Release 08.08.2012: Comentarii Facebook + Export date pe zile

Zelist Monitor Release Add comments

Avem vesti bune pentru voi 🙂 Am implementat in Zelist Monitor doua functionalitati noi, cea mai importanta fiind monitorizarea comentariilor adaugate in presa online prin Facebook (prin intermediul widget-ului Comments Box), alaturi de celelalte tipuri de surse: Presa, Bloguri, Twitter, pagini si grupuri publice de Facebook, cele mai importante forumuri din Romania.

Din ce in ce mai multe publicatii utilizeaza Facebook pentru a da utilizatorilor oportunitatea de a comenta pe site-ul lor, modalitate care are avantajul ca utilizatorii isi declina identitatea reala (cea declarata pe Facebook), evitandu-se comentariile de tip postac-robot.

Numarul comentariilor pe sursele monitorizate a crescut constant in fiecare luna de la inceputul anului, inregistrandu-se o crestere majora incepand cu data de 01.06.2012. Daca in perioada 1.01.2012 – 31.05.2012 media de comentarii publicate a fost de aproximativ 800 comentarii/zi, cu un varf de aproximativ 1400 de comentarii in data de 06.02.2012, in perioada 1.06.2012 – 08.08.2012 media zilnica a ajuns la aproximativ 1450 de comentarii si un varf de peste 3000 de comentarii inregistrate in data de 30.07.2012.

Zelist Monitor analizeaza deja peste 50 de surse de presa online, de la site-uri mari (de exemplu: StirileProTV, Antena1, 9AM, Wall Street) la site-uri de nisa sau publicatii locale (de exemplu: Amelie.ro, Ecomagazin.ro, Oradesibiu.ro).

Monitorizarea comentariilor date prin Facebook are marele avantaj al asumarii. Utilizatorii care aleg sa fie identificati sunt utilizatori reali, nu roboti sau postaci, ale caror opinii conteaza, indiferent daca vorbesc despre branduri, optiuni politice sau chestiuni sociale.

Chiar daca in momentul de fata media zilnica a acestora este de aproximativ 1450 comentarii, faptul ca marketerii au acum posibilitatea de a descoperi opiniile acestor utilizatori responsabili ii poate ajuta in activitatea lor de zi cu zi si le poate da ocazia sa intre in conversatie cu acestia.

Comentariile data prin widget-ul Facebook sunt integrate in platforma alaturi de celelalte comentarii, existand posibilitatea accesarii profilului public al celor care au comentat.

Comentariile realizate prin intermediul Facebook dispun in dreptul lor de poza de profil a celui care a comentat si link catre profilul acestuia. De asemenea, in dreptul pozei de profil este trecuta urmatoarea mentionare: Postat pe Sursa de Nume Prenume utilizator.

Comentariile realizate prin intermediul formularului de comentarii disponibil pe site-ul sursa dispun in loc de poza de profil a utilizatorului, logo-ul publicatiei si lipseste numele celui care a adaugat acel comentariu.

Puteti alege sa vizualizati doar comentariile din presa utilizand meniul disponibil in cadrul Sursa aparitii. De asemenea, comentariilor le poate fi modificata relevanta pentru expresia monitorizata, le pot fi adaugate de catre operator: sentimentul (utilizand cele 5 paliere disponibile: Foarte favorabil, Favorabil, Nici favorabil, nici nefavorabil, Nefavorabil, Foarte nefavorabil), taguri/subiectul mentionarii si note.

De asemenea, am mai implementat in platforma o noua functionalitate pentru exportarea datelor (sursa, data, tip sursa, link mentionare, continut, viewership, relevanta sursa, sentiment si nota) pe zile.

Acest export poate fi realizat din pagina aferenta fiecarei expresii, sectiunea Export continut, sub-sectiunea Exporta raportul in format .xls pentru ziua:.

Comments are closed.