Luna ianuarie este luna mentoratului: The Woman lanseaza platforma Womentors

Comunicate de presa Add comments

 

Mentoratul acopera o nevoie. Poate consta intr-o abilitate insuficient dezvoltata, o oportunitate care nu a fost dusa la bun sfarsit, lipsa curajului sau a increderii in ideile proprii. De cele mai multe ori, mentoratul poate ridica panzele impotriva curentului, poate pune bazele unei perspective de viitor, la fel cum contureaza o viziune mai clara despre ce suntem capabili sa realizam. Mentorul este cel care crede in amprenta fiecaruia dintre noi asupra lumii si ne ajuta sa o construim asa cum o vedem.

Mentoratul este sarbatorit la nivel mondial in luna ianuarie prin National Mentoring Month de catre organizatii non-profit si numeroase entitati culturale axate pe educatie.

Conferinta de Leaderhip Feminin The Woman isi extinde rolul educational in societate prin intermediul platformei Women Mentors www.womentors.ro, dedicata educarii si orientarii in cariera prin mentorat. Platforma ofera acces direct la experientele de viata ale femeilor lider din diferite domenii si incepand de astazi este disponibila pentru inscriere tuturor celor care doresc sa isi dezvolte cariera.

”Prin Women Mentors oferim oamenilor un spatiu de invatare si dezvoltare comuna, prin care sa asiguram beneficiarilor programului un echilibru personal si profesional, sa-i pregatim pentru provocarile viitorului si sa formam oameni care sa aiba la randul lor un impact pozitiv la nivelul societatii”, a precizat Crina Ciocian, organizator si leading partner al Conferintei de Leadership Feminin The Woman.

Statisticile privind educatia din Romania sunt ingrijoratoare

300.000 tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 ani au abandonat scoala in anul 2015, iar peste 370.000 tineri intre 15 si 24 ani se afla in randul NEETS (Not in employment, education or training), conform Comisiei Europene (2015). De asemenea, doar 1,3% romani participa in programe de educare continua.

Totodata, cea mai mare parte a tinerilor din Romania nu beneficiaza de spijinul unui mentor, un factor de stabilitate si echilibru pentru cariera oricarei persoane.

Mentoratul, practica de dezvoltare a carierei

Practica mentoratului este relativ absenta din sfera educationala a societatii romanesti, avand preponderenta in tarile vestice. Mentorii inscrisi contribuie la cresterea si dezvoltarea persoanelor care doresc sa isi depaseasca limitele. Ofera sustinere interpersonala bazata pe schimb de experienta si investesc cunostintele dobandite pentru a dezvolta abilitatile celor pe care ii mentoreaza.

Cine poate fi mentee? Orice persoana orientata spre realizari personale si profesionale – se poate inscrie pentru a gasi un mentor care sa-i permita sa acumuleze cunostinte, obiceiuri si valori, facilitandu-i atingerea obiectivelor.

Care este procesul de inscrie? Inscrierea se realizeaza pe platforma oficiala Womentors.ro, prin completarea formularului, atat pentru dobandirea calitatii de mentor, cat si pentru cea de mentee. Dupa inregistrare, veti fi contactati de catre echipa Womentors, care va realiza legatura dintre mentor si mentee, bazandu-se pe informatiile furnizate de cel din urma privind domeniul de interes si activitate. Pe toata perioada mentoratului, care poate dura intre 6 luni si un an, initiatorii proiectului vor monitoriza evolutia relatiei dintre mentor si mentee, solicitand feedback constant partilor implicate.

Platforma a fost fondata pornind de la ideea ca pentru a forma profesionisti este nevoie de modele alternative de educatie, oferita prin puterea exemplului. Women Mentors agrega femei care si-au consolidat cariera si ii ajuta pe cei aflati la inceput de drum sa isi atinga potentialul.

Despre The Woman si impactul conferintei la nivelul societatii

Conferinta de Leadership Feminin The Woman care sta sub semnatura Libero Events reuneste anual peste 500 de femei lider care vizeaza dezvoltarea personala si profesionala prin participarea la workshopuri si dezbateri sustinute de speakeri nationali si internationali. The Woman coaguleaza constant o comunitate feminina unita sub valorile libertatii de expresie, pasiunii si dorintei de schimbare.

2 Responses to “Luna ianuarie este luna mentoratului: The Woman lanseaza platforma Womentors”

  1. Mihai P Says:

    Superb! Pe langa atatea proteste si agitatie uite ca se intampla si lucruri frumoase!

  2. Zelist Blog » Blog Archive » 26 ianuarie – 01 februarie 2017 – Saptamana in Social Media Says:

    […] ianuarie este luna mentoratului: The Woman lanseaza platforma […]