Lectia de geografie cu Rom: Bucharest NOT Budapest

social media Add comments

Campania de publicitate Bucharest not Budapest, realizata de grupul McCann Erickson  pentru marca Rom, este o continuare a celor doua campanii “O tara, 19 milioane de ambasadori” si “Romanii sunt destepti”. Videoclipul de pe youtube a inregistrat, in luna iulie, 87 de aparitii, fiind pe locul 5 in topul celor mai distribuite videoclipuri pe bloguri si Twitter.

In luna iulie, activitatea din blogosfera a crescut cu 7% conform .roBlogs Index. Numarul de posturi publicate a inregistrat o crestere de aproximativ 3% fata de luna iunie, ajungand de la 139 920 de posturi la 143 730 de articole publicate pe bloguri. Insa, o tendinta de scadere se poate observa in cazul blogurilor active.

Astfel, daca in luna iunie erau 9 757 de bloguri active, in luna iulie au fost inregistrate 9 362 de bloguri cu peste o postare pe luna, in scadere cu aproximativ 4 procente. Numarul de comentarii a scazut, de asemenea, cu aproximativ 4% in luna iulie fata de luna precedenta.

Conform .roTwitter Index, Twittosfera a inregistrat o scadere de 1 procent in luna iulie fata de luna iunie. In schimb,numarul de posturi a crescut cu aproximativ 1%, ajungand de la 831 904 de posturi in luna iunie la 834 833 de postari in luna iulie. In ceea ce priveste numarul de conturi active de Twitter, se poate observa o scadere fata de luna iunie.

Astfel, daca in luna iunie erau inregistrate 14 541 de conturi cu minim o postare, in luna iulie numarul acestora a scazut cu aproximativ 3 procente, ajungand la 14 065 de conturi active. Numarul total de conturi de Twitter a ajuns la 73 731.

retrospectiva iulie 2013

Top stiri virale

1) Stirile PROTV – Scrisoarea unui timisorean catre Rou: Nu doresc ca Timisoara sa concureze cu minunile Caracalului

Modul in care primarul Timisoarei, Nicolae Robu, conduce orasul, i-a atras in dese randuri multe antipatii din partea cetatenilor. Unul dintre timisoreni si-a luat inima in dinti si a publicat pe o retea de socializare o scrisoare deschisa catre Nicolae Robu, in care ii explica de ce nu se mai mandreste cu faptul ca este timisorean.

2) Gandul – LISTA TORTIONARILOR CARE TRAIESC: Acest “batranel cumsecade” este Alexandru Visinescu, unul dintre cei mai cumpliti calai ai Romaniei

Gandul, in parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, publica, in cadrul unui proiect media, lista fostilor tortionari din perioada comunista. Astfel, Alexandru Visinescu, care acum incearca sa treaca drept un batranel cumsecade a condus inchisoarea de la Ramnicu Sarat in perioada in care liderii politici au fost supusi unor tratamente inumane.

3) Evenimentul Zilei – A COBORAT la ORAS dupa 35 DE ANI. Traieste ca ACUM 200 DE ANI si a aflat abia acum ca CEAUSESCU a murit

O femeie de 84 de ani traieste intr-un sat din Muntii Orastiei ca acum 200 de ani. Ea a coborat in oras dupa 35 de ani si a aflat abia acum ca Ceausescu a murit.

4) Realitatea.net – BACALAUREAT 2013: Ce PERLE au scris elevii la proba de romana Bac 2013

Profesorii de limba romana din Timis s-au distrat copios chiar din prima zi in care s-au apucat de corectat lucrarile elevilor care au sustinut examentul de Bacalaureat. Lucrarile contin zeci de “perle”.

5) Sport.ro – Romania viseaza din nou la 2 echipe in grupele Ligii! Victoria Stelei ne ajuta enorm in clasamentul coeficientilor! Astra poate face fericiti milioane de romani

Steaua a castigat mansa tur cu Vardar Skopje iar Petrolul si Pandurii au sanse bune sa se califice in turul urmator din Europa League. Astfel, Romania poate castiga puncte importante in clasamentul coeficientilor si putem spera la locul 15 care sa ne aduca 2 echipe in Liga Campionilor.

6) Sport.ro – L-a SABOTAT Ana Maria pe finul ei? Culisele absentei lui Bokila de la Supercupa! Cum a fost influentat de sotia lui Reghe

7) In cont – O cascada din Romania a fost declarata cea mai frumoasa din lume

Cascada Bigar din Caras Severin a fost declarata cea mai frumoasa din lume, insa de 20 de ani, in zona nu s-a facut nicio investitie.

8) Business24 – A descoperit datoria istorica a Germaniei catre BNR si a fost concediat la interventia nemtilor

Profesorul doctor in economie Radu Eugen Golban a descoperit, in timpul documentarii pentru teza de doctorat, ca Germania are o datorie istorica fata de Banca Nationala a Romaniei. Din acest motiv, la cererea nemtilor, el a fost concediat.

9) Gandul – La 88 de ani, TORTIONARUL VISINESCU da cu pumnul ca in tinerete: “Futu-ti Cristosu’ ma-tii sa-ti fut”

Fostul comandant al penitenciarului Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, a avut o reactie violenta dupa ce jurnalistii l-au confruntat cu materialul publicat de ziarul Gandul si cu sesizarea penala in care este acuzat oficial de moartea mai multor detinuti politici.

10)Times New Roman –  “Scrisoarea unui student roman in Romania” a emotionat intreg Internetul: “Mai trimiteti zacusca”

Scrisoarea unui student din Romania, care se rezuma la trei cuvinte “Mai trimiteti zacusa”, a impresionat intreg Internetul.

Top videoclipuri

1) One Direction Bucharest Flash Mob (Official Video) – 182 aparitii

2) Smiley feat. Kaan – Criminal [Official video HD] – 109 aparitii

3) KANYE WEST – NEW SLAVES (UNOFFICIAL VIDEO) – 99

4) Taxi ft. Irina-Margareta Nistor – Subtitrarea la romani [Official Video HD] – 98 aparitii

5) ROM presents: Bucharest Not Budapest – 87 aparitii

6) Avicii – Avicii – Wake Me Up (Lyric Video) – 76 aparitii

7) One Direction – Best Song Ever – 74 aparitii

8) Cabron – Frunzele si iarba [Official video HD] – 71 aparitii

9) Justin Timberlake – Tunnel Vision (Explicit) – 67 aparitii

10) Robin Thicke – Blurred Lines ft. T.I., Pharrell – 47 aparitii

Top hashtags

In luna iulie, hashtag-ul #peblog isi pastreaza prima pozitie din punct de vedere al numarului de mentionari. Pe pozitia a doua se situeaza hashtag-ul #romania.

Clipboard02

Comments are closed.