Open Pit, documentarul care arata dezastrele cianurii folosite in Peru, a devenit viral

social media Add comments

“Open Pit” (Mina de suprafata) este un film documentar lansat in 2011, care isi propune sa ofere o imagine asupra impactului mineritului pe baza de cianura. Realizat de un grup de jurnalisti de investigatie, despre efectele pe care le produce una dintre cele mai mari mine de aur din lume, situata intr-o zona cu istorie bogata din Peru, documentarul surprinde prin asemanarile cu situatia de la Rosia Montana, devenind astfel popular in retelele sociale.

In ceea ce priveste activitatea din blogosfera, in luna septembrie, a crescut cu 11% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o crestere de aproximativ 12% fata de luna august, ajungand de la 124 193 de posturi la 139 861 de articole publicate pe bloguri. O tendinta de crestere se poate observa si in cazul blogurilor active.

Astfel, daca in luna august erau 9 104 de bloguri active, in luna septembrie au fost inregistrate 9 325 de bloguri cu peste o postare pe luna, in crestere cu aproximativ 3 procente. Numarul de comentarii a crescut, de asemenea, cu aproximativ 12% in luna septembrie fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o crestere de 6 procente in luna septembrie fata de luna august. Numarul de posturi a crescut, de asemenea, cu aproximativ 7%, ajungand de la 810 765 de posturi in luna august la 866 657 de postari in luna septembrie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o crestere fata de luna august.

Astfel, daca in luna august erau inregistrate 13 853 de conturi cu minim o postare, in luna septembrie numarul acestora a crescut cu aproximativ 2 procente, ajungand la 14 112 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 74 140, in crestere fata de luna precedenta.

blog_twitter

Top stiri virale

 

1) Documentarul pe care investitorii de la Rosia Montana n-ar vrea sa-l vada vreodata romanii

Un documentar realizat de un grup de jurnalisti de investigatie, despre efectele pe care le produce una dintre cele mai mari mine de aur din lume, situata intr-o zona cu istorie bogata din Peru, surprinde prin asemanarile cu situatia de la Rosia Montana.

2) Marina Chirca. Moartea pentru care Romania nu va varsa lacrimi | Matei Udrea

A murit Marina Chrica, femeia care, intre 1949 si 1958, a sprijinit grupul armat al partizanilor anticomunisti din Muntii Fagaras condusi de Toma Arnautoiu, platind apoi cu libertatea si cu avutia sa aceasta

3) INTERZIS CARDIACILOR! Acesta este video-ul EXTREM de violent care a facut-o pe Paula Seling sa planga si sa blesteme! Ai inima sa te uiti la el? 

Paula Seling a cedat nervos, duminica, din cauza solutiei propuse de autoritati in privinta cainilor vagabonzi. Paula a dat share la un clip pe Facebook si a spus ca “Nu pot sa nu plang cand vad ce trebuia sa fie OMUL si ce a ajuns…Oamenii au inceput sa arda cainii de vii! Dumnezeule!! “

4) Rasturnare de situatie in cazul mortii lui Ionut. Copilul NU a fost omorat de maidanezi. Vezi rezultatul ADN

 Potrivit unor surse judiciare ale Antena 3, cainele descoperit de anchetatori in locul in care a fost omorat Ionut nu era un caine de lupta, ci un maidanez. Cadavrul cainelui a fost ridicat, urmand sa i se facă necropsia, care va stabili daca acesta este cel care l-a omorat pe Ionut.

5) Tanar din Caracal, ridicat de Politie dupa ce a mers cu marijuana la notar sa o legalizeze 

Autoritatile din Caracal au ramas stupefiate cand au fost chemate la biroul unui notar public din localitate, unde un tanar se prezentase cu un ghiveci in care crestea o planta de cannabis, pe care acesta incerca sa o legalizeze.

6) 10 MOTIVE PENTRU CARE URASC NUNTILE

In articol se vorbeste despre 10 motive pentru care autoarea uraste nuntile: darul, “bridezilla”, muzica, domnisoarele de onoare, ambalajul invitatelor, furtul miresei, faptul ca doi oameni se iubesc si se casatoresc, rochia mirsei, pozele, meniul.

7) Rasturnare incredibila in cazul copilului ucis: Au venit rezultatele analizelor ADN

Surse din interiorul anchetei au declarat pentru DC News ca din datele existente pana in prezent, analizele ADN arata ca in probele prelevate din ranile copilului ucis nu a fost gasit ADN-ul niciunui caine dintre cei sase maidanezi acuzati ca l-ar fi ucis pe Ionut.

8) DEZBATERE si SONDAJ RTV.NET: Care este solutia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucuresti?

RTV.NET vrea sa afle parerea cititorilor in privinta cainilor abandonati pe strazile Capitalei si ii roaga pe acestia sa raspunda la intrebarea “Care credeti ca este solutia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucuresti?”

9) Generozitatea nu este doar o poveste! Clipul de 3 minute care a cucerit internetul

„A darui este cel mai bun mod de comunicare” – este sloganul unei companii de telecomunicatii din Thailanda, care a lansat pe piata o reclama despre care multe voci au spus ca este mai buna decat un film hollywoodian. Spotul publicitar, postat si pe Youtube in varianta extinsa de trei minute, a strans peste trei milioane de vizualizari intr-o singura saptamana.

10) “Andra cea mica”, adolescenta de 15 ani care a intrat in Cartea Recordurilor, face senzatie si vara aceasta, calcand pe urmele Innei

Andra Gogan, “Andra cea mica” asa cum este ea alintata in showbiz, a inregistrat un cover dupa piesa “Spre mare”, lansata de Inna, si a primit numai cuvinte de lauda.

Top videoclipuri

 

1) Grasu XXL feat Ami – Deja Vu (Official Single) – 132 aparitii

2) #Rosia – 87 aparitii

3) Miley Cyrus – Wrecking Ball – 86 aparitii

4) Scoala Vietii – 76 aparitii

5) COMISIA SPECIALA la Rosia Montana – 25.09.2013 – NECENZURAT! – 67 aparitii

6) Phonebloks – 65 aparitii

7) Anda Adam – Daca ar fi (Official Video) – 64 aparitii

8) Sisu Tudor feat. Alex Velea – “Spre Stele” (Necenzurat) – 61 aparitii

9) Elena feat. JJ – Pana dimineata (Official VIdeo HD) – 61 aparitii

10) cheloo – statul e tarfa cu care esti obligat sa te-nsori – 60 aparitii

Top hashtags

 

In luna septembrie, hashtag-ul #rosiamontana ocupa prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua,  se situeaza hashtag-ul #peblog, care isi pastreaza pozitia din luna anterioara.

hashtag-uri

One Response to “Open Pit, documentarul care arata dezastrele cianurii folosite in Peru, a devenit viral”

  1. Rosia Montana – cum vad eu lucrurile | Colectionarul Says:

    […] Stiri virale – top 10 » […]