), stabiliti in Bucuresti (55%).

 

5. Postarea cu cele mai multe impresii

Cele mai multe impresii estimate din perioada monitorizata au fost aduse postarii de pe pagina de Facebook Kiss FM. Aceasta a generat un viewership estimat la 124 de mii de impresii.

 

6. Ziua cu cele mai multe mentionari
Desigur, ziua cu cele mai multe aparitii a fost 31 octombrie, zi care a generat subiectului monitorizat un numar de peste 10 mii aparitii, cu un viewership estimat la 26 milioane de impresii.

 

7. Cum au comunicat brandurile in Social Media cu ocazia Halloween-ului
Promotii, concursuri sau content dedicat acestei sarbatori, brandurile si-au costumat conturile din retelele sociale.
Cateva branduri monitorizate de ZelistMonitor, care au avut viewership puternic la postarile despre Halloween, au fost:

Kiss FM– 124 mii impresii

Radio ZU– 114 mii impresii

Lidl Romania– 102 mii impresii

Doncafe– 73 mii impresii

KFC Romania– 68 mii impresii

McDonald`s Romania– 68 mii impresii

Emag– 59 mii impresii

One Response to “Halloween in Social Media”

  1. De Halloween, Zelist Monitor a numarat si mortii Says:

    […] o extorsiune al unui degajament al unei construcţii de langa serverul Zelist, care si-a revenit intre timp:  ”intr-adevar, raportul nostru a avut doua greseli: prima a fost o greseala de scriere, […]