Tu ai prefera un salariu mai mare sau acces la social media?

social media Add comments

Companiile folosesc din ce in ce mai mult retelele sociale pentru a se promova, pentru a-si face cunoscute produsele sau pentru a interactiona cu consumatorii, dar cand este vorba despre folosirea acestor retele de catre angajati, lucrurile devin mai complicate.

Spre exemplu, stiati ca 42% dintre angajatori interzic folosirea retelelor sociale la locul de munca?

Iar acest lucru se intampla in contextul in care accesul la retelele sociale este din ce in ce mai important pentru tineri. 2 din 5 tineri angajati declara ca accesul la social media este mai important decat o crestere a salariului.

Atitudinea angajatorilor fata de retelele sociale variaza de la industrie la industrie, unele companii, precum am mentionat, interzic accesul la acestea, altele il lasa liber, iar alte companii au o politica speciala pentru utilizarea acestora. Industria de retail este cea mai evoluata din acest punct de vedere, 65% dintre companii avand o politica speciala pentru social media. Urmeaza apoi industria producatoare cu 62% si industria pentru suportul de business cu 59%.

Atitudinea angajatorilor variaza si in functie de marimea companiei, procentajul angajatorilor care au o politica in ceea ce priveste social media fiind invers proportional cu marimea companiilor. 57% dintre companiile mici au o astfel de politica, fata de numai 47% dintre cele mari.

 

Sursa infograficului

One Response to “Tu ai prefera un salariu mai mare sau acces la social media?”

  1. polimedia.us/fain Says:

    Zelist Blog — Tu ai prefera un salariu mai mare sau acces la social media-…

    “Companiile folosesc din ce in ce mai mult retelele sociale pentru a se promova, pentru a-si face cunoscute produsele sau pentru a interactiona cu consumatorii, dar cand este vorba despre folosirea acestor retele de catre angajati, lucrurile devin mai…