Decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, subiectul principal al stirilor din Romania

Analizele Zelist, social media, Zelist Monitor Add comments

Principalul subiect care sta pe buzele tuturor in ultimele zile este, cu siguranta, decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Monarhul cu a doua cea mai lunga domnie din istorie s-a stins din viata pe 8 septembrie 2022, la varsta de 96 de ani, iar de atunci toate canalele media au explodat. Datorita faptului ca traim momente istorice, si in Romania acest subiect a fost pe buzele tuturor. Sa vedem, astfel, cat de mult au vorbit romanii despre regina Elisabeta a II-a in ultima saptamana.

In ultimele zile s-au inregistrat 41604 de mentionari cu privire la regina Elisabeta a II-a.

Persoanele care au discutat cel mai mult despre subiect au varste cuprinse intre 30-34 de ani (46.2%) si sunt din Bucuresti (58.3%).

Cele mai multe mentionari s-au inregistrat in data de 9 septembrie 2022, la o zi dupa anuntarea decesului monarhului.

Numarul de aparitii pe tipul sursei

In ceea ce priveste numarul de aparitii pe tipul sursei, Facebook detine prima pozitie, cu 45.9 procente, urmat de presa, cu 23.8 procente si de agregatoare cu 23.6 procente.

Impactul pe tipul sursei

Pe primul loc in ceea ce priveste impactul pe tipul sursei se situeaza tot Facebook, cu 44.1%, urmat de catre presa cu 31.9% si de Twitter cu 16.3%.

Top 10 influenceri Facebook

Pe Facebook, paginile care au discutat intens despre decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii sunt urmatoarele: Romania TV, StirileProTV, stiripesurse.ro, Kanal D Romania, Adrian Vrauko, Observator, Doctor Andrei Laslau, Stirile Kanal D, WOWbuz.ro, Realitatea.NET.

Top 10 influenceri presa:

In presa, publicatiile care au scris masiv despre subiect sunt: newsweek.ro, nazles.com, blacknews.ro, ziarulprofit.ro, stiripesurse.ro, agerpres.ro, adevarul.ro, libertatea.ro, evz.ro, stirileprotv.ro.

Tagcloud

Printre cuvintele cel mai des asociate cu regina Elisabeta a II-a se numara: Balmoral, anuntat, Charles, condoleante, declarant, oficial, palatul, premier, varsta, printul, regatului etc.

Comments are closed.