Topul celor mai viralizate stiri in social media in perioada 3 – 9 septembrie 2012

Zelist Monitor Add comments

Politic/Social

Cel mai viralizat articol in social media din Romania in perioada 3–9 septembrie este legat de gasirea scheletului unui dac inalt de 10 metri la Rosia Montana. Stirea a fost redactata de website-ul Realitatea.ro si a inregistrat 1 964 de share-uri pe Facebook, 373 de like-uri, 9 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 97 453.

Pozitia a doua este ocupata de un articol redactat de Cristian Tudor Popescu pe Gandul.ro, in care vorbeste despre melodia participantului la emisiunea “Romanii au talent”, Krem si grupul Sector 7. Articolul a generat 1 404 share-uri pe Facebook, 1 407 like-uri si 32 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol este 84 890.

In cadrul articolului de pe locul trei este prezentata situatia voturilor falsificate la referendum. Articolul a fost redactat de website-ul Evz.ro si a inregistrat 655 de share-uri pe Facebook, 214 like-uri, 6 Twitter trackback-uri si un scor total de 36 087.

Economie

In cadrul acestei categorii, cel mai mare impact l-a avut un articol in care este prezentat website-ul realizat de Cristian Botan pentru transparentizarea locurilor de munca de la stat. Pe website vor fi publicate ofertele de angajare din sectorul public. Proiectul a necesitat o investitie de 500 de euro si va fi lansat in varianta beta in luna martie. Articolul a fost redactat de Zf.ro si a fost distribuit de 509 ori pe Facebook, a avut 33 de like-uri, 26 Twitter trackback-uri si a inregistrat un scor total de 37 915.

Locul doi este ocupat de un articol Econtext.ro, in care este redat topul prefectilor cu datorii. Stirea a fost distribuita de 365 de ori pe Facebook si a avut un scor total de 18 913.

Pe locul trei se situeaza un articol redactat de Money.ro, in care este sunt mentionate subiectele care vor fi dezbatute de Andreea Negru si Mihai Razvan Ungureanu in cadrul emisiunii “Capitalism”. Stirea a inregistrat 69 de share-uri pe Facebook, 3 like-uri si 2 Twitter trackback-uri. Scorul total al acestui articol a fost 11 550.

Tehnologie/IT

Prima pozitie din cadrul clasamentului este ocupata de un articol in care este prezentata o iluzie optica animata, creata prin utilizarea unor coli transpartente suprapuse. Articolul apartine website-ului Yoda.ro si a fost preluat de 75 de ori pe Facebook, a inregistrat 398 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 7 472.

In cadrul celei de-a doua pozitii din top se afla articolul Go4it.ro, in care este prezentata lansarea mouse-ului BMW pentru gameri. Articolul a generat 11 share-uri pe Facebook, 8 like-uri si un scor total de 5 636.

Pe locul trei se claseaza un articol redactat tot de catre website-ul Go4it.ro, in care prezentat telefonul Nokia Lumia 920. Stirea a fost distribuita de 6 ori pe Facebook si a avut 12 like-uri. Articolul a inregistrat un scor total de 5 457.

Sport

Topul celor mai viralizate articole din categoria sport este format in totalitate de articole redactate de website-ul Sport.ro

Din categoria stirilor sport, cel mai preluat articol in social media in decursul saptamanii trecute este articolul in care este prezentata o inregistrare cu un baiat din China, care a castigat un concurs de talente cu abilitatile sale pe role. Articolul a inregistrat 401 share-uri pe Facebook, 506 like-uri pe Facebook si un scor total de 26 444.

In cadrul articolului care se situeaza pe pozitia a doua este redata o inregistrare cu un barbat care reinventeaza conceptul de camera ascunsa, realizand farse oamenilor intalniti pe strada. Stirea a fost preluata de 287 pe Facebook, a inregistrat 213 like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 19 158.

Locul trei este ocupat de un articol in care este prezentata o inregistrare cu suporterii unei echipe de Liga a IV-a din Suedia, care s-au distrat pe seama tusierului imitandu-i miscarile in timpul meciului. Articolul a generat 198 de share-uri pe Facebook, 134 de like-uri si a inregistrat un scor total de 14 654.

Umor

Stirea de pe primul loc in topul celor mai preluate articole umoristice in social media apartine publicatiei Catavencii.ro si in cadrul acesteia este satirizata declaratia Ecaterinei Andronescu cu privire la Bacalaureatul Profesional. Stirea a fost preluata de 288 de ori pe Facebook, a avut 126 de like-uri, 4 trackback-uri pe Twitter si un scor total de 13 916.

In cadrul articolului ce ocupa pozitia a doua in top este mentionat in mod ironic prezentatorul Dan Negru. Stirea a fost redactata de website-ul Timesnewroman.ro a inregistrat 208 share-uri pe Facebook, 59 de like-uri, 2 Twitter trackback-uri si un scor total de 10 547.

Ultima stire din topul umoristic satirizeaza situatia rezultatelor la examentul de Bacalaureat. Articolul apartine Timesnewroman.ro si a generat 210 share-uri pe Facebook, 36 de like-uri, 1 Twitter trackback si un scor total de 10 358.

Tabloid/monden

In cadrul categoriei tabloid/monden, prima stire din top 3 cele mai viralizate articole in social media prezinta gestul realizat de o eleva care este certata violent de profesor in fata clasei. Articolul apartine website-ului Libertatea.ro si a generat 218 share-uri pe Facebook, 217 like-uri si un scor total de 14 510.

Aceeasi stire se regaseste si pe pozitia a doua, insa cu un grad de viralizare mai scazut. Articolul a fost redactat de website-ul Cancan.ro si a fost distribuit de 124 de ori pe Facebook, a avut 194 de like-uri si un scor total de 10 319.

Locul trei este ocupat de un articol Libertatea.ro, in care sunt prezentate versurile melodiei “Rihana si cu Salam”. Articolul a generat 82 de share-uri pe Facebook si 57 de like-uri. Stirea a avut un scor total de 7 370.

Bloguri

Cel mai viralizat articol de pe blog prezinta episodul “No country for poor men” al Fredo&Pid’Jin. Postul a inregistrat 632 de preluari pe Facebook, 419 like-uri, 8 Twitter trackback-uri si un scor total de 40 185.

Locul doi este ocupat de postul redactat pe blogul piticigratis.com, in care abordeaza tematica melodiei participantului la emisiunea “Romanii au talent”, Krem si grupul Sector 7. Articolul a generat 233 de share-uri pe Facebook, 144 de like-uri, 8 trackback-uri pe Twitter si a avut un scor total de 15 925.

Cea de-a treia pozitie este detinuta de articolul scris pe blogul Contributors.ro, in care este dezbatuta situatia taximetristilor care activeaza ilegal pe Aeroportul Otopeni. Postul a inregistrat un numar de 207 share-uri pe Facebook, 1 like, 7 Twitter trackback-uri si un scor total de 14 603.

Metodologie

Topurile sunt realizate in functie de scorul total oferit fiecarui articol, iar in cadrul determinarii acestora au fost luate in considerare numarul de share-uri, comentarii, like-uri, numarul de Twitter trackback-uri, blog trackback-uri, precum si numarul de Twitter followeri ai emitentilor.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64 000 de bloguri, peste 57 500 de conturi de Twitter si 1200 de surse online media, peste 2 000 grupuri publice Facebook, peste 19 000 de pagini publice Facebook si cele mai importante 51 de forumuri din online-ul romanesc.

Platforma Zelist Monitor pune la dispozitie informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi-twittere, precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea sursei.

Comments are closed.