Ajuta UNICEF si Asociatia “Inima Copiilor” sa salveze vieti

social media Add comments

Dorim sa va prezentam doua campanii pe care le sustinem si pe care consideram ca ar trebui sa le sustineti si voi.

Este vorba despre doua campanii foarte diferite, dar care au la baza acelasi mesaj, acela ca trebuie sa dam copiilor sansa la viata pe care nu ar avea-o fara ajutorul nostru si astfel sa facem lumea putin mai buna si mai frumoasa.

Prima campanie pe care vrem sa v-o prezentam este organizata de Asociatia “Inima Copiilor”.

Acestia isi doresc sa extinda si sa modernizeze sectia de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului de copii Marie Curie.

Sectia are deja cele mai bune rezultate din tara, dar nu are destul spatiu pentru cati pacienti exista.

In mod ideal, aceasta se va transforma intr-o sectiune moderna, conceputa dupa cele mai noi recomandari in domeniu, cu o capacitate dubla (18-20 de paturi) fata de cea actuala (11 paturi), spatii separate pentru fiecare pacient, sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicina pentru diagnistic la distanta si pentru transmiterea in centrul de training, climatizare performanta si cu un spatiu dedicat pentru prepararea solutiilor perfuzabile si solutiilor de hrana parentala.

Astfel cei 200 de nou-nascuti care, in fiecare an, nu pot fi internati aici din cauza lipsei de spatiu, vor avea o sansa la viata.

Cum te poti implica?

Exista mai multe optiuni pentru cei ce vor sa se implice si sa doneze catre aceasta cauza.

In primul rand, angajatii pot cere statului sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit Asociatiei “Inima Copiilor”.

De asemenea, cei care au o firma, profit si platesc impozit, pot sponsoriza asociatia, iar suma pe care o doneaza se va scadea din impozit daca este in limita a 0.3% din cifra de afaceri si, in acelasi timp, nu depaseste 20% din impozitul pe profit datorat.

Cei interesati sa ajute acest proiect pot de asemenea sa doneze online sau direct in contul Asociatiei Inima Copiilor, sau sa trimita un SMS in valoare de 2 euro la 858 (bani pe care Fundatia Vodafone Romania ii va dubla).

Mai multe detalii puteti citi pe site-ul campaniei: http://www.inimacopiilor.ro.

A doua campanie pe care vrem sa v-o prezentam este organizata de UNICEF, care doreste sa ajute copiii din regiunea Sahel.

Aceasta zona, care face tranzitia de la desertul Sahara spre zona de savana din Sudan, este una dintre cele mai sarace regiuni din lume. Pe langa malnutritie, copiii de acolo se confunda deja si cu alte riscuri de sanatate precum poliomielita, pojarul, meninguta si holera. Din pacate, unul din 5 copii din regiune mor inainte de a implini 5 ani.

UNICEF a mobilizat nutritionisti si a infiintat centre de reabilitare nutritionala in toate cele 8 tari din Sahel (Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania și Niger, Camerun, Nigeria și Senegal), unde se estimeaza ca 15 milioane de persoane sunt afectate de seceta.

În acest moment spre Sahel au plecat:

  • 6,556,400 de pachete de hrană terapeutică
  • 400,000 de tablete de purificare a apei
  • 360,000 de plicuri de lapte terapeutic
  • 302,510 cutii de antibiotice

Cum poti sa ajuti?

Daca vrei sa ajuti ajuti la prevenirea unei catastrofe umanitare si sa dai o sansa copiilor din regiunea Sahel, poti dona prin card bancar prin tranzactii securizate, intrand pe sectiunea aferenta de pe site-ul campaniei: http://foamete.sustineunicef.ro/.

Ajutorul nostru poate sa fie esential in asigurarea dreptului la viata al acestor copii.

Comments are closed.