Business Days: Lipsa unei educatii de calitate restrange oferta de specialisti

Comunicate de presa Add comments

Banner 728x90px_BDTM2016

Oamenii de afaceri din regiunea de vest a Romaniei si-ar dori un sistem de educatie mai performant, potrivit unei recente cercetari in randul antreprenorilor din aceasta zona, cercetare realizata in judetele Timis, Arad si Bihor de platforma de business networking Business Days, organizatorul evenimentelor cu acelasi nume.

In ceea ce priveste provocarile intampinate de afacerile din vestul tarii, in perceptia celor chestionati – antreprenori, manageri de top, manageri si profesionisti (experti si consultanti) – acestea tin in primul rand de fiscalitate, de birocratie si de coruptie, arata sondajul Business Days, realizat ca parte a unei cercetari de identificare a nevoilor antreprenorilor din aceasta regiune. Aceasta s-a derulat pe un esantion de 270 de antreprenori, top manageri, manageri si profesionisti (experti) selectati din trei judete puternic dezvoltate economic din regiunea de vest a Romaniei: Timis, Arad si Bihor.

Initiativa vine in anticiparea Timisoara Business Days, eveniment traditional de business networking care va reuni in orasul de pe Bega, in perioada 6-7 aprilie 2016, peste 1.000 de oameni de afaceri din Timisoara, intreaga regiune de vest si zona transfrontaliera limitrofa granitelor cu Serbia si Ungaria.

Din lista celor 22 de probleme cu care se confrunta mediul de business au mai fost insa nominalizate dificultatea de a gasi si a angaja personal calificat si lipsa de pregatire a candidatilor. O surpriza relativa a fost scorul sub medie inregistrat de costurile cu forta de munca, una dintre dificultatile cel mai adesea mentionate in ultimii ani de oamenii de afaceri.

Costurile cu personalul (care in Romania inseamna mai ales taxe si impozite pe salarii si pe celelalte beneficii materiale acordate angajatilor) au avut in medie un scor mai mic decat indicatori precum „lipsa unei educatii formale de calitate”, „lipsa unei culturi antreprenoriale sanatoase” si „lipsa unei educatii de business de calitate”. Faptul reflecta, pe de o parte, evolutia economica pozitiva a regiunii de vest, dar si decalajul din ce in ce mai accentuat dintre oferta sistemului de educatie si cererea de pe piata muncii, disparitate resimtita acut de antreprenori.

Cu privire la ceea ce ii intereseaza atunci cand intra in contact cu alti antreprenori, majoritatea oamenilor de afaceri din vestul Romaniei sunt interesati sa isi largeasca orizontul de idei, precum si retelele de clienti si parteneri de business, arata sondajul.
In topul intereselor exprimate de antreprenori au mai fost mentionate, dupa posibilitatea de a schimba idei, de a gasi noi clienti si parteneri, posibilitatea de a afla noutati, ocazia de a intalni personalitati sau oameni cu un nivel inalt de decizie, largirea sferei de cunostinte, actualizarea si dezvoltarea retelei de contacte, informarea in legatura cu ultimele tendinte in industrie, dar si ocazia de a intalni antreprenori din acelasi domeniu, precum persoane cu interese comune.

Timisoara Business Days va avea loc la Hotel Senator si Expo Vest Timisoara si va aduce laolalta antreprenori, manageri din esalonul superior si secund din industria auto, IT, servicii, retail, institutii financiar-bancare, din alte industrii precum constructii, transporturi, energie, industria lemnului, textila, agricultura, alimentara, din sectorul medical, stomatologie si farmacie. Pentru mai multe detalii, accesati: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Timisoara-2016/Homepage. La eveniment vor fi de asemenea prezenti 100 de speakeri de top, iar participantii vor avea ocazia de a asista la 42 de manifestari adaptate nevoilor si provocarilor cu care se confrunta antreprenorii astazi.

Se mai pot face inscrieri pina in data de 5 aprilie, ora 15:00, in limita locurilor disponibile, accesand: http://www.businessdays.ro/Evenimente/Timisoara-2016/Inscriere.

One Response to “Business Days: Lipsa unei educatii de calitate restrange oferta de specialisti”

  1. Zelist Blog » Blog Archive » 24 – 30 martie 2016 – Saptamana in Social Media Says:

    […] Business Days, 6 – 7 aprilie, Timisoara […]