Giveaways – Unde si cum se discuta despre acest tip de cadouri in social media

social media, Zelist Research Add comments

In ultimul an, despre giveaways s-au scris 68.609 mentionari in social media, cu 16% mai mult decat in perioada precedenta (martie 2019 – martie 2020).

De-a lungul ultimului an, se observa ca mentionarile s-au publicat in mod uniform, cu o crestere in noiembrie 2020 (crestere cu 42% fata de media perioadei).

Iata cateva din mentionarile giveaway din acea perioada:

  •  cristinaa.stefaniaa: GIVEAWAY voucher 1000 a + 5 PREMII ” ” Minunatilor, v-am pregatit o surpriza impreuna cu fashiondays o surpriza cu multe, multe premii Puteti castiga un voucher de 1000a si produse de la branduri de top
  • loraofficial: TU! Da tu! Intră acum pe @nailsfactorybucuresti şi vezi ce GIVEAWAY au pentru tine și cea mai bună prietenă a ta! Așa sărbătoresc fetele 5 ani de când sunt locul preferat al atâtor doamne și domnișoare!
  • biancadragusanu18: GIVEAWAY TIME a a I mpreuna cu sergiu_sandu am pregatit o mega surpriza pentru voi!! Vrem sa oferim unui fericit castigator un echipament marca Under Armour (bustiera si colanti) casti wireless Under Armour, plan de nutritie si antrenament personalizat
  • imdianac: Giveaway Poti castiga aceste minunate produse
  • alinaceusan: GIVEAWAY – Femininity, sensuality and equilibrium – words that describe best JADE collection of products from lerbolarioromania, a natural cosmetic brand, with a wonderful combination of ingredients & aromas. Now, we’re giving you and someone you love a Jade L’ERBOLARIO set.
  • soreonline: a Giveaway ALERT!!! (citeste pana la final ca sa urmezi toti pasii) Zambetul este, pentru mine, o carte de vizita. Desi, in copilarie, ma cam suparau unii oameni cand imi spuneau iepuras, astazi n-as vrea sa schimb deloc dintii de sus pe cei de jos, insa, aproape ca i-am indreptat de tot teama de medicul stomatolog se trage tot din copilarie, asta e si motivul pentru care am amanat sa-mi indrept dintii (cei de jos, repet ) dar am intalnit-o pe denisa__zaharia de la perfectdenttheclinic care a stiut exact cum sa ma ia, sa-mi alunge temerile. Si pentru ca stiu ca nu-s singura cu teama dar cu dorinta, iata si giveaway-ul sanatos
  • grebenisancarmen: *GIVEAWAY* V-am pregatit un concurs in care premiul este reprezentat de geanta prada Tessuto(~1350a ) + trench-ul unisex zenosyne.thelabel (~250a ).

 

Iphone si Samsung – cel mai des mentionate branduri impreuna cu giveaways

Principalele branduri care au aparut impreuna cu expresia giveaway au fost: Iphone (2.7%) si Samsung (2.6%).

Instagram si Twitter – cele mai dezirabile canale pentru actiunile de giveaway

Despre giveaways s-au scris cele mai multe posturi pe Twitter (48%) si pe Instagram (33%). Daca te gandesti sa folosesti giveaway – in mixtul tau de marketing / mixul de continut, atunci este recomandat sa iei in considerare ce Twitter si Instagram sunt canalele cele mai bune.

Cat priveste audienta, din datele Zelist Monitor se observa ca numarul cel mai mare de afisari au fost realizat pe Instagram (84%). In anul trecut, se observa ca Instagramul a fost raiul giveaways-urilor. 🙂

In ceea ce priveste dinamica aparitiilor pe canalele social media, se observa ca modul in care mentionarile au aparut pe Facebook a fost extrem de similar cu modul in care au aparut pe Instagram (rh = 0.89). Din graficul de mai jos se observa ca, practic, cele doua evolutii aproape se confunda.

Aceeasi situatie se observa si in cazul metionarilor “giveaways” din presa si agregatoare (rho = 0.87).

Comments are closed.