Romanian PR Award XI aduce schimbari in cadrul competitiei

social media Add comments

Cea de-a XI-a editie a Romanian PR Award marcheaza inceputul unei decade, fiind un moment prielnic pentru o gura de aer proaspat, o reimprospatare a conceptului, a identitatii vizuale si a criteriilor de jurizare.

logo-award-xi

Noutati ale competitiei

Una dintre noutatile acestei editii, in ceea ce priveste grila de jurizare, este distinctia “PR Innovator of the Year”, acordata in premiera de Vodafone, partener fondator al competitiei, prin care festivalul isi propune sa recompenseze abilitatile de inovare ale comunicatorilor romani.

In scopul diversificarii si cresterii, au fost introduse 4 sectiuni noi in competitie, sectiuni ce reflecta maturizarea industriei si dobandirea de competente specifice in domenii specializate. Pe langa categoriile dedicate unor arii noi de expertiza, s-a considerat utila recunoasterea meritelor departamentelor in-house de PR, recompensarea eforturilor agentiilor cu pana la 5 angajati si oferirea distinctiei “Profesionistul de PR al Anului” comunicatorului cu rezultate profesionale exceptionale si o contributie evidenta la dezvoltatea industriei.

Festivalul a fost revitalizat si prin redefinirea valorilor competitiei pornind de la trei constante care dau consistenta actului comunicarii: leadership, inovatie si impact. Leadership pentru ca accesul comunicatorilor la deciziile de management ramane o provocare majora pentru multi reprezentanti ai acestei industriei. Inovatia reprezinta unul dintre pilonii importanti de diferentiere, factorul care va intari rolul functiei de comunicare in cadrul organizational. Impactul este o alta componenta importanta deoarece fara obiective si rezultate masurabile, Relatiile Publice nu se vor bucura de importanta cuvenita.

Inscrieri

Inscrierile la cea de-a XI-a editie se vor incheia luni, 30 septembrie 2013. Gala Romanian PR Award va avea loc in seara zilei de 21 noiembrie, la Palatul Parlamentului.

Detalii despre competitie pe www.praward.ro.

Jurizarea competitiei

Jurizarea competitiei reuneste competente din 11 tari si este asigurata de directori de comunicare ai companiilor Procter & Gamble, Royal Philips Electronics, Vodafone, Siemens AG, Electrolux, JTI, Raiffeisen Bank, URSUS Breweries, Rompetrol, BCR, Mercedes-Benz, BNR, Bancpost, Henkel, Petrom, Coca-Cola Hellenic, KFC, Provident Financial, reprezentanti ai agentiilor globale Edelman, GolinHarris, Ketchum, Weber Shandwick, MSLGroup, Gagen MacDonald, Burson-Marsteller, Ketchum Pleon, Grayling , MSL GROUP, Action Global Communications, Grayling, TMA Communications, executivi ai agentiilor locale de PR – Graffiti PR, Rogalski Damaschin Public Relations, McCann PR, THE PRACTICE, Oxygen Public Relations, Media Pozitiv, PRAIS Corporate Communications, GMP PR, Brandient, Storience, Smile Media precum si consultanti independenti, cercetatori si reprezentanti ai organizatiilor internationale de profil –The Chartered Institute of Public Relations – CIPR, Public Relations Consultants Association – PRCA, AMEC, United Nations), Forum for International Communications si United Nations Development Programme.

De ce origami?

Origami este arta de a da valoare unei hartii prin pliere si metafora care i-a inspirat in definirea noului concept grafic, realizat de Vitrina Advertising. Aceasta arta sintetizeaza puterea ideii, transformarea unui lucru obisnuit in ceva de impact, urmarirea unor reguli precise, dar care lasa loc creativitatii si diversitatii, abilitatea de a rezolva probleme, constatarea ca drumul spre extraordinar incepe intotdeauna cu o actiune simpla. si nu in ultimul rand, starea de bine in care te transpune rezultatul. La fel ca in PR. 

Pasare_Origami

Parteneri

Romanian PR Award este sustinut de Vodafone Romania, partener fondator, de partenerii institutionali – US Institute for Public Relations (IPR) si Camera Deputatilor, de sponsorii BCR, Rompetrol, Ursus Breweries si Coca-Cola Hellenic, de partenerii logistici – 360Revolution, Cargus, Cramele Halewood si de partenerii media- Hotnews, PR Romania, Romania Libera, Iqads, Smark, Manager Express, CSR Romania, Zelist si Markmedia.ro.

Despre organizator

Forum for International Communications este o organizatie non-guvernamentala care cultiva in mediul comunicatorilor profesionisti standardele etice si de performanta ale profesiei de relatii publice. Fundatia organizeaza din 2003 competitia Romanian PR Award, impusa drept cel mai important eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul comunicarii de afaceri din Romania. in martie 2006, Forum a initiat programul CSR Romania, program afiliat la reteaua europeana CSR Europe. in aprilie 2009, fundatia a lansat portalul de resurse PR Romania

Comments are closed.