Inovaţie, antreprenoriat şi tehnologie la prima ediţie Bucharest Tech Feast

Stiri Add comments

În luna noiembrie Bucureştiul devine capitala tehnologiei din Europa Centrală şi de Est, găzduind unele dintre cele mai importante evenimente de profil care se desfăşoară în prezent în regiune. Pentru prima dată, How to Web, Startup Weekend şi Girls in Tech îşi unesc forţele şi se desfăşoară succesiv pentru a promova şi susţine inovaţia, antreprenoriatul şi tehnologia.

Bucharest Tech Feast va reuni cele trei evenimente şi alte iniţiative mai puţin formale ce vor avea loc în România cu ocazia Global Entrepreneurship Week.

Girls in Tech

Bucharest Tech Feast debutează cu lansarea capitolului românesc al Girls in Tech, organizaţie a cărei misiune este de forma o comunitate a femeilor care profesează în domenii tehnice. Această iniţiativă este unică în Europa de Est, Bucureştiul fiind cel de al patrulea oraş din Europa care va găzdui o astfel de comunitate. Evenimentul de lansare al Girls in Tech România va aduce în faţa publicului femei de succes la nivel internaţional, iar invitata specială a acestuia va fi Zoe Adamovicz, Fondator Xyologic.

How to Web

Săptămâna continuă cu How to Web, cea mai importantă conferinţă dedicată antreprenoriatului şi tehnologiei din Europa de Sud-Est care se va desfăşura pe 7 – 8 noiembrie la Crystal Pallace Ballroom. Ajunsă la cea de a patra ediţie, conferinţa va reuni în acest an peste 800 de participanţi şi 30 de vorbitori din peste 15 ţări.

How to Web 2012 se va bucura de prezenţa unor personalităţi remarcabile în domeniu printre care îi amintim pe Phil Libin (CEO Evernote), Bill Liao (Co-Fondator XING) sau Mark Pascarella (CEO UberVu). Lista completă a vorbitorilor este disponibilă pe site-ul programului http://howtoweb.co

Datorită succesului de care s-a bucurat competiţia Startup Challenge în 2011, How to Web extinde expunerea acordată companiilor inovative la început de drum şi lansează programul Startup Spotlight care va avea loc în perioada 6 – 9 noiembrie. Acesta va aduce în lumina reflectoarelor 32 de echipe din regiune care vor beneficia de mentorat individual cu specialişti internaţionali, întâlniri cu reprezentanţi ai celor mai importante acceleratoare din Europa şi premii în valoare totală de 20000 $.

Antreprenorii aflaţi la început de drum s-au putut înscrie în competiţie completând formularul online disponibil la http://startupspotlight.co

Programul Startup Spotlight 2012 se adresează startup-urilor în domeniul tehnologiei web care au mai puțin de 2 ani de funcționare, au cel puțin un prototip al produsului care poate fi demonstrat pe scenă și nu au obținut o finanțare mai mare de 100.000 de euro. Programul cuprinde o zi în care startup-urile vor participa la workshop-uri practice pe teme de managementul produsului, dezvoltare agile și dezvoltare de business. De asemenea, în prima zi participanții vor trece printr-un workshop susținut de School for Startups România în care vor învăța cum să facă o prezentare de succes, vor exersa prezentările pe care le vor face ulterior pe scenele conferinței și vor primi feedback asupra lor.

În cele două zile ale programului care se suprapun cu conferința How to Web, echipele vor avea ocazia să-și prezinte proiectele pe cele două scene ale How to Web. Cele mai bune 8 echipe își vor prezenta proiectele pe scena principală a conferinței, în sesiunea dedicată prezentărilor keynote, în fața întregii audiențe a conferinței. Celelalte 24 de echipe se vor prezenta pe scena dedicată startupurilor, scenă pe care vor urca și reprezentanții a 12 dintre cele mai importante acceleratoare din lume și pe care vor avea loc discuții pe teme legate de finanțarea startup-urilor. De asemenea, startup-urile vor trece prin sesiuni de mentorat pe teme de produs, tehnologie și business și prin întâlniri private cu reprezentanții acceleratoarelor de afaceri și investitori.

Acceleratoarele care vor fi prezente la Startup Spotlight sunt: Mozilla WebFWD (SUA), blackbox (SUA), GrowLab (Canada), Seedcamp (Marea Britanie), Springboard (Marea Britanie), HackFwd (Germania), Rockstart (Olanda), GammaRebels (Polonia), Startup Wise Guys (Estonia), Eleven (Bulgaria), LauncHUB (Bulgaria) și Geekcelerator (Romania).

De asemenea, printre specialiștii și investitorii pe care start-up-urile îi vor întâlni în cadrul programului se numără: Sitar Teli – Managing Partner, Connect Ventures (Marea Britanie), Max Niederhofer – Partener, Accel partners (Marea Britanie), Jure Mikuz – Managing Director și Partener, RSG Capital (Slovenia), Alex Barrera – Co-fondator, Tetuan Valley și editor al KernelMag (Spania), Daniela Neumann – Senior Product Manager, Rocket Internet GmbH (Germania) și Radu Georgescu – fondator GECAD și Avangate (Romania), Irina Anghel – Secretar General al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association (România) și Andrei Pitiș – Președinte al Asociației Partonale a Industriei de Software și Servicii și investitor activ (România).

Start-Up Weekend

Bucharest Tech Feast se încheie cu Start-Up Weekend, eveniment de 54 de ore care se desfăşoară între 9 şi 11 noiembrie şi aduce împreună tineri pasionaţi de antreprenoriat care formează echipe în jurul ideilor participanţilor, dezvoltă produse şi lansează noi companii în doar trei zile. La final, participanţii au şansa de a-şi prezenta ideile în faţa unor antreprenori şi investitori importanţi precum Andrei Pitiş (investitor) sau Bogdan Iordache (antreprenor serial şi investitor How to Web).

Anul acesta, Start-Up Weekend vine cu o miză majoră pentru participanţi: echipa câştigătoare se aliniază la Global Start Up Battle şi va intra în lupta pentru invitaţiile disponibile la Global Entrepreneurship Congress care va avea loc la Rio de Janeiro.

Prima ediţie Bucharest Tech Feast se desfăşoară în perioada 5 – 11 noiembrie iar informaţii despre evenimente sunt disponibile pe site-ul acestuia http://techfeast.co.

Comments are closed.