2 trenduri in Social Media Marketing pentru 2011

International Add comments

In 2010 si-au facut incet incet aparitia pe piata din Romania doua unelte care s-ar putea dovedi extrem de folositoare pentru departamentele de marketing ale companiilor din Romania daca tinem cont de faptul ca din ce in ce mai multe persoane au acces la diferite tipuri de “telefoane destepte”.

1. Codurile 2d

Indiferent daca vorbim de Microsoft Tag sau de QR code, pot ajuta departamentul de marketing din cadrul organizatiei dvs. sa promoveze tot felul de produse/servicii mult mai usor decat inainte. Desi nu sunt o tehnologie noua, in Japonia si Statele Unite sunt utilizate inca de prin 2004 – 2005, in Romania sunt inca la inceput de drum.

Ce poti face cu ele? Raspuns extrem de simplu: le poti adauga pe panouri, pe sticle de vin etc. Utilizate in interiorul cartilor, ele pot furniza informatii aditionale care nu puteau fi incluse fara costuri aditionale: mp3, clipuri, galerii de poze, interviuri cu autorul sau, de ce nu, chiar posibilitatea de a fi fericitul castigator al unui concurs (in cazul in care concursul se bazeaza pe cautarea unui cod QR sau Tag).

Mai jos gasiti cateva exemple de utilizare:





In cazul in care va intrebati care este diferenta intre cele doua tipuri de coduri, o gasiti aici.

2. Geotracking

Foursquare a declansat in Statele Unite un adevarat trend si a dus la crearea unor parteneriate durabile intre firme. De exemplu, Vin Tank (un think tank digital pentru industria vinului) a creat un parteneriat cu SCVNGR Rewards, parteneriat in urma caruia clientii loiali ai cramei Franciscane sau ai cramei Robert Mondavi din Napa Valley pot castiga diferite recompense. Detalii aici.

Cum ar fi daca te-ai inregistra la o pizzerie de mai multe ori si ai primi cadou o pizza pentru a X-a vizita sau o sticla de vin si o pizza la a XX-a vizita?

Acum ca tot v-am dat idei, spor la Content Sensitive Marketing 🙂

One Response to “2 trenduri in Social Media Marketing pentru 2011”

  1. Twitter Trackbacks for Zelist Blog » Blog Archive » 2 trenduri in Social Media Marketing pentru 2011 [zelist.ro] on Topsy.com Says:

    […] Zelist Blog » Blog Archive » 2 trenduri in Social Media Marketing pentru 2011 zelist.ro/blog/?p=278 – view page – cached In 2010 si-au facut incet incet aparitia pe piata din Romania doua unelte care s-ar putea dovedi extrem de folositoare pentru departamentele de marketing ale companiilor din Romania daca tinem cont de faptul ca din ce in ce mai multe persoane au acces la diferite tipuri de “telefoane destepte”. […]