Amanarea inceputului de an scolar-subiectul celei mai viralizate stiri in social media in perioada 27 august-2 septembrie

Zelist Monitor Add comments

Politic/Social

Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 27 august – 2 septembrie prezinta decizia de amanare a inceputului anului scolar pana pe data de 17 septembrie. Stirea a fost redactata de website-ul Stirileprotv.ro si a inregistrat 2 800 de share-uri pe Facebook, 1 022 de like-uri, 2 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 137 097.

Pozitia a doua este ocupata de un articol redactat de Jurnalul.ro, in care este mentionata decizia cantaretului Cristi Minculescu de a parasi trupa Iris. Articolul a generat 603 share-uri pe Facebook, 76 de like-uri si 10 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol este de 37 937.

Articolul de pe locul trei prezinta rezultatele obtinute de catre echipa romana la Olimpiada Internationala de Geografie desfasurata in Germania in perioada 21-27 august 2012. Romania a castigat locul I in Europa si locul II in lume in cadrul Olimpiadei Internationale de Geografie. Articolul a fost redactat de website-ul Realitatea.ro si a inregistrat 508 share-uri pe Facebook, 49 de like-uri, 4 Twitter trackback-uri si un scor total de 32 537.

Economie

Topul articolelor economice care au generat cel mai mare grad de interactiune in mediul online este format in totalitate din stirile website-ului Econtext.ro.

In cadrul acestei categorii, cel mai mare impact l-a avut un articol in care sunt mentionate cele 10 greseli care au condus la pierderea referendumului de catre USL. Articolul a fost distribuit de 658 de ori pe Facebook, a avut 10 like-uri, 2 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 32 134.

Locul doi este ocupat de un articol care prezinta topul cheltuielilor destinate produselor alimentare pe tarile din Europa. Conform stirii Econtext.ro, Romania se afla pe primul loc in cadrul acestui clasament, romanii cheltuind 28.80% din salariu pentru alimente. Stirea a fost distribuita de 540 de ori pe Facebook, a avut 4 like-uri si un scor total de 26 384.

Pe locul trei se situeaza un articol in care este dezbatuta situatia emigrantilor din Uniunea Europeana. Stirea a inregistrat 508 share-uri pe Facebook si 1 like. Scorul total al acestui articol a fost 24 999.

Tehnologie/IT

Prima pozitie din cadrul clasamentului este ocupata de un articol in care este prezentat un film de scurt metraj realizat de cativa studenti din Ierusalim pentru absolvirea Academiei de Arte Bezaleal din Ierusalim. In cadrul filmului este prezentata o directie foarte posibila in care poate evolua omenirea. Articolul apartine website-ului Yoda.ro si a fost preluat de 145 de ori pe Facebook, a inregistrat 278 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 9 451.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla articolul Go4it.ro, in care este prezentat conceptul telefonului mobil OwnFone. Articolul a generat 9 share-uri pe Facebook, 24 de like-uri si un scor total de 5 687.

Pe locul trei se claseaza un articol in care este anuntata aprobarea formatului Super Hi-Vision 8K pentru upgrade-ul Full HD. Stirea apartine website-ului Go4it.ro si a fost distribuita de 9 ori pe Facebook, a avut 10 like-uri, 1 Twitter trackback si a inregistrat un scor total de 5 635.

Sport

Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute este articolul in care este prezentata o inregistrare cu zeci de oameni dintr-un oras din Rusia care au ramas cu pantofii lipiti de asfaltul proaspat turnat pe o strada. Articolul a inregistrat 527 de share-uri pe Facebook, 424 de like-uri pe Facebook, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 31 262. Stirea a fost redactata de catre website-ul Sport.ro

In cadrul articolului care se situeaza pe pozitia a doua este prezentata povestea unui pescar, care a salvat un crocodil dupa ce acesta a fost impuscat in ochi. Stirea apartine website-ului Sport.ro si a fost preluata de 219 pe Facebook, a inregistrat 585 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 19 547.

Pe locul trei este ocupat de un articol Gsp.ro, in care este anuntat rezultatul pe care Carol Eduard Novak l-a avut la Jocurile Paralimpice, acesta aducand primul aur din istoria Romaniai la aceasta competitie. Articolul a generat 222 de share-uri pe Facebook, 75 de like-uri, 7 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 16 317.

Umor

Topul celor mai virale articole umoristice in social media este format in totalitate din articole redactate de Timesnewroman.ro si in cadrul acestora este satirizata decizia cantaretului Cristi Minculescu de a parasi trupa Iris.

Stirea de pe primul loc a fost preluata de 1 072 de ori pe Facebook, a avut 183 de like-uri, 14 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 50 256.

Articolul situat pe locul doi a inregistrat 301 share-uri pe Facebook, 84 de like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 26 713.

Ultima stire din topul umoristic a generat 303 share-uri pe Facebook, 53 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 14 258.

Tabloid/monden

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole in social media prezinta decizia de amanare a inceputului anului scolar pana pe data de 17 septembrie. Articolul apartine website-ului Cancan.ro si a generat 650 de share-uri pe Facebook, 220 de like-uri si un scor total de 32 895.

Pe locul doi se afla tot o stire a publicatiei Click.ro, care prezinta, de asemenea, amanarea cu o saptamana a inceputului anului scolar. Articolul a fost distribuit de 658 de ori pe Facebook, a avut 61 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 32 183.

Locul trei este ocupat de un articol Cancan.ro, in care este prezentat videoclipul participantului la emisiunea “Romanii au talent”, Krem. Articolul a generat 102 share-uri pe Facebook, 100 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri. Stirea a avut un scor total de 8 882.

Bloguri

Ce mai viralizat articol de pe blog prezinta episodul 11 al seriei 3 de filmulete RObotzi. Postul a inregistrat 1 255 de preluari pe Facebook, 1 097 de like-uri, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 65 255.

Locul doi este ocupat de postul redactat de Doru Panaitescu pe blogul acestuia, in care descrie un nou concurs destinat celor care doresc sa evadeze de la birou. Articolul a generat 163 de share-uri pe Facebook, 154 de like-uri, 66 de trackback-uri pe Twitter si a avut un scor total de 47 837.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de articolul scris de jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul sau, in care dezbate aprobarea proiectului autostrazii suspendate, propus de primaul Sorin Oprescu. Postul a inregistrat un numar de 307 share-uri pe Facebook, 131 de like-uri, 27 Twitter trackback-uri si un scor total de 43 838.

Metodologie

Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64 000 de bloguri, peste 57 500 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19 000 de pagini publice Facebook si cele mai importante 51 de forumuri din online-ul romanesc.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.

Comments are closed.