Vor renunţa utilizatorii Facebook la conturile lor în favoarea Google+?

social media Add comments

Încă de la lansarea sa, Google+ a reprezentat un competitor puternic pentru reţeaua de socializare Facebook. Începând cu prima lună de funcţionare, Google+ a atras un număr de 25 de milioane de utilizatori, cifră record având în vedere faptul că Twitter şi Facebook au avut nevoie de trei ani pentru a atinge acestă valoare.

 

Bradley Horowity, Vicepresedinte Google+ susţine că dezvoltarea şi creşterea reţelei sociale a fost una organică şi nu a a beneficiat de avantajele unui efort de marketing, având în vedere că modalitatea de înregistrare pe Google+ este condiţionată de primirea unei invitaţii din partea prietenilor.

Google+ capătă o expunere reprezentativă în social media din întreaga lume. Utilizarea Google+  a devenit un fenomen global. U.S.A., India, Canada, Germania, Brazilia, Franta, Taiwan, Turcia, Spania sunt primele 10 ţări care aduc un aport considerabil creşterii Google+.

 

După cum se poate observa şi în graficul de mai jos, procentajul persoanelor de sex masculin care au cont de Google+ este mai ridicat decât utilizatoarele de sex feminin. Vârsta predominantă a persoanelor care s-au înregistrat pe Google+ este cuprinsă între 25 şi 34 de ani.

 

 

Întrebarea la care cei mai mulţi dintre specialiştii social media încearcă să răspundă este dacă utilizatorii Facebook vor renunţa la conturile lor în favoarea Google+?

Brian Solis a încercat să răspundă la această întrebare prin intermediul unui sondaj pe care l-a publicat pe Twitter, Facebook şi Google+. Au fost înregistrate 1,977 de răspunsuri şi 23 000 de vizualizari.

Conform sondajului realizat de Brian Solis, 48% dintre respondenţi plănuiesc să folosească ambele reţele de socializare, 23% au afirmat că vor renunţa la Facebook în detrimentul Google+ iar 18% dintre respondenţi au declarat că nu vor renunţa la conturile lor de Facebook pentru Google+.

 

Conform sondajului realizat de Brian Solis, 60% dintre respondenţi sunt reprezentaţi de persoane de gen masculin. Femeile care au răspuns la sondaj au înregistrat un procentaj de 30%, însumând 586  de voturi.

 

Cei mai multi respondeţi, mai exact 36% dintre aceştia, au vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani. 28% dintre persoanele care au răspuns la sondaj au vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani. Au fost înregistrate doar 6 voturi din partea tinerilor cu vârstă mai mica de 18 ani.

 

23% dintre femeile şi 15% dintre barbaţii care au răspuns la sondaj au declarat că doresc să abandoneze Facebook în detrimentul Google+.

50% dintre respondenţii de sex feminin şi 51% dintre respondenţii de sex masculin intenţionează să utilizeze ambele platforme în paralel.

7% dintre femeile şi barbaţii care au participat la sondaj au declarat că sunt “obosiţi” de reţele de social media.

 

 

Tu ai renunţa la contul tău de Facebook în favoarea Google+ sau ai utiliza în paralel cu ambele reţele?

Sursa

2 Responses to “Vor renunţa utilizatorii Facebook la conturile lor în favoarea Google+?”

  1. Valentin Palconi Says:

    Momentan folosesc si Google + si Facebook. Am multi prieteni pe Facebook si va dura pana vor trece toti pe Google +, poate unii nu vor trece niciodata. Nu este foarte greu sa folosesti doua retele sociale si sunt sigur ca multi le vor folosi in paralel.

  2. Razvan Says:

    Cum te-ar putea convinge Google+ sa renunti la contul tau de Facebook sau invers? Ce ar trebui sa aduca nou?