Cat de mult vorbesc romanii despre cryptomonede

Analizele Zelist, social media, Zelist Research Add comments

Discutia despre cryptomonede este una din ce in ce mai ampla odata cu trecerea timpului. Investitiile in astfel de monede virtuale au inceput sa fie, acum, la indemana multor oameni care spera ca se vor imbogati peste noapte datorita acestora. Tocmai din aceste motiv, discutiile care se creeaza in jurul subiectului sunt din ce in ce mai vaste si mai dese.

Prin urmare, in  ultimul an s-au inregistrat 161726 de mentionari cu privire la cryptomonede din partea romanilor.

Cei mai multi dintre cei care au vorbit in mediul online despre bitcoin sau alte astfel de monede au varste intre 30-34 de ani si locuiesc in Bucuresti (60.6%).

Evolutia mentionarilor se mentine destul de ridicata pe tot parcursul anului, discrepantele de la o luna la alta nefiind unele majore.

Numarul de aparitii pe tipul sursei

Facebook-ul ocupa prima pozitie in numarul de aparitii, cu 39.7%, urmat de Twitter, cu 32.2 procente.

Impactul pe tipul sursei

Referindu-ne la impactul pe tipul sursei, cele doua retele sociale isi pastreaza pozitiile: Facebook cu 36.8%, iar Twitter cu 24.1%.

Top influenceri Facebook

Paginile de Facebook care au vorbit despre subiect au domenii de activitate diverse, fapt ce releva ca subiectul crypto monedelor reprezinta un interes pentru multe categorii de oameni. Urmatoarele sunt cele 10 pagini care au discutat cel mai mult despre subiect: StirileProTV, George Simion, Amintiri frumoase, Romania TV, Pro TV, Sport.ro, LEGO, Romania Mea, Adrian Vrauko, Ziarul Financiar.

Top influenceri Twitter

Pe Twitter, conturile care au prezentat cel mai mare interes pentru cryptomonede sunt urmatoarele: Btctools, TheVladCostea, vornicu_alex, xrpistul, CryptoSquaries, Robertcjr123, cryptonita_ro, cryptoro, crashyoudown, v4_v4_.

Tagcloud

Printre cuvintele cel mai des folosite alaturi de cryptomonede sau bitcoin se numara: dolari, donatii, Binance, free, hack, money, PayPal, transaction, trading, virtuale etc.

Comments are closed.