Cat de interesata este generatia digitala de reduceri?

1424.ro, social, Sondaje Add comments

Pentru ca se apropie marea sarbatoare a reducerilor – “Black Friday”, eveniment ce marcheaza inceputul sezonului cadourilor, 1424.rocel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale – a realizat un sondaj online pentru a analiza interesul tinerilor fata de perioada reducerilor. In cele ce urmeaza va prezentam atat distributia interesul tinerilor digitali pentru reduceri, cat si insight-uri de natura psiho-sociala despre cei interesati de subiect.

1. Cat de mare este interesul fata de reduceri?

 La intrebarea ”Esti interesat de perioada reducerilor?”:

  • 59% dintre nativii digitali au declarat ca sunt interesati de perioada reducerilor
  • 41% au declarat ca nu sunt interesati de perioada reducerilor

distr_interes

2. Difera shoppingul generat de reduceri intre cele doua sexe?

Datele cercetarii confirma tendinta mai accentuata a femeilor de a fi interesate de perioada reducerilor decat barbatii. Nu s-a inregistrat nici o diferenta a apetitului fata de perioada reducerilor in cadrul variabilei varsta, in sensul ca atat adolescentii (14-18 ani), cat si tinerii adulti (19 – 24 ani) manifesta acelasi interes fata de aceasta perioada.

Se observa ca in randul femeilor, proportia celor care declara ca sunt interesate de perioada reducerilor este de 65%, si doar 35% dintre tinerele femei declara ca nu sunt interesate de asa ceva. 

distri_fem

Proportia barbatilor care isi declara interesul pentru perioada reducerilor este de 52%, iar 48% dintre nativii digitali barbati declara ca nu sunt interesati de aspectul reducerilor.

distrb_barbati

In cadrul categoriilor de varsta, se observa ca nu exista deosebiri intre adolescentii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani si tinerii adulti avand intre 19 si 24 ani in ceea ce priveste reducerile.

 58% dintre adolescenti (14- 18 ani) sunt interesati de perioada reducerilor, 42% nu sunt interesati. 

distrb-1418

59% dintre tinerii adulti cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani isi manifesta interesul fata de perioada reducerilor, in vreme ce 41% nu sunt interesati de acest subiect.

distr-1924

3. Profilul tinerilor interesati de reduceri

Va prezentam mai jos cateva caracteristici ale profilului tinerilor interesati de perioada reducerilor.

1.  Preocupare pentru liste si planificare:

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor obisnuiesc sa isi faca o lista cu dorinte pentru anul viitor mai mult decat fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

  • Intrebati fiind cum isi organizeaza un volum mare de sarcini, tinerii interesati de perioada reducerilor tind sa prezinte un comportamne mai ordonat decat tineriii dezinteresati. Acestia tind sa raspunda ca fac toate lucrurile din timp, in vreme ce tinerii dezinteresati de perioada reducerilor tind sa raspunda ca lasa mai mult sarcinile pe ultima suta de metri.

  • Obisnuiesc sa isi faca planuri pentru Revelion mult mai devreme decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reduceri. 49% dintre tinerii interesati de perioada reducerilor isi incep planurile pentru Revelion cu o luna inainte, 5% dintre tinerii interesati de perioada reducerilor obisnuiesc sa isi programeze Revenionul din vara.

2.  Interes pentru sarbatori comerciale:

  • Tind sa sarbatoreasca Valentine’s Day mai mult decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

  • Tind sa sarbatoreasca Halloween mai mult decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor.

3.  Comportament si cumparare online:

  • Tind sa interactioneze cu brandurile pe Facebook mai mult decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. Interactiunea se realizeaza fie doar vizionand anunturile din paginile de brand, fie interactionand direct prin like, share si comentarii.

  • Tind sa urmareasca mai multe branduri pe Facebook decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 52% dintre tinerii interesati de reduceri urmaresc intre 1 si 50 de pagini de brand, iar 14% urmaresc peste 50 de pagini de brand in aceeasi retea de socializare.

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor sunt mai atenti la reclamele de pe Internet decat tinerii dezinteresati. Exista o incidenta a atentiei ocazionale fata de reclamele de pe Internet mai mare in randul tinerilor interesati de perioada reducerilor decat in cazul tinerilor dezinteresati de acest subiect. De asemenea, exista o incidenta a acestora din urma de a nu fi interesati vreodata de reclamele pe Internet mai mare decat in cazul tinerilor pasionati de perioada reducerilor.

  • Tinerii interesati de perioada reducerilor prezinta o atitudine mai deschisa fata de anunturile de vanzare ale brandurilor pe Facebook, in sensul ca pot fi persuadati mai usor sa cumpere decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 20% dintre tinerii interesati de reduceri declara ca au fost convinsi de un anunt publicat pe pagina unui brand pe Facebook sa cumpere respectivul produs.

  • Tind sa foloseasca servicii bancare mai mult decat tinerii dezinteresati de perioada reduceri. 30% dinte tinerii interesati de perioada reducerilor folosesc servicii bancare atat pentru economisire, cat si pentru plati online etc.

  • Tind sa fie mai deschisi catre luarea unui credit pentru studii decat tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 19% dintre nativii digitali interesati de perioada reducerilor declara ca ar fi dispusi sa isi faca un credit pentru studii.

  • Tind sa isi cumpere haine mai des decat o fac tinerii dezinteresati de perioada reducerilor. 48% dintre nativii digitali interesati de perioada reducerilor declara ca obisnuiesc sa isi cumpere haine o data pe luna, 11% declara ca o fac saptamanal.

  • Tinerele interesate de perioada reducerilor tind sa fi realizat cumparaturi online mai mult decat tinerele dezinteresate de perioada reducerilor. 59% dintre tinerele doamne si domnisore interesate de perioada reducerilor tind sa declare ca au realizat cumparaturi online pana in momentul sondajului.

Despre www.1424.ro

Www.1424.ro este cel mai nou instrument de masurare online a atitudinilor, opiniilor si obiceiurilor Digital Natives (tineri avand varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, activi in mediul online). Metodologia 1424.ro este bazata pe sondaje online folosind ca bazin de esantionare cel mai consistent panel de tineri 14-24 ani din onlineul romanesc, cu peste 27.000 de utilizatori activi in fiecare luna. Principala sursa de recrutare a tinerilor din panelul 1424.ro o reprezinta siteul www.TPU.ro (2.318.601 vizitatori unici, 5.758.059 vizite si 12.677.590 de afisari in luna octombrie 2013), site prezent in TOP 15 siteuri din onlineul romanesc si siteul Nr 1 ca afinitate pe segmentul de varsta 14-24 ani din cele mai traficate 20 de siteuri din Romania.

Core-ul metodologiei 1424.ro consta in prezentarea insight-urilor prin prisma asocierilor/corelatiilor dintre variabile. In prezent in www.1424.ro exista 152.322 de insight-uri.

Selectarea participantilor la fiecare dintre sondajele 1424.ro este aleatorie, simpla. Redresarea esantioanelor se realizeaza folosind ponderarea post-stratificata (in celula), in conformitate cu statisticile oficiale Sati.ro. Poderarea post-stratificata se realizeaza functie de variabilele varsta si sex.

Despre Metodologia sondajului privind interesul fata de perioada reducerilor

Studiul prezinta opiniile a 3180 de tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani, ce au facut parte dintr-un amplu esantion de tineri cuprinzand 5000 de tineri, extrasi aleatoriu, simplu din panelul 1424.ro, cel mai extins panel online din Romania dedicat cercetarii generatiei digitale. Datele sunt ponderate post stratificat, in functie de statisticile oficiale sati.ro, in functie de variabilele varsta si gen biologic. Aceasta cercetare s-a desfasurat in mediul online si se supune limitarilor tuturor cercetarilor desfasurate astfel, generalizarile fiind valabile la panelul respectiv.

Comments are closed.