open visuals
Overview
II.
Descriere interfata
Download Help in format .pdf
II. 12.

Cum se calculeaza Viewership-ul (Estimat) al unei aparitii?

Viewershipul (Estimat) pentru fiecare aparitie se estimeaza pe baza unui algoritm de calcul ce combina un set de variabile caracteristice sursei primare cu un set de variabile specifice surselor secundare.

Variabilele specifice sursei primare sunt:  numarul mediu de vizitatori ai unui blog, tipologia blogului, pozitia (rank) sa in top Zelist, traficul mediu estimat pe respectivul palier Zelist, coroborat cu traficul mediu raportat de Trafic.ro.

Termenul de surse secundare se refera la preluarea si propagarea mesajelor publicate de sursele primare pe bloguri, pe Twitter si pe Facebook.  
Variabilele surselor secundare care fac parte din algoritmul de calcul sunt: numarul de vizitatori potentiali generat de fiecare preluare si importanta sursei secundare (fie ca este vorba despre rankul din Zelist, numarul de followers de pe Twitter, numarul de fani/membri de pe Facebook).

In privinta preluarilor si propagarea mesajelor pe Facebook, se tine cont de gradul de interactiune al mesajului pe pagina pe care a fost postat, calculandu-se relationat la numarul total de fani/membri.