Profesoara de limba romana + lectie de gramatica pe Facebook = mesaj viral

social media Add comments

Mesajul unei profesoare de limba si literatura romana catre elevii sai de pe Facebook a devenit viral in cateva zile, strangand aproape 1.000 de like-uri si la fel de multe share-uri. Mesajul sau a avut un succes imens pe reteaua de socializare, fiind preluat de un numar impresionat de persoane si pagini in doar cateva zile de la publicare. 

In luna august, activitatea din blogosfera a scazut cu 11% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 14% fata de luna iulie, ajungand de la 143 730 de posturi la 124 193 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de scadere, manifestata inca din luna februarie, se poate observa si in cazul blogurilor active.

Astfel, daca in luna iulie erau 9 362 de bloguri active, in luna august au fost inregistrate 9 104 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproximativ 3 procente. Numarul de comentarii a scazut, de asemenea, cu aproximativ 9% in luna august fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o scadere de 3 procente in luna august fata de luna iulie. Numarul de posturi a scazut, de asemenea, cu aproximativ 3%, ajungand de la 834 833 de posturi in luna iulie la 810 765 de postari in luna august. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o scadere fata de luna iulie.

Astfel, daca in luna iulie erau inregistrate 14 065 de conturi cu minim o postare, in luna august numarul acestora a scazut cu aproximativ 2 procente, ajungand la 13 853 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 73 732.

blog_twitter

Top stiri virale

 

1) Cerere in casatorie originala. Refuzul, insa, te lasa groggy

 Un tanar isi cere prietena in casatorie, insa aceasta refuza lovindu-l cu o chitara.

2) Fenomen astronomic deosebit saptamana viitoare. Ce vom putea vedea pe cer luni noaptea 

Ploaia de meteori numita Perseide va ajunge la apogeu in noaptea de luni, 12 august, cand vor putea fi observate o multime de stele cazatoare. Desi are loc in fiecare an, de data aceasta va putea fi urmarit foarte usor, datorita Lunii noi, astfel ca cerul va fi mai intunecat.

3) http://www.mediafax.ro/social/guvernul-a-aprobat-legea-care-permite-exploatarea-la-rosia-montana-si-o-trimite-parlamentului-11275548

Proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana a fost aprobat in sedinta de pe 24 august a Guvernului si va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

4) UN ACT DE TRADARE NATIONALA

 In 27 august, guvernul Romaniei a aprobat proiectul de lege care permite exploatarea Rosiei Montane si urmeaza a-l trimite Parlamentului. Ioan Piso, autorul articolului, vorbeste despre tradare nationala, despre guvernanti si lipsa acestora de patriotism.

5) “Domnule Arsinel, daca aveati 70 de ani si nu erati un VIP, nu ati fi primit acel rinichi” – Scrisoare deschisa EMOTIONANTA

Un reprezentant al pacientilor care sufera de insuficienta renala a luat pozitie fata de rapiditatea suspecta cu care Alexandru Arsinel primit un rinichi la institutul condus de Mihai Lucan. Acesta ii adreseaza o scrisoare prin care sustine ca daca nu ar fi fost un VIP, nu ar fi primit acel rinichi.

6) Lectia de gramatica de pe Facebook. Mesajul unei profesoare de limba romana care a devenit viral

Mesajul unei profesoare de limba si literatura romana catre elevii sai de pe Facebook a devenit viral in cateva zile, strangand aproape 1.000 de like-uri si la fel de multe share-uri.

7) Cele mai bizare 7 recorduri sexuale

Recordurile, de orice fel, atrag atentia asupra lor. Tocmai de aceea, exista celebra Guinness Book. Este in natura umana dorinta de a fi „cel mai” sau „cea mai” intr-o anumita privinta. In acelasi timp, insa, recordurile sexuale mai bizare despre care se vorbeste in articol, s-ar putea sa nu se regaseasca in Guinness Book.

8) Fericiti cei carora li se rupe

Exista persoane din clasa mijlocie care nu se uita la stiri, nu citesc ziarele si nu ii intereseaza schimbarile politice. Se face o paralela intre romanii care traiesc zilnic la limita atacului de cord si middle class-ul multumit de sine si de ce a realizat pana acum.

9) Cine erau tinerii din trenul lui Bresson?

Pe 3 august 2004 a murit Henri Cartier-Bresson, fotograful francez supranumit parintele fotojurnalismului. Marele Bresson, primul fotograf dintr-o tara capitalista caruia i s-a permis sa fotografieze in tarile comuniste, a fost, ani mai tarziu, si in Romania. Una dintre fotografiile facute atunci, “Romania. Intr-un tren. 1975”, a ajuns celebra.

10) Zeci de mii de romani, pacaliti de anuntul unui impostor. “Am vrut sa rad de ei”. Adevarul din spatele pozei care a infierbantat Romania

 Zeci de mii de romani revoltati au distribuit pe Facebook, saptamana aceasta, fotografia unui individ care zambeste din spatele unui urs impuscat. In cele din urma, s-a dovedit ca fotografia era facuta in Alaska, nu in Romania.

Top videoclipuri

 

1) Lady Gaga – Applause (Official) – 125 aparitii

2) Valentina Oprea – Take a bow (cover) – 103 aparitii

3) Avicii – Wake Me Up (Official Video) – 97 aparitii

4) Como está o CoD Black Ops 2 Hoje em Dia ??! – 93 aparitii

5) Vescan feat. Kamelia – Piesa mea preferata (Official Single) – 66 aparitii

6) KANYE WEST – NEW SLAVES (UNOFFICIAL VIDEO) – 65 aparitii

7) ANTONIA feat. Puya – Hurricane (Lyrics Video) – 51 apartii

8) Antonia feat. Puya – Hurricane (Lyric Video) – 49 aparitii

9) Minerii RMGC si Comisia Parlamentara UNESCO – NECENZURAT – 45 aparitii

10) Lady Gaga – Applause (Official Audio) – 43 aparitii

Top hashtags

 

In luna august, hashtag-ul #android ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua, se situeaza hashtag-ul #peblog.

Clipboard01

 

 

Comments are closed.