Google Ads versus Facebook Ads – Popularitatea in social media a acestor modalitati de promovare

social media, Zelist Research Add comments

 

Google Ads mai populare decat Facebook ads in discutiile din social media

In ultimul an, despre Google Ads s-au scris in social media 2.773 de mentionari, cu 50% mai mult decat s-a scris despre Facebook Ads (1.848 mentionari).

Comparativ cu perioada precedenta, interesul pentru cele doua tipuri de modalitati de promovare este in scadere. Mai accentuata pentu Facebook Ads

Spre deosebire de anul precedent, mentionarile despre Google Ads au inregistrat o usoara scadere de 7% (2.970 mentionari), iar despre  Facebook Ads s-a scris mai putin cu 18% (2.246 mentionari).

Dat fiind faptul ca Google Ads si Facebook Ads sunt subiecte specifice, evolutia mentionarilor este una oscilanta, inregistrand momente de vizibilitate contextuala, atunci cand exista eveneimente (modificari de politici, publicare de sfaturi,  mentionarea diversilor profesionisti si companii din domeniu) in legatura cu aceste tipuri de reclama. Din grafice se observa ca  s-au publicat mentionari despre Google Ads si Faceboook Ads cam in acelasi mod, atat in prima parte a anului, cat si in cea de-a doua parte (variatiile sunt omogene in cele doua cazuri).

 

Google Ads a inregistrat un varf de vizibilitate in perioada 01 – 07 februarie 2021, cand au fost publicate 126 de mentionari. Printre acestea se numara si:

Unde se scrie cel mai mult despre Google Ads si Facebook Ads? 

Atat in cazul Google Ads, cat si in cel al Facebook Ads, principalele canale social media de sustinere a vizibilitatii sunt presa online si Facebook.

In ultimul an, 39% din totalul mentionarilor Google Ads s-au inregistrat in presa si 29% pe Facebook.

In cazul Facebook Ads, 34% din totalul mentionarilor au fost inregistrate pe Facebook si 30% in presa online. Se observa ca, in topul canalelor social media, pentru Facebook Ads, locurile sunt inversate fata de Google Ads.

Desi presa si Facebook sunt principalele canale de aparitii pentru Google Ads si pentru Facebook Ads, totusi se observa ca, spre deosebire de Google Ads, Facebook Ads tinde sa se bucure de popularitate si pe Twitter si in agrgatoare.

Top 10 Infleunecers din Presa, care au mentionat frecvent Google Ads:

Top 15 Influencers pe Facebook, care au mentionat frecvent Facebook Ads:

 

 

 

Comments are closed.