Ce este ZeTop?

ZeTop reprezinta topul blogurilor romanesti calculat in functie de asa-numitul “link love”. In fiecare saptamana, un script automat parseaza blogurile (peste 90.000) si paginile catre care linkeaza ele , determinand astfel un clasament al importantei unui blog in functie de numarul de linkuri care trimit spre el si de importanta blogurilor din care provin respectivele linkuri. In mod esential, acest clasament este realizat similar cu modalitatea prin care Google determina importanta unui site in functie de “citarile” provenite din alte site-uri cu autoritate.

Pe langa clasamentul propriu-zis, ZeTop permite descoperirea unor bloguri similare (care apar in blogroll-urile terte de cel mai mare numar de ori), descoperirea unor bloguri in functie de tagurile ce pot fi introduse, studierea evolutiei istorice a unui blog din punct de vedere al popularitatii sale.

De asemenea, in vederea eliminarii oricaror suspiciuni, am decis sa prezentam cat mai transparent posibil modul in care se realizeaza clasamentul. Astfel, utilizatorii pot vedea in orice moment atat blogurile ce linkeaza catre un blog dat cat si algoritmul de calculare a topului, putand face verificari acolo unde considera ca este cazul.

La ce este bun ZeTop?

ZeTop nu este un top care isi propune sa certifice valoarea unui blog in functie de pozitia sau autoritatea lui intr-un domeniu dat. Este foarte posibil ca un blog de nisa sa fie mai relevant pe acel subiect specific decat un blog generalist. In mod similar, ZeTop nu este un top al traficului: desi exista o legatura indirecta intre numarul de linkuri catre un blog si traficul acestuia, topul nostru -bazat pe numarul si autoritatea linkurilor ce trimit catre un blog- nu se doreste a fi o oglinda a traficului blogurilor monitorizate. ZeTop este un tool care masoara “blog awareness-ul”, aratand cat de vizibil este un anumit blog in blogosfera.

Schimbarile saptamanale ce apar sunt determinate atat de schimbarile din blogroll-uri cat si de posturile ce apar pe primele pagini ale blogurilor si contin linkuri catre un blog sau altul.

De ce nu apar posturile sau comentariile de pe blogul meu in ZeTop ?

Posturile si comentariile de pe blogurile urmarite de ZeTop sunt adaugate prin intermediul RSS-urilor.
Pentru ca acestea sa poata fi preluate cat mai bine de catre ZeList, blogul trebuie sa respecte cateva reguli legate de configurarea RSS-urilor.

De ce nu apar toate linkurile catre blogul meu in ZeTop?

Exista mai multe motive pentru care link-urile catre blogul tau ar putea sa nu apara in topurile ZeTop:


Ai nelamuriri? Gasesti mai multe detalii in pagina Frequently asked questions.