Release 04.09.2012: Comentarii Facebook pe bloguri + Comparator grupuri&share of voice

Zelist Monitor Release Add comments

Am implementat in Zelist Monitor trei functionalitati noi, cea mai importanta fiind monitorizarea comentariilor adaugate pe bloguri prin intermediul Facebook social plugin, alaturi de celelalte tipuri de surse: Presa, Comentarii presa, Bloguri, Twitter, pagini si grupuri publice de Facebook, cele mai importante forumuri din Romania.

Aceasta functionalitate este disponibila in cadrul modului Comentarii bloguri deja existent.

In luna august au fost inregistrate peste 9000 de comentarii realizate prin intermediul widget-ului pe cele peste 280 de bloguri monitorizate pentru inceput.

Asumarea acestor comentarii de catre cititorii blogurilor prezinta, la fel ca in cazul presei online, avantajul ca problemele cu care se confrunta utilizatorii finali ai produselor/serviciilor pot fi identificate si rezolvate mult mai usor.

Comentariile realizate prin intermediul Facebook dispun in dreptul lor de poza de profil a celui care a comentat si link catre profilul acestuia. De asemenea, in dreptul pozei de profil este trecuta urmatoarea mentionare: Comentariu pe Sursa de Nume Prenume utilizator.

Comentariile realizate prin intermediul formularului de comentarii disponibil pe blogul sursa dispun in loc de poza de profil a utilizatorului, un logo generalist si lipseste numele celui care a adaugat acel comentariu.

In cadrul acestui update am implementat si doua optiuni utile pentru:

– compararea unui grup de expresii cu alt grup de expresii din punct de vedere al numarului total de aparitii, al viewership-ului si realizarea unui share of voice.

De exemplu, poate fi comparat grupul expresiilor brandurilor de care va ocupati cu un grup care contine expresiile utilizate pentru monitorizarea competitorilor.

– realizare share of voice ale expresiilor din cadrul unui grup.

Ambele optiuni pot fi comparate pentru o perioada predefinita de 7 zile, 30 zile, 365 zile si pot fi selectate toate sursele monitorizate sau doar anumite surse.

Cele doua optiuni sunt disponibile in cadrul meniului Comparator, sectiunile Comparator grupuri si Share of voice.

Comments are closed.