Game, set, like!

Analizele Zelist Add comments

Românii iubesc tenisul. O arată rating-urile TV, traficul site-urilor de sport, sondajele, dar şi like-urile de pe Facebook. Pagina Simonei Halep numără peste 1.200.000 de fani, de 10 ori mai mult decât pagina oficială a echipei naţionale de fotbal a României!

Cu ajutorul fbMonitor şi Zelist Industries, am descoperit că pasiunea românilor pentru tenis nu se rezumă doar la naţionalism. Utilizatorii de Facebook din România sunt fani ai numelor importante din circuitele WTA şi ATP, dar au preferinţe şi în rândul participanţilor la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, care se desfăşoară în această săptămână la Bucureşti.

Am aflat că românii o preferă mai degrabă pe Maria Sharapova decât pe Serena Williams şi că numărul 1 mondial din circuitul ATP, Novak Djokovic, are mai puţini fani români pe Facebook decât Rafael Nadal şi Roger Feder. Cel mai popular jucător internaţional prezent la turneul de tenis de la Bucureşti este, fără îndoială, Fernando Verdasco, deşi are de 16 ori mai puţini fani decât Horia Tecău. 🙂

*În cazul tenismenilor prezenţi la BRD Năstase Ţiriac Trophy au fost luaţi în calcul tenismenii care au pagini oficiale de Facebook. Din acest motiv, campionul de anul trecut, Guillermo Garcia Lopez, sau jucători precum Guido Pella, Federico Delbonis sau Florin Mergea nu sunt prezenţi în top.

tenis

Comments are closed.