Cum s-a scris despre somaj in ultimul an, in social media

social media, Zelist Research Add comments

Interesul pentru somaj a crescut de 4 ori in ultimul an

In ultimul an, despre somaj s-au scris 215.198 de mentionari in presa online si social media romaneasca. Comparativ cu anul precedent (9 septembrie 2018 – 8 septembrie 2019), cand au fost inregistrate 52.981 mentionari, interesul pentru somaj crescut de 4 ori in ultimul an.

In anul pandemiei, interesul pentru somaj a crescut brusc si foarte puternic

Evolutia mentonarilor prezinta o crestere brusca si foarte puternica, in perioada 16 – 22 martie 2020, cand s-au inregistrat 13.669 de mentionari. Aceste mentionari se refere in marea lor majoritate la plata indemnizatiei de somaj tehnic pentru cei afectati de criza economica, in valoare de pana la 75% din salariul mediu brut pe economie. Insa, momentul in care s-a discutat cel mai mult despre somaj a fost intre 6-12 aprilie 2020, cand au aparut aproape 20.000 de mentionari ale somajului.

Ludovic Orban si Violeta Alexandru – personalitatile publice care au comunicat cel mai mult despre somaj, in ultimul an

Alaturi de somaj, in acelasi context lingvistic au mai aparut si urmatoarele cuvinte: activitatea, AJOFM, ANOFM, buget, crestere, criza, euro, femei, Guvern, Ministrul, rata, scazut, tehnic, urgenta. Personalitatile publice care apar in tagcloud-ul somajului din ultimul an sunt Ludovic Orban si Violeta Alexandru.

Comments are closed.