Comunicatul de presa: ZeList lanseaza sistemul de monitorizare social media

Uncategorized Add comments

Bucuresti, 19 ianuarie 2010 – TreeWorks (www.tree.ro) a lansat in versiune private beta ZeList Monitor, aplicatie online de monitorizare social media.
Parte componenta a serviciilor oferite prin ZeList.ro, ZeList Monitor este o platforma de monitorizare a reputatiei brandurilor ce permite celor interesati sa aiba o viziune de ansamblu a social media din spatiul .ro, precum si  a impactului asupra brandurilor.
In esenta, platforma analizeaza in timp real cvasitotalitatea blogurilor (inclusiv comentariile de pe acestea), a conturilor de Twitter si a presei online, punand la dispozitia utilizatorilor:
–    liste de aparitii;
–    alerte in timp real cu privire la ultimele posturi/twittere  – precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea/credibilitatea sursei;
–    grafice referitoare la prezenta brandurilor in spatiul social media;
–    analiza comparativa a doua sau mai multor branduri;
–    evolutia cronologica a brandurilor inaintea si dupa desfasurarea campaniilor de promovare;
–    optiunea de exportare a rapoartelor in format PDF si Excel.
Fata de utilizarea motoarelor de cautare pentru monitorizarea prezentei in social media, avantajele ZeList Monitor sunt legate, in primul rand, de timpul redus dedicat acestei activitati. In plus, focusarea pe piata romaneasca permite evitarea falselor aparitii inerente monitorizarii prin tooluri cu aplicabilitate globala (suprapuneri de branduri, branduri globale cu prezenta locala etc.).
Un alt avantaj ar fi reprezentarea sintetica a prezentei unui brand, inclusiv prin listarea topicurilor/posturilor din ultimul an, in mai putin de 24 de ore de la introducerea unei expresii pentru monitorizare, sistemul ofera rezultate din arhiva ultimului an (aproximativ 43.000 de bloguri, peste 3.000.000 de posturi, 2.500.000 de comentarii, 3.300.000 twittere si 900.000 de articole din presa online).
ZeList Monitor permite crearea flexibila de grupuri si expresii de monitorizat, inclusiv prin definirea unor expresii conditionale, cum ar fi existenta concomitenta a mai multor termeni sau excluderea unor termeni.
Actualmente, sistemul este in versiune private beta (cu acces pe baza de invitatie), fiind gratuit pentru cei care doresc sa il utilizeze. In momentul in care vor fi oferite pachete de servicii platite, acestea vor avea un cost modiu accesibil oricarei companii care doreste sa utilizeze social media (circa 15 euro/luna).
Chiar si dupa introducerea serviciilor platite, Zelist Monitor va oferi conturi nelimitate  pentru entitatile non-profit, precum si pentru ziaristii/bloggeri care doresc sa foloseasca datele oferite de sistem in realizarea de materiale de interes public (de exemplu: analize sectoriale sau politice).
Cei care doresc invitatii pentru testarea plaformei le pot solicita printr-un e-mail catre office@tree.ro.

———
Despre ZeList

ZeList (www.zelist.ro), dezvoltat de TreeWorks (www.tree.ro), reprezinta cel mai complex instrument de monitorizare a blogosferei si presei romanesti, urmarind peste 35.000 de bloguri, peste 20000 de conturi de Twitter si 40 de surse de stiri online.

Prin intermediul algoritmilor complecsi, ZeList determina cele mai importante bloguri din punctul de vedere al audientei si credibilitatii, precum si cele mai importante subiecte care sunt discutate in blogosfera.

Prin ZeList, orice persoana poate determina cele mai importante stiri la un moment dat, iar profesionistii din domeniul comunicarii si mass-media pot determina trenduri si pot stabili vectorii importanti pentru transmiterea unui mesaj in blogosfera.

Pentru alte informatii:

Catalin Tenita
catalin.tenita@tree.ro

One Response to “Comunicatul de presa: ZeList lanseaza sistemul de monitorizare social media”

  1. MooNy Says:

    Am blogul inscris pe zelist de mult timp si inca apar ca new entry… de ce? Blogul este cel pus la Website.