Priveste mai intai copilul!

Stiri Add comments

UNICEF deruleaza campania “Priveste intai copilul! Priveste-ma! Sunt un copil, nu o dizabilitate!” in perioada 1 iunie – 1 septembrie 2013.  Este o campanie de informare, constientizare si strangere de fonduri dedicata copiilor cu dizabilitati din Romania.

Obiectivul campaniei este acela de a atrage atentia asupra problemelor de discriminare, precum si limitarile in ceea ce priveste accesul la servicii adecvate pe care le intampina copii cu dizabilitati si familiile acestora.

Prima etapa a campaniei este cea de informare a opiniei publice asupra situatiei existente a copiilor cu dizabilitati din Romania, care sunt problemele cele mai stringente si care sunt solutiilor propuse care pot produce o schimbare in viata acestor copii.

Din luna iulie, demersul UNICEF va fi sustinut si printr-o campanie publica de strangere de fonduri care va beneficia de sprijinul postului de televiziune Realitatea TV. Un numar special de SMS pentru donatii, precum si platforma special destinata donatiilor online, vor fi disponibile din luna iulie.

Fondurile stranse in urma campaniei vor fi utilizate pentru interventii legate de imbunatatirea serviciilor pentru copiii cu dizabilitati din cele peste 200 de comunitati din Romania in care UNICEF este prezent cu programe sociale si de educatie.

UNICEF doreste ca mesajul lor sa ajunga la cat mai multe persoane, pentru a cunoaste exact situatia si drepturile copiilor cu dizabilitati si mai ales care sunt solutiile propuse.

Mai jos, va invitam sa cititi cateva dintre statisticile care va vor ajuta va faceti o idee despre situatia in care se afla copiii cu dizabililtati:

  • 50,32% sunt copii incadrati in gradul grav;
  • 20,01 % sunt incadrati in gradul accentuat;
  • 29,67% in gradul mediu si usor;
  • 30.000 de copii au tulburari din spectrul autismului;
  • 30.000 de copii cu Sindromul Down;
  • Iar rata medie nationala pe judet a copiilor cu dizabilitati este de 2,7%.
Mai multe informatii despre statistici, legislatie si solutiie propuse de UNICEF puteti gasi pe website-ul campaniei, iar etapele campaniei le puteti vedea aici. De asemenea, daca doriti sa sustineti campania si sa o promovati, gasiti mai multe resurse accesand acest link.

One Response to “Priveste mai intai copilul!”

  1. neacsu teodora mirela Says:

    Sunt Neacsu Teodora,domiciliata in loc. Tancabesti,str. Ion Baicoiani nr. 28 com.Snagov jud.Ilfov, mama unei fetite cu handicap somatic sever cu dg. nefroblastom dr. cu metastaze pulmonare drepte.Diana in varsta de 9 ani a supravietuit cancerului si are o stare buna de sanatate.Istoric interventii chirurgicale nefrectomie dr. extirpare tumora gigant 20/10 cm si a ganglionilor paraortici ,metastasectomie pe plamanul dr. , lobectomie extirpere lob superior pulmonar drept si metastasectomie pe acelasi plaman radioterapie bipulmonara sichimioterapie timp de 3 ani. Deoarece radioteraria si ultimele interventii chirurgicale au fosi facute la Anadolu Medical Center protocolul de urmarire apacientului prin metoda pet ct trebuie facut la aceasta clinica care o are in evidenta.Costurile tratamentelor si a controalelor au fost de 6oooo euro.fetita are programare pe 19 aug 2013 la pet ct si contol.Are nevoie de ajutor financiar adica de 2000euro.Tel. O723359543.