ZeTop

Ce este ZeTop?
ZeTop este cel mai important top al blogosferei romanesti urmarind un numar de peste 32.000 de bloguri si 40 de surse.

Cum functioneaza ZeTop?
ZeTop se calculeaza automat printr-un algoritm complex pe baza linkurilor de pe alte bloguri si a importantei acestora (pozitie calculata tot dupa numarul de link-uri si imporanta acestora). Topul este sigur algoritmul nefiind influentat in niciun fel si se face in functie de trafic, afisari sau comentarii fiind un top al popularitatii in blogosfera.

Cum pot sa imi adaug blogul in ZeTop?
Blogul tau sau al altor persoane poate fi adaugat utilizand optiunea Adauga un blog de apare in dreptul ZeTop 10 de pe prima pagina sau in partea de sus-dreapta a paginii ZeTop. Adaugarea se face foarte prin introducerea adresei blogului.
In cadrul topului nu sunt acceptate urmatoarele tipuri de site-uri: site-uri cu continut identic, agregatoarele, site-urile de sharing, site-urile de stiri, magazinele online, precum si blogurile care nu au un autor roman.

De ce blogul meu nu este in ZeTop?
Calcularea Topului ZeList de face saptamanal. Din acest motiv, calcularea topului se face joia cu toate blogurile inscrise pana marti. Daca ati introdus blogul ulterior acestei date, acesta va fi calculat in cadrul topului din saptamana urmatoare.

M-am inscris blogul dar nu imi pot genera widgetul?
Widgetul nu functioneaza in cazul in care blogul introdus nu a fost calculat in cadrul topului. Daca ai introdus de curand blogul tau in ZeTop, asteapta ca acesta sa apara in top dupa care widget-ul cu pozitia ta va fi generat utilizand optiunea ZeList widget de pe prima pagina.

Cum pun widget-ul Zelist pe blogul meu?
Dupa ce ai ales din cele patru widgeturi oferite de ZeList copiaza codul ce apare in dreapta acestuia si mergi in meniul blogului tau, unde, in fuctie de platforma folosita trebuie sa urmezi urmatorii pasi:
Daca utilizezi Blogspot intra in sectiunea ,,Aspect”, alege ,,Adauga un obiect gadget”, folisiti ,,HTML/ Java Script” si puneti acolo textul copiat de pe ZeList.
Utilizatorii Wordpress trebuie sa foloseasca din meniul lor optiunea ,,Design”, sa adauge Text” si copiaza codul de pe ZeList aici.

ZeTweety

Ce este ZeTweety?
ZeTweety este cel mai important top al conturilor de Twitter romanesti. Topul este imparit in trei categorii, "Cei mai urmariti", "Cei mai vorbareti" si "Cei mai atenti". Topul ZeTweety este disponibil accesand site-ul Zelist.ro si alegand optiunea din meniu.

Cum functioneaza ZeTweety?
Topul "celor mai urmariti" este obtinut in functie de numarul de persoane care urmaresc respectivul cont in timp ce topul "celor mai vorbareti" se obtine in functie de numarul de mesaje scrise iar lista "Celor mai atenti" este obtinuta in functie de numarul de conturi pe care un utilizator le urmareste.

Cum pot sa imi adaug contul meu Twitter in ZeTweety?
Poti adauga contul tau de Twitter direct de pe pagina cu topuri alegand optiunea "inscrie-te aici" si completand adresa.

De ce contul meu nu este in topul ZeTweety inca?
Calcularea Topului ZeTweety se face saptamanal. Din acest motiv, calcularea topului se face joia cu toate conturile inscrise pana marti. Daca ati introdus contul ulterior acestei date, acesta va fi calculat in cadrul topului din saptamana urmatoare.