I. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

A. SCOPUL FOLOSIRII DATELOR PERSONALE DE CATRE TREEWORKS

Compania TREEWORKS SRL este detinatorul platformei de servicii de monitorizare online Zelist.ro si a produselor aferente acesteia: Zelist Insights, Zelist Monitor, Zelist Industries, Zelist Events, Ze Blog, Ze Top & Ze Tweety si este operator de baze de date cu caracter personal, înregistrat cu numărul 16181/2010.

Compania TREEWORKS SRL colectează, înregistrează, organizează, stochează, adaptează, modifică, extrage, consultă, si utilizează datele dumneavoastră personale pentru a administra, menţine, imbunătăţi şi obţine feedback cu privire la serviciile pe care le oferă, precum şi pentru a preveni erori şi scurgeri de informaţii prin reţeaua IT proprie, încălcări ale legii sau termenilor contractuali.

Datele dumneavoastră personale pot fi folosite şi pentru a personaliza într-un grad cât mai mare serviciile TREEWORKS SRL, precum şi în scopuri de marketing.

Datele cu caracter personal colectate de către TREEWORKS SRL se referă la: numele şi prenumele utilizatorului, telefon, adresa/localitate, e-mail, companie/loc de muncă, obişnuinţe / preferinţe / comportament. În unele cazuri, cum sunt concursurile, TREEWORKS SRL poate solicita participanţilor codul numeric personal, adresa, precum şi seria şi numărul actului de identitate.

Datele cu caracter personal nu vor fi instrainate sub nicio forma terţelor persoane straine.

1. Marketing

În cazul în care aveţi un contract cu Treeworks este posibil să vă contactăm pentru a obţine feedback cu privire la serviciul contractat, astfel încât să îmbunătăţim calitatea acestuia.

De asemenea, dacă v-aţi exprimat acordul, Treeworks vă poate contacta pentru a vă informa despre alte servicii la care nu sunteţi abonat, dar care v-ar putea interesa, putand fi invitat să luaţi parte la o campanie promoţională sau free trial. În plus, aţi putea fi invitat la evenimentele organizate de către Treeworks.

Treeworks vă poate contacta prin curier, telefon, e-mail sau fax. Aveţi oricând dreptul de a ne comunica faptul că nu mai doriţi să fiţi contactaţi de către Treeworks prin mijloace caracteristice marketingului direct.

Compania Treeworks  colectează şi actualizează informaţii despre clienţii servicilor şi utilizatorii site-urilor sale, precum şi despre furnizorii cu care interacţionează în mod regulat si poate obţine aceste informaţii fie direct de la dumneavoastră sau de la terţe persoane, fie automat, odată cu folosirea serviciilor Treeworks prin intermediul cookie-urilor şi prin rapoartele de trafic generate de către serverele care găzduiesc site-urile Treeworks.

2. Informaţia furnizată direct de către utilizatorii Zelist

Se referă la datele dumneavoastră de contact furnizate pentru înregistrare, autentificare şi detalii de plată, customer suport, participare la evenimente, concursuri, chestionare de cercetare a pieţei, dar si la detalii referitoare la interesele şi obiceiurile dumneavoastră de consum.

De asemenea, pentru a spori gradul de securitate a datelor pe care le accesaţi, Treeworks vă poate solicita şi adresa de IP de la care efectuaţi vizitele pe site-urile sale.

3. Informaţia colectată de către Zelist

Dacă sunteţi client Zelist, prin datele de trafic, compania colectează informaţii şi despre modul în care folosiţi serviciile la care sunteţi abonat, precum tipul de date accesate, dar şi despre momentul când accesaţi aceste informaţii.

Prin sistemul său informatic, Treeworks poate obţine date referitoare la numărul de înregistrări pe site-urile companiei, reţelele din care se fac aceste înregistrări, sistemele şi informaţiile accesate, detalii despre utilizator, locul din care se face accesul pe site-urile Treeworks, durata şederii pe site-urile respective, precum şi ora şi data la care s-au efectuat accesările.

Dacă utilizatorul nu se înregistrează in platforma Zelist, el îl o poate accesa ca anonim, in sectiunea publica.

4.  Arhivarea datelor cu caracter personal

Treeworks arhivează informaţiile în bazele sale de date, cum sunt zonele de administrare ale site-urilor. Aceste informaţii sunt păstrate şi folosite de către Treeworks pentru a-şi putea respecta termenii contractuali şi pentru a putea furniza servicii noi şi din ce în ce mai bune clienţilor săi.

De asemenea, agenţia poate păstra datele utilizatorilor săi înregistraţi, în conformitate cu legislaţia românească în vigoare, şi după ce a încetat relaţia contractuală dintre cele două părţi.

5. Accesul la datele cu caracter personal de către terţe persoane

Treeworks nu publică date cu caracter personal. In mod exceptional este posibil ca anumite studii publicate de Zelist sa contina astfel de date, caz in care informaţiile respective sunt colectate si publicate cu acordul scris al subiecţilor.

Treeworks nu vinde şi nu închiriază baze de date către terţi, nu face publice şi nu transmite către terţi aceste informaţii, decât dacă a obtinut expres acordul persoanelor vizate, în acest sens.

Dacă optaţi pentru folosirea datelor în comun cu alte site-uri sau servicii partenere Treeworks, trebuie să ştiţi că acestea pot avea practici diferite de confidenţialitate şi de colectare a datelor, asupra cărora Treeworks nu are niciun control şi nicio responsabilitate.

În unele cazuri, este posibil ca Treeworks să transmită datele dumneavoastră personale unor  subcontractori  sau furnizori de servicii de emailing (de exemplu.: companii de e-mail marketing) sau organe abilitate ale statului, cazuri in care nu veti fi notificati.

Treeworks nu transferă în afara ţării sau in afara Uniunii Europene datele cu caracter personal.

6. Politica de Cookies

Site-urile aflate in portofoliul Treeworks folosesc cookie-uri care reprezintă date stocate pe hardul utilizatorului, conţinând informaţii despre utilizator, iar utilizarea mecanismului de tip cookie constituie un avantaj în folosul vizitatorilor.

De exemplu, prin introducerea unui cookie pe site-urile Treeworks, va fi suficient ca un utilizator să se autentifice pe site o singură dată cu parola, câştigând astfel timp pe parcursul navigării pe pagina noastră. Dacă utilizatorul respinge un cookie, poate să utilizeze în continuare site-urile Treeworks. Cookie-urile ne ajută la urmărirea şi segmentarea intereselor utilizatorilor noştri, pentru a intensifica experienţa vizitării site-ului nostru. Unii dintre partenerii noştri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul nostru (de exemplu, cei care îşi fac publicitate). Cu toate acestea, nu avem acces şi nici nu putem controla aceste cookie-uri.

7. Newslettere şi alerte

Unele dintre serviciile Treeworks ofera utilizatorilor posibilitatea de a primi newslettere şi alerte prin poşta electronică sau cea clasică, existand posibilitatea ca utilizatorii sa poata opta oricand pentru varianta de a nu mai primi astfel de notificări, cu un singur click pe link-ul de dezabonare din newsletter/alertă.

Cum accesul utilizatorilor la serviciile Treeworks se face, în cea mai mare parte din cazuri, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole, recomandăm ca aceste elemente sa nu fie dezvaluite unui tert, chiar daca acesta afirma că vă contactează din partea noastra.

Pentru un nivel sporit de securitate, la sfârşitul vizitei pe site-urile Treeworks este absolut utila închiderea fereastrei browser-ului în care s-a lucrat sau click pe „Sign out”/”Log off” în pagina vizitata.

Treeworks nu este răspunzătoare pentru securitatea datelor trimise de către dumneavoastră către noi.

B. SECURITATEA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Treeworks respectă drepturile de confidenţialitate ale clienţilor şi utilizatorilor săi şi intelege sa protejeze datele personale ale acestora, în concordanţă cu prevederile Legii nr. 677/2001 si ale actelor normative subsecvente acesteia.

Treeworks isi asuma obligatia de a aplica masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, în special daca prelucrarea respectiva comporta transmisii de date în cadrul unei retele, precum si împotriva oricarei alte forme de prelucrare ilegala.

Pentru implementarea masurilor tehnice si organizatorice necesare pentru pastrarea confidentialitatii si integritatii datelor cu caracter personal, Treeworks respecta cerintele de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal elaborate de autoritatea de supraveghere potrivit stadiului tehnicii utilizate în procesul de prelucrare si de costuri, astfel incat sa se asigure un nivel de securitate adecvat în ceea ce priveste riscurile pe care le reprezinta prelucrarea, precum si în ceea ce priveste natura datelor care trebuie protejate.

Regulamentul intern de organizare si funcţionare al Treeworks contine reglementari cu privire la confidenţialitatea datelor cu caracter personal care sunt prelucrate in cadrul instituţiei.

In acest sens, cerintele de securitate a prelucrarilor de date cu caracter personal acopera urmatoarele aspecte:

- Identificarea si autentificarea utilizatorilor (angajatii desemnati in a accesa bazele de date)

- Tipul de access pe care il au acestia si inregistrarea operatiunilor respective intr-un „log” (istoric al fisierelor de access).

- Modalitatea de colectare a datelor in cadrul platformei facandu-se in mod automat (proces direct, fara intermediere), in baza consimtamantului dat in mod expres de clientii Treeworks

- Serverele pe care se stocheaza bazele de date cu caracter personal, executia copiilor de siguranta, se efectueaza pe serverele din datacenter-ul furnizat de Hetzner, ce permite doar accesul personalului certificat si autorizat

- Operarea de pe computere si terminale dedicate cu access limitat in baza unui username si parola, doar de la sediul operatorului. Atat pe statiile de lucru, cat si pe servere sunt instalate programe antivirus si antispyware actualizate cel putin o data pe zi.

- Audit-uri periodice cu privire la serverele si sistemele informatice folosite, actualizari ale soft-urilor si aplicatiilor folosite si a antivirusilor, in vederea prevenirii aparitiei unor vulnerabilitati. Serverele utilizate sunt securizate prin aplicatii de firewall si sunt monitorizate in mod continuu de personal calificat (administrator de system).

- Instruirea personalului dedicat si a modalitatii de folosire a terminalelor de la care au access

- In aplicatiile online ale Treeworks nu exista posibilitatea descarcarii sau a printarii de date personale.

C. DREPTURILE UTILIZATORILOR CU PRIVIRE LA DATELE CU CARACTER PERSONAL

Pe langa drepturile existente si prevazute de Legea nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, de la data aplicarii Regulamentului European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal, beneficiezi de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le ai:

• Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;

• Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa;

• Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege;

• Dreptul la restrictionarea prelucrarii - poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege;

• Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;

• Dreptul la portabilitatea datelor - poti primi, in anumite conditii, datele personale pe care ni le-ai furnizat, intr-un format care poate fi citit automat sau poti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;

• Dreptul de a depune plangere - poti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;

• Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;

• Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia

In cazul în care dorești să îți exerciți aceste drepturi poți înainta o cerere scrisă, datată și semnată către: suport@zelist.ro sau la următoarea adresă de corespondență: Treeworks SRL, București, str. Aviator Dumitru Darian 3, sector 1. Treeworks se obliga sa raspunda in mod prompt oricarei cereri legate de drepturile persoanei legate de protectia datelor sale personale. Orice cerere va fi tratata cu prioritate.

II. TERMENI SI CONDITII

CUM FUNCTIONEAZA ZELIST

• Datele cu caracter personal folosite în derularea contractului tău de servicii, (cum ar fi, dar fara a se limita la: date client - nume, prenume, adresa, telefon, email; date cu privire la localizarea userilor) nu vor fi transmise catre terti, fara acceptul tau expres.

  Zelist isi rezerva dreptul sa trimita utilizatorilor inregistrati comunicari prin email (newslettere cu caracter periodic sau mesaje informative ori comerciale one-time din partea noastra sau a unor partneri), precum si acele mesaje prin email necesare pentru buna functionare a serviciilor oferite de plaforma (alterte, mesagerie privata, notificari). Utilizatorii se pot dezabona de la aceste mesaje.

  Nu vom transmite adresa ta de email sau datele tale personale nimanui, dar e posibil ca uneori sa trimitem anumite email-uri de interes pentru tine, cu privire la imbunatatirile site-ului, sau oferte comerciale ale partenerilor

  Vei putea oricand sa te dezabonezi de la Newsletter-ul Zelist, facand acest lucru optand pentru "dezabonare" in subsolul mesajelor trimise de noi, putand folosi in continuare serviciile Zelist

  Parolele folosite in cadrul platformei sunt stocate criptat si nimeni nu le poate folosi pentru a accesa contul respectiv

  Serverele pe care sunt stocate datele sunt urmarite de un specialist IT si protejate de virusi si vulnerabilitati si actualizate la zi

  Bazele de date ale platformei Zelist sunt stocate la Hetzner, unul dintre cei mai siguri provideri de servicii din Europa

  Site-ul Zelist.ro are configurat si instalat un certificat SSL, care asigura o comunicare criptata intre browser si server

  Datele de trafic sunt analizate prin Google Analytics, prin anonimizarea datelor despre utilizatori

• Daca vreo practica legata de folosirea site-ului, inclusiv cele legate de datele utilizatorilor, sunt neclare sau aveti sugestii de imbunatatire, puteti sa sesizati acest lucru la suport@zelist.ro

• Zelist si produsele inrudite (zelist insights, for bloggers etc.) sunt produse de monitorizare si analiza a informatiilor publice din zona social media si presa online

• Toate informatiile aflate in platforma zelist monitor si inrudite, sunt preluate prin api sau in mod direct

• Materialele prelevate cu continut public sunt agregate, conform normelor referitoare la drepturile de autor (ex: in cazul presei, preluarea in limita a 500 de caractere)

• Zelist nu preia date cu caracter personal, cum ar fi email-uri, telefoane, adrese de domiciliu etc., dar este posibil ca unele materiale publice sa contina astfel de informatii. Solicitam utilizatorilor nostri ca intotdeauna sa dea dovada de retinere si sa nu foloseasca astfel de informatii chiar daca ele au fost facute publice cu acceptul utilizatorilor in cauza

• Zelist listeaza in anumite situatii (ex: forumuri, conturi de instagram) username-ul sau numele emitatorului, insa acest lucru nu reprezinta o invitatie ca utilizatorul sa fie contactat de catre abonatii platformelor, in concluzie, este decizia proprie a fiecarui utlizator daca decide sa contacteze sau nu o alta persoana, zelist neputand sa-si asume aceasta responsabilitate, atat timp cat este vorba de informatii publice

• Cu privire la datelor preluate de la abonatii platformelor, exista doua tipuri de date:

a) date de identificare: adresa, email, nume - ce sunt folosite in mod exclusiv pentru a oferi serviciile de monitorizare, iar aceste date nu sunt niciodata distribuite, sub nici o forma, tertilor.

Adresele de email sunt folosite pentru a transmite un NL lunar si informari ocazionale sau ofertele comerciale a unor parteneri din domeniul comunicarii

b) informatiile pe care utlizatorul le introduce in platforma: cuvinte cheie, grupuri de cuvinte cheie, note asupra posturilor, tag-uri, evaluari de tipul sentiment pozitiv si negativ cu privire la materiale. Toate aceste date, sunt stocate in mod criptat, pe serverele inchiriate la Hetzner si nu sunt niciodata distribuite, sub nici o forma, niciunui tert, reprezentand o informatie cu caracter confidential.

• Zelist nu foloseste serviciile de publicitate ale unui tert, fiind posibil din cand in cand, ca prin site sa facem promovare sub forma unor banere sau trimitere de newslettere, ale unor actiuni de interes pentru domeniul comunicatorilor, fara a targeta insa utilizatorii

- orice date introduse de utilizatorii zelist in platforma pot fi sterse, la finalul perioadei contractuale sau oricand utilizatorii solicita in mod expres acest lucru

CONTACT
Pentru orice alte informaţii referitoare la colectarea, arhivarea şi protejarea datelor cu caracter personal, vă rugăm să ne trimiteţi un e-mail la suport@zelist.ro sau să sunaţi la 021.324.14.04.

ACTUALIZARE
Termenii si conditiile sunt actualizate de câte ori este nevoie. Modificările se vor reflecta în tipul de informaţii publicate sau transmite de către Treeeworks SRL. Vă rugăm să citiţi periodic aceste condiţii, pentru a fi la curent cu ce informaţii colectează, foloseşte şi transmite Treeworks SRL.

Cea mai recentă actualizare a Termenilor si Conditiilor a avut loc la data de 16.05.2018.