Politica – principalul subiect dezbatut in presa online in luna iunie

social media Add comments

In luna iunie, activitatea din blogosfera a scazut cu 7 procente fata de luna precedenta, conform RoBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o scadere de aproximativ 10% fata de luna mai, ajungand de la 176.931 de posturi la 158.628 de articole publicate pe bloguri. Aceeasi tendinta de scadere se poate observa si in cazul numarul de bloguri active.

Astfel, daca in luna mai erau 11.953 de bloguri active, in luna iunie au fost inregistrate 11.401 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproape 5 procente. Cu toate aceastea, numarul de comentarii a crescut cu aproximativ 3% in luna iunie fata de luna precedenta.

Conform RoTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o scadere de 7 procente in luna iunie fata de luna mai. Numarul de posturi a scazut cu aproximativ 7%, ajungand de la 1.152.735 de posturi in luna mai la 1.067.662 de postari in luna iunie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa si aici o scadere fata de luna mai.

Astfel, daca in luna mai erau inregistrate 14.747 de conturi cu minim o postare, in luna iunie numarul acestora a scazut cu aproximativ 2 procente, ajungand la 14.431 de conturi active. De asemenea, s-a inregistrat o scadere si in randul conturilor totale de Twitter. Fata de luna mai, in luna iunie numarul acestora a scazut cu aproape 1 procent ajungang la 57.492 de conturi.

Top stiri virale

1) Nastase. Romani, nu uitati si nu iertati

Articolul prezinta situatia fostului premier Adrian Nastase. Sunt enumerate actiunile negative realizate in timpul guvernarii acestuia.

2) Vadim cere reinhumarea penisului lui Terente in inima Ungariei

Situatia reinhumarii ramasitelor pamantesti ale scriitorului maghiar originar din Transilvania, Nyiro József, a condus la realizarea unui articol in care este satirizata aceasta actiune, prin prezentarea “intentiei” lui Vadim de a cere reinhumarea lui Terente in inima Ungariei.

3) Reclama HALUCINANTA pentru Salvati Rosia Montana cu Maia Morgenstern

Este prezentata noua reclama pentru Salvati Rosia Montana in care apare actrita Maia Morgenstern. Aceasta isi smulge cerceii de aur din urechi si transmite un mesaj puternic catre initiatorii proiectului RMGC.

4) De maine, telefoanele si mailurile vor fi supravegheate. Intra in vigoare Legea “Big Brother”

Intra in vigoare legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii, cunuscuta si ca Legea Big Brother. Aceasta stipuleaza faptul ca furnizorii de telefonie fixa, mobila si de internet au obligativitatea de a retine timp de 6 luni anumite date ale abonatilor, care pot fi solicitate  de catre autoritatile din domeniul sigurantei nationale.

5) EVALUARE NATIONALA 2012 ROMANA. Subiectul care le-a pus cele mai mari probleme elevilor

La examenul de Limba si Literatura Romana din cadrul Evaluarii Nationale, elevii au intampinat dificultati la exercitiul unde li se cerea sa identifice tipul propozitiei subordonate din fraza “Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii”

6) Inexplicabil! Un locuitor din Harghita s-a trezit intr-o dimineata vorbind romaneste

Conflictele dintre maghiari si romani au condus la redactarea unui articol in care este prezentat in mod ironic situatia unui maghiar din zona Harghitei, care “s-a trezit dimineata vorbind romaneste”, nemaicunoscand limba maghiara.

7) ADRIAN NASTASE, condamnat definitiv la DOI ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE in “Trofeul calitatii”

Adrian Nastase a fost condamnat de catre ICCJ la doi ani de inchisoare cu executare in cadrul dosarului “Trofeul calitatii”, in care a fost acuzat de strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, atunci cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

8) Prof. Diaconu, despre acuzatia de plagiat: Lucrarile mele nu au fost plagiate de Victor Ponta

Articolul prezinta declaratia profesorului Ion Diaconu, care a semnat prefata tezei de doctorat a premierului Victor Ponta,  privind acuzatia de plagiat adusa acestuia. Profesorul sustine intr-o scrisoare deschisa ca lucrarile sale nu au fost plagiate in lucrarea de doctorat a premierului.

9) Romania, te iubesc! Efectele HORMONALE ale mancarurilor: zeci de mii de copii devin obezi

Produsele alimentare pe care le consumam contin o multitudine de hormoni care au rol in cresterea accelerata si pot determina obezitate.

10) Arata ca un demon, dar are voce de inger! Vezi cum a cantat concurentul care i-a uimit pe toti

Juriul “America’s got talent“ a fost impresionat de prestatia lui Andrew de Leon, care, desi era imbracat si machiat precum Marylin Manson, a cantat exceptional.

Top videoclipuri

1) Salvati Rosia Montana – Maia Morgenstern – aparitii: 273

2) Connect-R – Vara nu dorm (Official Video) – aparitii: 154

3) Alexandra Stan – Lemonade (OFFICIAL MUSIC VIDEO) – aparitii: 144

4) Grasu XXL – Turbofin – aparitii: 101

5) Spike feat. Guess Who – Lumea mea – aparitii: 76

6) Smiley – Dead man walking [Official video HD] – aparitii: 73

7) Salvati Rosia Montana Dragos Bucur – aparitii: 70

8) Alex Velea – Minim doi [Official video HD] – aparitii: 70

9) Coldplay – Princess Of China ft. Rihanna – aparitii: 68

10) Thuggizzle – Get Cha Hustle Up Official Music Video – aparitii: 67

Top hashtags

Daca in luna mai hashtag-ul #romania ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari, in luna iunie hashtag-ul #peblog are cele mai multe aparitii.

One Response to “Politica – principalul subiect dezbatut in presa online in luna iunie”

  1. Sunt cu 22% mai putine bloguri in .ro fata de iunie 2011. Au mai ramas doar 11.401 bloguri active! | refresh.ro Says:

    […] multe detalii aici (comparatia fiind mai 2012 vs. iunie […]