Regele sporturilor in social media: like-ul la spagat

social media, Stiri Add comments

Reclama cu spagatul lui Van Damme pe doua camioane Volvo aflate in miscare a facut deja inconjurul lumii, strangand 59 milioane de vizualizari pe Youtube, in mai putin de o luna. Acest “test” reprezinta al saselea episod dintr-o serie de reclame Volvo Trucks, una mai spectaculoasa ca cealalta. Acest test a fost creat pentru a demonstra precizia si stabilitatea directionala a Volvo Dynamic Steering, prima tehnologie care face ca noul Volvo FM sa fie mai usor de condus.

In ceea ce priveste activitatea din blogosfera in luna noiembrie, aceasta a scazut cu 6% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 6% fata de luna octombrie, ajungand de la 149.821 la 141.019 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de scadere se poate observa si in cazul blogurilor active.

Astfel, daca in luna octombrie erau 9 508 bloguri active, in luna noiembrie au fost inregistrate 9 333 bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproximativ 2 procente. Numarul de comentarii a scazut, de asemenea, cu aproximativ 12% in luna noiembrie fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 3 procente in luna noiembrie fata de luna octombrie. Numarul de posturi a crescut, de asemenea, cu aproximativ 3%, ajungand de la 1.011.325 de posturi in luna octombrie la 1.036.574 postari in luna octombrie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o usoara crestere fata de luna octombrie.

Astfel, daca in luna octombrie erau inregistrate 14.199 de conturi cu minim o postare, in luna noiembrie numarul acestora a ajuns la 15.476 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 79.391 in crestere fata de luna precedenta cu 6 procente.

blog_twitter

Top stiri virale

1. VORBESTE ROMANESTE. Profesoara care a renuntat la salariul si masina de serviciu de la multinationala pentru a-i invata limba si literatura romana pe copiii din Apuseni
O profesoara de limba romana face zilnic naveta din Cluj-Napoca pana in Marisel, o comuna din Apuseni, pentru a-i invata carte pe copii.

2. Povestile lumii in 30 de imagini. Fotografii pe care nu le poti uita
O serie de 30 de imagini impresionante din jurul lumii prezinta povesti reale ale unor oameni sau comunitati.

3. Guvernul a aprobat distrugerea statiunii Baile Felix
Guvernul a aprobat acordul de concesiune pentru explorarea(-exploatarea-dezvoltarea) gazelor de sist in zona Baile Felix, una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice romanesti.

4. “Andra cea mica”, adolescenta de 15 ani care a intrat in Cartea Recordurilor, face senzatie din nou, calcand pe urmele Innei
Andra Gogan, “Andra cea mica” asa cum este ea alintata in showbiz, a inregistrat un cover dupa piesa “Spre mare”, lansata de Inna, si a primit numai cuvinte de lauda.Andra Gogan (15 ani) si fratele ei,Razvan (12 ani) au intrat in Cartea Recordurilor pentru “Cel mai mare numar de albume lansate de un copil” si pentru “Cel mai lung concert sustinut de un copil”.

5. Un studiu al Harvard, care a durat 75 de ani, arata de ce au nevoie barbatii pentru a fi fericiti
Dupa 75 de ani si 20 de milioane de dolari cheltuiti pe acest studiu, concluzia care se desprinde este una singura, in trei cuvinte: Fericirea inseamna dragoste.

6. Amenzi drastice pe autostrazile din Austria, aparent fara niciun motiv. Atentie mare la semnul IG-L!
Soferii romani care ajung pe autostrazile din Austria trebuie sa fie foarte atenti la un nou regulament rutier care a fost introdus in Austria. Chiar daca in Austria viteza maxima pe autostrazi este 130 kilometri pe ora, in fata soferilor, pe semnalizarile electronice, pot aparea, aparent fără niciun motiv, limitari de viteza.

7. Basescu, despre relatia cu Republica Moldova: Vrem sa ne intregim tara VIDEO
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la TVR, ca urmatorul proiect de tara pentru Romania este intregirea tarii. Seful statului s-a declarat convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci tara noastra va fi pregatita.

8. Scrisoarea emotionanta pe care tatal i-a scris-o fiicei sale despre viitorul ei sot
Kelly Fanigan, un terapeut american, i-a scris fiicei sale o scrisoare despre viitorul ei sot. Textul a impresionat o lume intreaga, acesta devenind viral la scurt timp de la redactarea lui.

9. Isarescu anunta reduceri de Black Friday: “Bancnota de 100 de lei va valora doar 70”
Un articol-pamflet despre Banca Nationala care participa, si ea, la promotiile de “Black Friday”, sarbatoare importata de la americani, cu o oferta incredibila. Guvernatorul BNR a anuntat importate reduceri la bancnote si monede.

10. Un intreprinzator roman cere statului documente justificative pentru a-si plati taxele si impozitele
Catalin-Teodor Dogaru, specialist in project management, acreditat PhD, MBA, PMP, protesteaza intr-un mod inedit impotriva taxelor si impozitelor pe care le au de platit cei din mediul privat. Acest protest este redactat sub forma unei declaratii pe proprie raspundere.

Top videoclipuri

1) Smiley – Acasa [Official video HD] – 250 aparitii

2) Volvo Trucks – The Epic Split feat. Van Damme (Live Test 6) – 158 aparitii

3) Andra feat Marius Moga – Atata timp cat ma iubesti – 118 aparitii

4) Grasu XXL feat Ami – Deja Vu – 94 aparitii

5) Cabron feat. Smiley & Guess Who – Da-o tare! [Official track HQ] – 88 aparitii

6) Cabron feat. Smiley & Guess Who – Da-o tare! [Official video HD] – 76 aparitii

7) AMERICANA vs SAAD– 75 aparitii

8) Lora – Puisor (Official Video HD) – 72 aparitii

9) One Direction – Story of My Life – 68 aparitii

10) Vescan cu Alina Eremia – In Dreapta Ta (Official Single) – 68 aparitii

 

Top hashtags

In luna noiembrie, hashtag-ul #stiri ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari, pastrandu-si pozitia din luna octombrie. Pe pozitia a doua, se situeaza hashtag-ul #android.

hashtags

3 Responses to “Regele sporturilor in social media: like-ul la spagat”

  1. Cate bloguri sunt in Romania? (11.2013) | refresh.ro Says:

    […] noi intelegem (de bun simt) ca exista cel putin un post publicat in ultima luna (active), conform ultimelor cifre ZeList in luna noiembrie au fost inregistrate 9.333 bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere […]

  2. Scade numărul de bloguri , crește numărul de conturi de Twitter Says:

    […] bloguri și conturi active desigur. Cam așa reiese dintr-un raport ZeList, comparând luna noiembrie cu luna octombrie. Astfel că numărul articolelor publicate în […]

  3. Scade numărul de bloguri, crește numărul de conturi de Twitter | OnlineReport.ro Says:

    […] bloguri și conturi active. Cam așa reiese dintr-un raport ZeList, comparând luna noiembrie cu luna octombrie. Astfel că numărul articolelor publicate în […]